Samoplatce pojištění - mám nárok na nemocenskou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101950
25.9.20 14:52
@Cenarius píše:
Akorát to co píšete je nesmysl. Sociální pojištění nemá nic společnýho s nemocenskou. Navíc OSVC si musí extra platit nemocenské pojištění, aby měl nárok na nějaké peníze v případě nemoci.

Tak je to sice napsane blbe, ale smysl je jasny, zacal si platit tech 170kc na nemocenské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
25.9.20 14:59
@Ivan PPZ píše:
„nemocenská“ pro OSVČ je skoro zadarmo, ALE: platí až od 15. nemoci a dávky jsou opravdu nevelké.
EDIT: aha, tady nejde oo OSVČ.

tohle je vysmech, nemocenske platim a ted me chtela doktorka poslat na neschopenku zatim na tyden, tak jsem odmitla, pac bych dostala velkej prd… postaveny na hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
25.9.20 15:29
@lalouch píše:
tohle je vysmech, nemocenske platim a ted me chtela doktorka poslat na neschopenku zatim na tyden, tak jsem odmitla, pac bych dostala velkej prd… postaveny na hlavu…

Jaký výsměch, je to pro všechny stejné, tak nevím co se rozčiluješ, jsi sama sobě zaměstnavatelem, tak si holt i sama sobě platíš prvních 14 dní neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
25.9.20 15:51
@j.a.n.i1 píše:
Jaký výsměch, je to pro všechny stejné, tak nevím co se rozčiluješ, jsi sama sobě zaměstnavatelem, tak si holt i sama sobě platíš prvních 14 dní neschopenky.

vysmech je to proto, ze kazdej mesic platim navic a realne neni moznost z toho neco mit… krome materske, takze treba pro chlapy nedava smysl platit si nemocenske, protoze i ty platby po 14 dnech jsou smesne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
25.9.20 16:23
@lalouch píše:
vysmech je to proto, ze kazdej mesic platim navic a realne neni moznost z toho neco mit… krome materske, takze treba pro chlapy nedava smysl platit si nemocenske, protoze i ty platby po 14 dnech jsou smesne…

Jo, tak až budeš mít nějakou závažnější nemoc a skončíš třeba na 3 měsíce v nemocnici a pak další 3 doma, tak si povíme, jaký je to výsměch… Ukaž mi něco, kde při platbě kolem 170 korun měsíčně získáš měsíčně profit cca 9500,– no, jestli ty tomu říkáš výsměch :think: jo, já chápu, že bys nějraději neplatila nic a měla vysokou nemocenskou, ideálně hned od prvního dne.
A jinak pokud platíš ve srovnání s průměrem směšné odvody, tak se nesmíš divit, že i ta nemocenská není zrovna vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
25.9.20 16:28

@lalouch ale pokud si platíš nemocenskou, tak nemusíš platit v případě (teda delší nemoci) zálohy na soc a zdrav. Takže třeba nedostaneš desetitisíce nemocenské, ale i ušetříš na zálohách. Já mám klienta, který pracuje v lese. Jednou blbě zakopnul, spadl na pilu a skončil v nemocnici na více než tři měsíce. Nemocenské si neplatil, žádnou jinou pojistku taky ne, protože mu jeho finanční poradce řekl, že je to zbytečné. Další klient zase spadnul z lešení a rozdrtil si patu. Půl roku doma. Ten si teda nemocenské platí. Nikdy nevíš, co se stane a jestli tě to vyřadí na týden nebo na rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
25.9.20 17:40

Ano, samozrejme v pripade delsi nemocenske to smysl dava, ale co si budeme povidat, vetsinou clovek marodi max. tyden a bylo by fajn mit aspon neco… a opravdu neplatim 170 kc mesicne…platim maximum, co mi stat dovoli a rada bych platila nemocenskou vetsi, ale smula… obecne platba na zdravko mi nevadi a platila bych vic, narozdil od plateb na socku, ktera mi opravdu pije krev, protoze z toho nikdy nic neuvidim a ty odvody jsou rocne dost vysoky

Příspěvek upraven 25.09.20 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
25.9.20 17:45
@Hanula1212 píše:
@lalouch ale pokud si platíš nemocenskou, tak nemusíš platit v případě (teda delší nemoci) zálohy na soc a zdrav. Takže třeba nedostaneš desetitisíce nemocenské, ale i ušetříš na zálohách. Já mám klienta, který pracuje v lese. Jednou blbě zakopnul, spadl na pilu a skončil v nemocnici na více než tři měsíce. Nemocenské si neplatil, žádnou jinou pojistku taky ne, protože mu jeho finanční poradce řekl, že je to zbytečné. Další klient zase spadnul z lešení a rozdrtil si patu. Půl roku doma. Ten si teda nemocenské platí. Nikdy nevíš, co se stane a jestli tě to vyřadí na týden nebo na rok.

mozna by stalo za to propocitat, jestli se v takovem pripade nevyplati spis urazovy pojisteni, verim, ze tam to plneni bude veselejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
25.9.20 21:04

@lalouch No, kdyby byly opravdu vysoky, tak si k nim muzes platit i vysokou nemocenskou, takze ony ty odvody nejspis moc vysoke nebudou, ze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35465
25.9.20 21:24
@lalouch píše:

Vysmech? Ja platim daleko vic a nikdo se me nepta, jestli chci. Ale ja chci, protoze nejsem hloupa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
26.9.20 12:11
@j.a.n.i1 píše:
@lalouch No, kdyby byly opravdu vysoky, tak si k nim muzes platit i vysokou nemocenskou, takze ony ty odvody nejspis moc vysoke nebudou, ze :think:

nejakych 200k rocne na socce mi malo nepripada :nevim:
je mozne, ze pri mesicni neschopnosti se nemocenska nakonec vyplati vic nez se u toho pokusit treba tyden pracovat vzhledem k tomu, ze bych asi nemusela platit zalohy, ale nemam to nastudovane, v jakem pripade netreba platit zalohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
30.9.20 20:14

Mám pocit, že se tu neustále zaměňuje platba ZPN (zdravotní) a ta platba na „nemocenskou“ pro OSVČ. Nemocenská aktuálně 170,– Kč je tak nízká platba, že je „škoda“ to neplatit. Ano, pro 95% případů nemocí OSVČ je to nepoužitelné, ale mohou nastat i problémy v řádu měsíců a pak je to rozdíl. Už jen to případné neplacení ZPN a SPN…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
30.9.20 20:20

@Ivan PPZ Naprosty souhlas, akorat lidi jsou uplne zblbli temi kecy, jak se to nevyplatí platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat