Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prozradíš mi, co je na majonézovém salátu tak intimního, že je třeba se skrýt za anonym?
Jinak během těhotenství jsem nijak svůj jídelníček neměnila.
V těhotenství je to jedno ne?? Pokud si neděláš salat z krevet??
o čemž pochybuji, tak to je všechno v klidu…
![]()
Hellmansky bych se nebála. Ty jiné jsou plné všech možných emulgátorů a éček, na tom nic pěkného nevidím, a domácí bych si udělala jedině z kontrolovaných vajec, ne z domácích.
@Kateřina19955 píše: Více
A na salátu s krevetama je v těhotenství špatného co? ![]()
@Fee-bee píše: Více
Já si naopak krevety dávala ráda (samozřejmě dostatečně tepelně upravené) - vynahrazovaly mi moje oblíbené sushi, kterého jsem se raději vzdala ![]()
Tak mě třeba říkali, že sushi, mořské plody, plesnivy sýry nesmím jist.. ani v tehu ani při kojení… tak jsem si to zafixovala..
A vím, že jsem to četla I v brozurkach o tehu…
Nesmysl. Nedoporučují se mořské ryby kvůli možnosti zvýšeného množství rtuti myslím, sushi je syrová ryba, tam je to jasné. Plesnivé sýry, pokud jsou pasterované, se taky normálně mohou ![]()
Tak každý server uvádí něco jiného, to už je známá věc.. ale v knížkách o tehu co jsme dostávali to psali tak jsem to radši nejedla.. když jsem si říkala že je to od doktorky…
Jako jasný 100 lidi,100 nazoru. Já se nehadam jenom říkám svoji zkusenost
Jako někde v létě v nějakých stánku s fastfoodem bych si to nedala. Jinak v tom nevidím problém.
Hermelín jsem fakt nevynechala a obecně jsem jedla a pila podle chuti
Jen jsem si ověřila bylinky, když jsem si vařila čaj. U jídla jsem fakt neřešila nic. Syrové maso a vejce do mě stejně nikdo nedostane, tak nebylo co řešit.
@Kateřina19955 A nečetla jsem, co můžu a nemůžu jist. Bych s takovou asi umřela hlady ![]()
@Fee-bee anonym, protože spousta lidí o mém těhotenství neví a tak to ještě chvíli chci udržet. ![]()
Ahoj, koukala jsem že hodně ženských odsuzuje saláty s majonézou v těhu. Vidíte v tom problém? Já je teda miluju a nedokážu si představit že bych se měla až tak omezovat.
Přeci kupované majonézy z obchodu musí být hlídané.