Sama s dětmi a psy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokud máte finance, tak by ve vašem případě bylo asi lepší hledat dům a ne byt. U bytu vidim šanci minimální. U domu je šance větší myslím. Pokud při dobrém počasí budou psi venku přes den(s možností někam zalézt či nějakým vstupem do domu).Majitel si třeba řekne, že to tam alespoň psi pohlídají. U bytu každý vidí, jak děti pokreslí zdi, psi budou skákat na dveře apod..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Janli arogantní jste tu jen vy, zaprvé jsme si nepotýkala a za druhé, pokud máte nějaký těžký mindrak, běžte si to řešit pod jiné vlákno, u mě nejde vítána.
Uklidni se, tykani je internetovy uzus a tohle je verejna diskuze, tudiz pokud tu nekoho nechces, zaloz si soukromou.
Jinak z ceho soudis, ze ma Janli mindrak? Ze s tebou nesouhlasi? Pripadne ze ti pise, abys nahledla do katastru?
Pokud pises, ze penize nejsou problem a ve vasem kraji tri deti a dva psi nevadi, prejeme ti to. Jen asi nechapeme, proc to resis
.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Janli arogantní jste tu jen vy, zaprvé jsme si nepotykaly a za druhé, pokud máte nějaký těžký mindrák, běžte si to řešit pod jiné vlákno, u mě nejste vítána.
Dcera ted hledala pronájem, malý pes, žádné děti a rozhodně si vybírat nemohla. Pro většinu byl problém i malý pes. Zájemců hodně, nebyl problém si vybrat.
Jinak dobrman je úžasný pes a tedy neagresivní.
![]()
- Citovat
- Upravit
@Fiveone píše:
Pokud máte finance, tak by ve vašem případě bylo asi lepší hledat dům a ne byt. U bytu vidim šanci minimální. U domu je šance větší myslím. Pokud při dobrém počasí budou psi venku přes den(s možností někam zalézt či nějakým vstupem do domu).Majitel si třeba řekne, že to tam alespoň psi pohlídají. U bytu každý vidí, jak děti pokreslí zdi, psi budou skákat na dveře apod..
Domy k pronájmu tu bohužel široko daleko nemáme. Tedy zatím. Uvidíme po vánocích. Každopádně skoro dospělé děti zdi nepokresli si myslím. Na ty dveře. Jasně, že je neposkacou. Jsou vychovaný. Jen ta maličká už je stařena ležící spící. Velký je roční štěně, ale skákat má naučené, že nesmí. Ani neštěká, jen když někdo vyloženě zaťuká, zazvoní. Pak štěká. Zatím jsem rozeslala na různé nabídky k pronájmu real příběh, to jsem udělala ještě před diskuzí a před chvílí jsem měla hovor, že se mám jít podívat na byt, že si to musím prohlédnout, ale psy a děti nejsou problém. Pokud v tom bytě nebudou blechy a štěnice, tak mám snad vyhráno dočasně. Dál už půjdou věci jinak.
Ale jak… Tak snad vše dobře dopadne. Úplná idilka před Vánoci. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Janli arogantní jste tu jen vy, zaprvé jsme si nepotykaly a za druhé, pokud máte nějaký těžký mindrák, běžte si to řešit pod jiné vlákno, u mě nejste vítána.
Ty jsi taková miloučká osůbka….. ![]()
Rad jsem ti tu dala dost, tvoje věc, jestli si je vezmeš k srdci nebo ne….
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara píše:
Uklidni se, tykani je internetovy uzus a tohle je verejna diskuze, tudiz pokud tu nekoho nechces, zaloz si soukromou.
Jinak z ceho soudis, ze ma Janli mindrak? Ze s tebou nesouhlasi? Pripadne ze ti pise, abys nahledla do katastru?Pokud pises, ze penize nejsou problem a ve vasem kraji tri deti a dva psi nevadi, prejeme ti to. Jen asi nechapeme, proc to resis.
Chci se z toho vypsat. Už mi není dvacet a tohle jsem jednoduše nečekala.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Domy k pronájmu tu bohužel široko daleko nemáme. Tedy zatím. Uvidíme po vánocích. Každopádně skoro dospělé děti zdi nepokresli si myslím. Na ty dveře. Jasně, že je neposkacou. Jsou vychovaný. Jen ta maličká už je stařena ležící spící. Velký je roční štěně, ale skákat má naučené, že nesmí. Ani neštěká, jen když někdo vyloženě zaťuká, zazvoní. Pak štěká. Zatím jsem rozeslala na různé nabídky k pronájmu real příběh, to jsem udělala ještě před diskuzí a před chvílí jsem měla hovor, že se mám jít podívat na byt, že si to musím prohlédnout, ale psy a děti nejsou problém. Pokud v tom bytě nebudou blechy a štěnice, tak mám snad vyhráno dočasně. Dál už půjdou věci jinak.
Ale jak… Tak snad vše dobře dopadne. Úplná idilka před Vánoci.
Hledala bych v lednu, třeba někomu končí smlouva ke konci roku a bude se stěhovat(ať už dobrovolně nebo nedobrovolně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Chci se z toho vypsat. Už mi není dvacet a tohle jsem jednoduše nečekala.
Ja te chapu, ale ty rady (treba nahlednout do katastru) vazne nejsou od veci. A pak se poradit s pravnikem, jake mas moznosti. Ono to neni tak jednoznacne, kdyz nevis, jsi-li vlastnik a nevime, jste-li manzele.
To se da tezko radit a ver mi, ze nejak pomoci ti chceme. Ze to bydleni bude orisek, to je fakt, zadna averze vuci tobe a psum (sama mam fretku
).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale jak… Tak snad vše dobře dopadne. Úplná idilka před Vánoci.
Hlavně se hned teď, v tuhle minutu, podívej, co je u vaší nemovitosti napsáno v katastru!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ontarova.stara bydlení jdu zítra omrknout a ještě tak stokrát se zeptat, jestli to fakt není problém. Zbytek začnu řešit hned, jak zmizíme, tak nebo tak by to bylo peklo. Umím si představit, jak bude zlý, když mu řeknu, že ho opouštíme. Ale říkat nic nebudu, prostě se vystehuju, až bude v práci a pak se s ním sejfu na neutrální půdě. Proč to nevím, to je absolutně jednoduché. Protože on má na starost smlouvy a tak a já mám na starost zase kasu. Takže platby jsou pres můj účet. Rozdělili jsme si ty povinnosti už z kraje. Takže domovní schůze já vůbec nechodím a ani už asi nezačnu. Dopisy z bytaku vše okolo jde přes něj, preze mě jdou jen prachy. Hodí mi na účet určitou částku a napůl platíme a to mám pod palcem zase já. Jak to bude od ledna je ve hvězdách. Ale řešit to opravdu začnu až zmizíme.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@ontarova.stara bydlení jdu zítra omrknout a ještě tak stokrát se zeptat, jestli to fakt není problém. Zbytek začnu řešit hned, jak zmizíme, tak nebo tak by to bylo peklo. Umím si představit, jak bude zlý, když mu řeknu, že ho opouštíme. Ale říkat nic nebudu, prostě se vystehuju, až bude v práci a pak se s ním sejfu na neutrální půdě. Proč to nevím, to je absolutně jednoduché. Protože on má na starost smlouvy a tak a já mám na starost zase kasu. Takže platby jsou pres můj účet. Rozdělili jsme si ty povinnosti už z kraje. Takže domovní schůze já vůbec nechodím a ani už asi nezačnu. Dopisy z bytaku vše okolo jde přes něj, preze mě jdou jen prachy. Hodí mi na účet určitou částku a napůl platíme a to mám pod palcem zase já. Jak to bude od ledna je ve hvězdách. Ale řešit to opravdu začnu až zmizíme.
A jste manzele? To by situaci do jiste miry zjednodusilo, tedy co do reseni majetku.
Opravdu tu po tobe nikdo nejede, ale spis se te snazi nasmerovat. Protoze pokud jste manzele, i kdyby byl byt papirove jeho pred manzelstvim, mas narok na polovinu splatek hypo za dobu trvani manzelstvi. Pokud byl porizeny (hypo, dekret) v dobe trvani manzelstvi, je vas obou, at uz je tam psany kdokoliv. Samozrejme pokud neni vyjmuty ze SJM.
Treba ta spolecna hypo neznamena, ze jste nutne oba majitele (celkem horka zkusenost sestrenice).
Příspěvek upraven 30.11.22 v 17:57
- Citovat
- Upravit
Tak jestli on podepisoval vše a ty nic, ani si nebyla u notáře - půlka bytu nejspíš tvá nebude. Placení hypotéky není to samý co vlastnictví bytu. Mrkni do katastru - ale nejspíš tam nebudeš.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tady se tyká. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude to tezke, ale treba se postesti.. My teda mame jen mensiho psa, ale pokazde se nam podarilo presvedcit majitele bytu, ktery meli jako podminku, ze psa ne
Stacilo k tomu byt slusny, popsat jim situaci, nabidnout daleko vetsi kauci nez pozadovali a nabidnout, ze jim psa radi privedeme ukazat
A vzdy to klaplo bez problemu. Ale samozrejme je to trosku snadnejsi situace nez ta tva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit