Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Allbii nene, prave jsem z Prahy, proto primo konkretni studio nedoporucuji, ale byla jsem ve dvou a nesrovnatelny rozdil, tam kam jsem chodila to nebrali jako masovou akci pro 10 a vice mamin, bylo nas tam cca 5 a to bylo taky moc fajn
@lucillee Praha má v tomto výhodu.. Brno je přeci jen na podobné akce malé město a tak není moc z čeho vybírat, když se člověk zaměří na konkrétní skupinu např. jako těhule..
Ale jak říkáš, individuálnější přístup je vždy lepší, nemám tyto masové cvičení ráda, proto na ně ani nechodím, vím od své fyzioterapeutky, že když se to pak cvičí špatně, člověk si spíše uškodí ![]()
Já nevim, já chodím na běžné pilates, už nechodím na sporty typu crossfit, což je mazec a pilates je samozřejmě těžší na techniku. Základy jsem se naučila v letním kurzu fitstudio Jana, kde jsme byly tak 4 a měla čas nás opravovat. Pololetní lekce jsou přecpané a je to hodně o ničem, zaplatila jsem si pololetí, ale nevychodila ho. Pak jsem zkoušela různé hodiny (ještě před těhu) a v těhu chodím na pilates na tu vídeňskou, do AZtoweru, do bigonu a jsem spokojená. Je to moje tělo a vím co mi dělá dobře a co ne, kvůli miminku nic nehrotím, ale rozhodně je lepší dělat něco než nic. Sbažím se chodit třikrát týdně a studia klidně střídám, akorát teď volím mezi pilates/jógou/powerjógou/kalanetikou/aquaerobikem. Vypustila jsem skákací věci a klasické posilovyčky, hot jógu apod…Nevím možností mi přijde že je spousta.
Prahu bych tak nepřeceňovala, jsem pražák, který teprve 8 let žije v brně. V praze je výmyslů (které jsou většinou v brně taky) ale ty vzdálenosti jsou šílený. Já si nemůžu brno vynachválit. Moje rada je se nevymlouvat a začít se hýbat, všude ve všech knihách píšou hlavně zůstat aktivní (samozřejmě pokud někdo není na rizikovém)…
@Allbii píše:
@lucillee Praha má v tomto výhodu.. Brno je přeci jen na podobné akce malé město a tak není moc z čeho vybírat, když se člověk zaměří na konkrétní skupinu např. jako těhule..Ale jak říkáš, individuálnější přístup je vždy lepší, nemám tyto masové cvičení ráda, proto na ně ani nechodím, vím od své fyzioterapeutky, že když se to pak cvičí špatně, člověk si spíše uškodí
@Happy87 máš pravdu, možná se jen trochu bojím, když jsme na mimi rok čekali
takže já už mám najdutou gravijógu, s kamoškou už tam v pátek jdeme, pak budu chodit na plavání, snad to nebude masakr
, chodila jsem i na aquazumbu, ta byla naprosto super, vím, že tam taky chodila jedna těhule a pak jsem si ještě našla jedno cvičení pro těhotné přímo v Bystrci, tak to taky vyzkouším..
Jak říkáš, nevymlouvat se a něco dělat ![]()