Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, dnes jsem kupovala malému v lékárně sab, jako vždycky a magistra mě upozornila, že v nedávné době zjistili, že v tom je nějaká složka, kterou by neměly miminka do 3 let, a že teď mají aktuálně oběžníkem povinnost upozorňovat všechny maminky, aby to neupožívaly u malých miminek… Nemáte k tomu prosím někdo nějaké informace? Nechci plašit, ale malému právě jen ten sab zabírá, tak nevím
Díky za názory.
Coze??!!!Ja ho malemu davala kdyz mel 2 mesice.Me nikdo neupozornil.
Obě moje děti viz. metřík Sab simplex užívaly, tak to snad radši ani nechci vědět co vyštrachali, teď už je stejně pozdě ![]()
Ve 3 letech je to většinou k ničemu
sab se přece podává novorozencum, kdyby to byl takovej pruser, tak by to okamžitě stáhli, ne?
Na druhou stranu mame uzasnou doktorku takze pochybuji, ze by mi doporucila neco spatneho.
@střepina Prave,k cemu bude 3letemu ditku,,lek" na prdiky, kdyz uz se hybe samo. ![]()
Já nevím, na netu jsem nic nenašla a dneska mě ta magistra docela vystresla, možná je to nějaký marketingový tah, aby se víc ujal espumisan, ale každopádně už jej nekoupím a zeptám se na to doktorky, jak půjdu do poradny. @střepina Bylo mi řečeno, né, že by to bylo závadný, ale že v tom je nějaká složka, která nedělá miminkům dobře, a že je to dobře fyzicky snášeno až od 3 let věku. Nevymyslela bych si to, řekla mi to magistra v Brně FUTURU - Lékárná BENU.
@superma přesně,nechápu, co je to za výmysl
pokud je tam něco špatně, tak je to jejich pruser a at to stáhnou z prodeje, ale at neděsí maminky
![]()
@klenice já ho taky dávala od malinka, nechtěla říct od třech měsíců?
dávali jsme od narození, tak čtyři flaštičky jsme určitě vykapali. No…pozdě bycha honit ![]()
@střepina Presne tak, uz tak se dost nervuju, abych delala vse spravne a pro dite to nejlepsi. ![]()
@1Luca 3× jsem se jí ptala od 3 let? a ona že jo… říkala mi, že to teď mění i v příbalových letácích nové šarže