S teplotou ven

1078
13.1.06 09:09

S teplotou ven

Ahojky,

malá má teplotu 38,2. Byla jsem s ní teď u lékařky. Má rpý jen nějakou virózu. Nekašle ani nemá rýmu. Myslíte, že s ní mohu tak max. na hodinku ven? Na zítra máme naplánovanou návštěvu u mých rodičů. Jeli bychom autem, cesta trvá tak 40 minut. Myslíte, že můžem?
Děkuji za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
13.1.06 09:16

Ahoj,

můj syn měl minulý víkend přesně to samé, jen teplota, jinak ani stopa po rýmě, kašli, bolesti… Doktor taky řekl, že je to viroza, a doporučil tak dva dny být v klidu a nevycházet… Takže ven bych asi nechodila, ačkoliv koukám, že máš ještě nechodiče, takže na chvíli do kočárku, to by asi vadit nemělo… Pokud nebude mít teplotu, tak bych na návštěvu asi jela, za chvíli byste se doma zbláznili, teď to dobře znám 8O

Tak ať jste brzy bez teplot!

Šárka

• Citovat
  • Upravit
1138
13.1.06 09:35

Myslím si, že pokud jde o procházku v kočáře, kde se dítě nenamáhá, tak i při teplotě je to skvělá věc i na rýmu. Venku se vždycky líp spouští. ALe na návštěvu při teplotě bych nejela. Dítko dokáže být dost protivné a brzy utahané. Jedině, kdybyste už byli bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.1.06 09:44

Holky, já nevím - ale já bychnešla nikam - já si totiž myslím, že to střídání teplot není zrovna to nejlepší. Vy myslíte,že to fakt nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
13.1.06 10:03

Ahojky,
já bych s teplotou ven určitě nechodila, aby to pak nebylo ještě horší.
Ať jste brzy bez teplot

Pa Zuza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.1.06 10:11

No kdyz k tomu pridate jeste tu inverzi venku…nevim ja bych nechodila. Dcera ma strevni virozu, ma jen zvysenou teplotu pres 37 stupnu a doktorka nam vcera doporucila byt do konce tydne doma hezky v teple na dietce :-)
takze ja bych to neriskovala…

• Citovat
  • Upravit
8276
13.1.06 10:12

Já bych s teplotou nechodila ve :? , s rýmou se může ale s teplotou ne! Dítě potřebuje s teplotou být doma a v teple a klidu.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.1.06 10:15

Jo jeste dodam, ze podobnou virozu bez kasle a rymy „jen“ s teplotou kolem 38 stupnu jsme meli na podzim.
Detska dr. nam doporucila, ze i bez priznaku po te teplote zustat minimalne dva dny doma v klidu…

• Citovat
  • Upravit
868
13.1.06 10:22

Ahojte,

tak já jsem teda zase slyšela, že při teplotě do 38st se klidně ven chodit může a naopak to prospívá :roll:

Já jsem měla zafixované, že jak byl malý nachlazený, tak má být v teple, atd. … Ale jak pediatrička, tak i moje sestra (lékařka), mi řekli, že se miminko má naopak ochlazovat. Tzn. příliš nepřikrývat, neoblékat a chodit ven (samozřejmě krátce - ne na 2hodiny).

Jiná otázka je ale to inverzní počasí. My tady na Vysočině jsme vcelku v pohodě, ale v Ostravě jsem bydlela 5let a když bylo inverzní počasí, nechtělo se mi ven ani samotné - natož s dítětem. Takže to bych asi ven příliš nechodila.

Hlavně přeji, ať se brzy uzdravíte !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.1.06 10:22

Záleží na počasí venku. Když měla holka peřd rokem 38bez odečtu, tj. 37,5, v nemocnici nám řekli, že když hezky svítí sluníčko (jako tehdy svítilo), na chvilku můžeme. Pokud nefouká a je hezky.
V tomhle počasí bych nešla. Jinak pokud má do 37,5, záleželo by asi i na vedlejších příznacích.
A inverze opravdu není vhodná, i bez teplot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
13.1.06 11:26

Tiez co som pocula, tak pri ryme ano, je to vhodne, ale pri teplote nie.
My sme boli ked uz bol maly 3 dni bez teploty len v obchode a znova ochorel a pridali sa aj teploty (tie pred tym nemal), takze my teraz nechodime. a to uz je 2 dni bez teploty. Uz mam strach, ze sa to vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
13.1.06 12:36

Ahoj, ja bych ven zatim nesla, a zitrejsi navstevu bych urco odlozila. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
13.1.06 12:43

my chodili ven i s mírnou teplotou. byl to jediný způsob, jak ju udržet v klidu a zabránit neúnavnému skákání (popř. řevu) a tímpádem nočním záchvatům kašle. v kočárku si dala říct a seděla v klidu - řekli jsme jí, že když papá medicínku, musí být hezky na kočárku (máme 2,5 roku). ovšem při denních teplotách -11 stupnů bychom s teplotou ven asi nešly, to už je dost i na zdravé děcko.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
13.1.06 19:58

Pro mě je jít ven něco jiného, než jít do obchodu, zvlášt s oslabenou imunitou. Každá máma si to udělá po svém. Já dám raděj při teplotě nad 38 vlažnou sprchu než dithiaden jako prevenci křečí. Takže asi záleží na mámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
13.1.06 20:48

Ahoj Ivulko,

moje Anička je právě teď taky nemocná, trvá to už čtyři dny, zpočátku měla teploty okolo 37,5 po odečtu, teď už kolem 38 a dr. říkala, že ven nemám chodit V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ - sice se už oteplilo, ale při pobytu venku by ta teplota mohla ještě vyletět, a to rozhodně nemíním riskovat. Já vím, že je to strašně těžké, když je mimčo zvyklé na svůj režim (např. Anička je každý den 2 hoďky venku a báječně se při tom prospí) a tím pádem je to doma náročné, ale zdraví je přece jen přednější. Už to tady mnohokrát zaznělo - naopak při pouhé rýmě bez teplot je pobyt venku prospěšný.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky