Salmonelóza 8 měsíc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
24.2.12 10:40
Alichi píše:
Těžko se to laikovi vysvětluje, ale tuhá/normální stolice neznamená, že dotyčný už salmonelu nevylučuje… :nevim:

Přesně to jsem chtěla napsat. To fakt trvá strašně dlouho, než se ty salmonely vyloučí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
24.2.12 11:23

ano, jsem s malou doma od půlky listopadu,u nás to školka vyžaduje, i na hygieně chtěli vyplnit dotazník

Alichi píše:
Těžko se to laikovi vysvětluje, ale tuhá/normální stolice neznamená, že dotyčný už salmonelu nevylučuje… :nevim:
Alichi píše:
U nás tedy ne. :nevim: Možná jeden. Doktoři to nechtějí odebírat a školka to nařídit nemůže. Tři odběry negativní platily v případě, že je nemocný nebo kontakt „potravinář“.
Prostě dítě nesmí mít potíže - pak bys byla doma třeba ty tři měsíce? :nevim: [/citac
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
24.2.12 11:26

podle mě je doktorka prostě chce jen radši vidět, ono u mimča co má plenu se to hůř pozná a každá mamina tu dehydrataci nemusí poznat, prostě podle mě lepší jít k doktorce po třech dnech než něco zanedbat, ale ten hnus se vylučuje fakt strašně dlouho

fragola píše:
Alichi píše:
Přesně to jsem chtěla napsat. To fakt trvá strašně dlouho, než se ty salmonely vyloučí :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.2.12 11:31
Denys píše:
podle mě je doktorka prostě chce jen radši vidět, ono u mimča co má plenu se to hůř pozná a každá mamina tu dehydrataci nemusí poznat, prostě podle mě lepší jít k doktorce po třech dnech než něco zanedbat, ale ten hnus se vylučuje fakt strašně dlouho
fragola píše:
Alichi píše:
Přesně to jsem chtěla napsat. To fakt trvá strašně dlouho, než se ty salmonely vyloučí :zed:

Já nereagovala na to, že si je MUDr. dnes zve, jen jsem měla pocit z příspěvku zakladatelky, že má dítko pevné bobky, že je tím všechno vyřešeno a vše je OK ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
24.2.12 11:52

Pochopila jsem to stejně jako Fragola. :nevim: Osobně bych dcerce nenechala kontrolní výtěr stolice dělat dřív, než za 14 dní.

Denys, tak to je zajímavé. Nevím, kde na to školka vzala „páky“. Pracovala jsem na hygieně na epidemiologii, tudíž si „dotazník“ dovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yankan
22.5.12 11:03

My máme salmonelu už od 7 měsíce. Ted je synovi 15 měsíců a pořád se ho drží. Takže těžko bych mohla s timhle někomu radit protože nám prostě nepomáhá nic. Spíš bych sama potřebovala radu pač už jsem z toho zoufalá. Dr radí pořád jogurty ale ty jí a nic.

• Citovat
  • Upravit
11620
25.11.12 13:20

Ahoj, malá měla salmonelu v 10m, kontrolní výtěr v roce negativní. V nemocnici mě varovali před komplikacemi - revma, sedání do svalů (např. na srdíčko). Nevíte, jestli už můžu být klidná, když byl stěr neg., nebo se ještě mohou objevit? Zapomněla jsem se zeptat dr. Díky :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4872
5.4.13 17:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
6.4.13 21:02

@Marciandy Tak já nevím, malá do školky nechodí, ale vím, že mi dr po nějaké době řekla, že už může. Stěr dělala jen jeden a ten byl negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4872
6.4.13 21:12
No a právě mně na hygieně řekli, že ty 3 výtěry se musí dělat kvůli znovuzařazení se do dětského kolektivu a má MUDr. mi sdělila, že pokud bude tento první výtěr pozitivní, s čímž mám počítat, že další by klidně udělala až tak za měsíc… :(
@jajul píše:
@Marciandy Tak já nevím, malá do školky nechodí, ale vím, že mi dr po nějaké době řekla, že už může. Stěr dělala jen jeden a ten byl negativní.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
6.4.13 21:24

@Marciandy Tak malé ten stěr dělali tak po měsíci. Ale mám za to, že pediatra říkala, že dítě může do školky po uplynutí určité doby bez ohledu na výsledek stěru. Tak nevím :nevim:. Já se ptala kvůli možnosti infekce okolních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.5.13 11:30

Jestli můžu poradit, nechte si předepsat antibiotika, nám pomohly, zlikviduje to salmonely, jinak to asi trvá hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4872
27.5.13 21:26

No, tak u nás stále stěr pozitivní, poprvé byl pozitivní ten třetí a 2× první. zas mi volali z hygieny a prý by dítko do školky mohlo v případě, že budou zaměstnanci dohlížet na chození na záchod, což u nás v mš nehrozí, takže od začátku dubna dcerka v mš nebyla… děs. Teď jsem přestala chodit do práce, tak se to s hlídáním trochu vyřešilo. Stále mi odborníci tvrdí, že stěry se kvůli zařazení se do kolektivu musí dělat tři… A ta atb no nevím, všichni mi říkají, že to zpomaluje odbourávání bakterie, asi co člověk, to jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.5.13 21:49

@Marciandy Teda, malá měla u pediatry jen ten jeden a pak ještě vlastně kolem vánoc (za 4m), oba neg. Ale tak ona je na školku ještě stejně malá a já hygienu ohledně její stolice dodržuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4872
27.5.13 21:52

No jasan, my taky hygienu dodržujem, ale ve školce to nikdo nekontroluje, jestli je spláchnuto atd… nevím, jestli takhle je to i u dětí chodících do školy, nechce se mi věřit, že by kvůli pozitivnímu stěru chyběly třeba několik měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí