Salmoneloza a navsteva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
16.6.16 10:29
@Alichi píše:
Tato informace pramení odkud? 8o

A k další „ověřené“ informaci o tom, že není neobvyklé, aby onemocněl 3 měsíční kojenec můžu říct jen, že za 13 let své praxe bych tyto případy (v našem kraji) spočítala na prstech ruky, takže… :nevim:

K dotazu zakladatelky. Pokud by děti byly bez potíží, klidně bych jela. Mezilidský přenos opravdu není běžný, protože to není virová, ale bakteriální infekce. A jak bylo řečeno, bakterie se vylučuje pouze ve stolici, takže při dodržení standardních hygienických zásad a návyků nikoho neohrozí. Když navíc nenecháš babičku např. přebalovat dítko po stolici, utírat zadeček starší, plínky nebudeš skladovat v žádné nádobě, ale ihned odneseš do popelnice… Dětem umyješ ruce, pořídíš cestovní dezinfekci… nevidím žádnou možnou cestu přenosu.

(Víš, z jaké potraviny onemocněly?)

Informace mám z odborných seminářů.

Ano, je případů málo, ale jsou.Za svou 10letou praxi na OKBHaM, jsem už něco viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
16.6.16 11:08
@Mataka.p píše:
Informace mám z odborných seminářů.Ano, je případů málo, ale jsou.Za svou 10letou praxi na OKBHaM, jsem už něco viděla.

To zní ale jinak, než že „není neobvyklé“, že?
Jinak pro mne neuspokojivá odpověď, chtěla bych vědět, kdo to řekl/napsal, jak k tomu přišel atd.

A ano, jak jsem psala výše, za svou praxi jsem rovněž něco viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.6.16 11:31
@Alichi píše:
To zní ale jinak, než že „není neobvyklé“, že?
Jinak pro mne neuspokojivá odpověď, chtěla bych vědět, kdo to řekl/napsal, jak k tomu přišel atd.A ano, jak jsem psala výše, za svou praxi jsem rovněž něco viděla.

Před čtyřmi lety ve FN HK, přesné podklady bohužel nemám doma. Jeden z případů byl vznik onemocnění střev u 50leté pacientky po předešlé inf. Campylobacterem, kterou prodělala před deseti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
16.6.16 11:34
@Mataka.p píše:
Před čtyřmi lety ve FN HK, přesné podklady bohužel nemám doma. Jeden z případů byl vznik onemocnění střev u 50leté pacientky po předešlé inf. Campylobacterem, kterou prodělala před deseti lety.

Během půl roku 2012 u nás byli nakažení hned tři kojenci. Bez známého kontaktu mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
16.6.16 22:37

Tak uz jsme doma a snad bude uz jen lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
17.6.16 09:14
@Knedlice píše:
Tak uz jsme doma a snad bude uz jen lepe.

To je dobře :D. Držím pěsti ať je vše v pořádku a brzy jsou jako rybičky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
17.6.16 09:40

@Alichi ahoj alichu, zaznelo zde, ze campylobacter je zakrnejsi nez salmonela a pri uplnem nedoleceni semohou objevit v pozdejsim veku komplikace…ja to uz hodila za hlavu, syna povazuji zazdraveho a plne uzdraveneho…mohu se zeptat, jake ze se to mohou objevit ty komplikace? moc dekuji za odpoved. nevim, zda jsi lekarka, pusobito na me, ze ano, tak se dovoluji zeptat:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
19.6.16 06:58

Tak jsem se radovala, ze je to za nama a vcera vecer zacla dcera zvracet :( Prujem ma furt, ale to rikali v nemocnici, ze bude jeste doznivat.Ale holka v prubehu leceni nezvracela a ted zacla. Myslite, ze se salmonela vratila? ted spi a pokud bude opet zvracet, tak zavolam do nemocnice jestli si mam opet sbalit tasku a prijet.Vaha se u ni blizi k 10 kg ( ve 3 a pul letech)!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.6.16 08:44
@Knedlice píše:
Tak jsem se radovala, ze je to za nama a vcera vecer zacla dcera zvracet :( Prujem ma furt, ale to rikali v nemocnici, ze bude jeste doznivat.Ale holka v prubehu leceni nezvracela a ted zacla. Myslite, ze se salmonela vratila? ted spi a pokud bude opet zvracet, tak zavolam do nemocnice jestli si mam opet sbalit tasku a prijet.Vaha se u ni blizi k 10 kg ( ve 3 a pul letech)!!!

Tak to nevím :(.Se zvracením jsme to neměli. :think: Aby k tomu nechytla ještě virózu, teď to taky řádí, teda aspoň u nás. Když zavoláte do nemocnice, tak nic nezkazíte a uvidíte, co řeknou.
Ať je to dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
19.6.16 13:01
@Mataka.p
@Mataka.p píše:
Tak to nevím :(.Se zvracením jsme to neměli. :think: Aby k tomu nechytla ještě virózu, teď to taky řádí, teda aspoň u nás. Když zavoláte do nemocnice, tak nic nezkazíte a uvidíte, co řeknou.
Ať je to dobrý.

Uz jsme zas v nemocnici :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.6.16 13:39
@Knedlice píše:
@Mataka.pUz jsme zas v nemocnici :(
:( Bude aspoň pod dohledem. Přeji brzské uzdravení. Ať je zase dobře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí