Samozavlažovací truhlíky

1307
30.4.15 09:43

Samozavlazovaci truhliky

Ach jo, pripadam si jako totalni trotl…Letos jsem si poprve poridila truhliky na balkon a do nich surfinie. Poridila jsem si taky samozavlazovaci truhliky. Kytky zasadila a zacala lit vodu do urceneho otvoru, vylila jsem tam asi 4 litry vody, ale plovak na odmerce (nebo jak to nazvat) se ani nepohnul. Voda protyka spodem. Je prece nemozne, aby se tam vlezlo jeste vice vody. Ted se obavam, aby mi kytky nezhnily…Ty odmerky jsem z truhliku vyndala a vyzkousela v umyvadle a funguji, plovaky vyplavaly pekne nahoru. Mate, prosim, nejakou radu nebo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1232
30.4.15 09:58

@Spenata
možná jsi ho tam měla špatně daný. Neboj, kvítečka to přežijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
30.4.15 11:40

Nevím, ale mně právě takto kytky uhnily, byly přelité :nevim: už mám obyč truhlíky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
30.4.15 11:54

Nově zasazené rostliny zalívám z vrchu, až zakoření a zesílí, tak teprve zalívám do daného otvoru. Určitě neuhnijí, až kořínky dosáhnou ke knotům, tak si vodu vytáhnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.3.18 18:17

Jak dlouho vydrží zásoba vody v samozavlažovacím truhlíku?

Ahoj pěstitelky, potřebovala bych poradit.

Jak často je potřeba dolévat vodu do samozavlažovacího truhlíku, který je celý den na slunci? Vydrží i v teplých letních dnech voda třeba i několik dní?
Ráda bych si pár truhlíku pověsila na zábradlí na balkon orientovaný na jih.

Případně bych uvítala i rady, jaké truhlíky vybrat, jsou různé typy, různé ceny, tak se kterými máte dobré zkušenosti a kterým se naopak vyhnout.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
16.3.18 18:30

Já mám ty nejlevnější samozavlažovací truhlíky z Obi, pro muškáty zásoba vody vydrží celý týden, v nejparnějším létě musím doplňovat 2× týdně. Máme balkon na jihozápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
16.3.18 18:31

@moentt
dobry den, mam obyc zavlazovaky z Lidlu, v lete orientace tak, ze od poledne na ne prazi az do vecera a v tech megavedrech to vydrzi tak 3,max 4dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.3.18 18:32

Lechuza truhliky jsou krasne, ale jsou dost drahe, mají i podobne asi tak za tretinovou cenu, tusim ze Plastia se jmenujou. Jinak ja mam truhlik na okne na jihozapad, samozavlacovaci truhlik a stejne tam mam každý rok z afrikanu slaměnky :roll:

• Citovat
  • Upravit
20767
16.3.18 18:43

Mám na tetase nějaké obyč z baumaxu… Vydrží mi 3 dny, ale my ji máme na jihozápad, sluníčko tam pálí dost :kytka:

Příspěvek upraven 16.03.18 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
16.3.18 19:24

Samozavlažovací truhlíky, které máme na jižní stranu v těch největších parnech nám vydrží max. 2 dny. Co máme na západ tak 3-4 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.3.18 19:27

Tak já mám dražší truhlíky, jsou přímo na jih, pere na ně od desíti až do večera a voda v nich vydrží dva dny, když fakt je horko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
16.3.18 19:28

@Hanka1 Taky máme balkon na jihozápad a afrikány podobně jak vám nikdy nepřežily. Jediné osvědčené kytky jsou vzpřímené muškáty. Těm se daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.3.18 21:46
@stonožka12 píše:
@Hanka1 Taky máme balkon na jihozápad a afrikány podobně jak vám nikdy nepřežily. Jediné osvědčené kytky jsou vzpřímené muškáty. Těm se daří.

Jj, mne teda vadi u muskatu to ostipovani a padani odkvetlych listku, navic pod timhle oknem parkujeme auto a muz pak nadava ze ma od listecku kapotu a sklo :mrgreen: segra ma na jihozapadnim pkne uz nekolikate leto million bells a drzi ji, tak je letos prubnu…

@terinka4444 sousedi maji Lechuza truhliky, ktere jsou jedny z tech drahych a vydrzi tam voda na stejne orientovanych oknech stejne jako v mych Plastia kvetinacich…

• Citovat
  • Upravit
69235
17.3.18 08:26
@Hanka1 píše:
Jj, mne teda vadi u muskatu to ostipovani a padani odkvetlych listku, navic pod timhle oknem parkujeme auto a muz pak nadava ze ma od listecku kapotu a sklo :mrgreen: segra ma na jihozapadnim pkne uz nekolikate leto million bells a drzi ji, tak je letos prubnu…@terinka4444 sousedi maji Lechuza truhliky, ktere jsou jedny z tech drahych a vydrzi tam voda na stejne orientovanych oknech stejne jako v mych Plastia kvetinacich…

ano, proto jsem to psala, že já nemám ty levné za stovku, myslela jsem, že to bude důmyslnější a je to úplně fuk, vydrží stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.3.18 08:44

Jj, ja mam rada afrikány, hlavne barvou, ze se hodi k fasade i tim, ze svoji specifickou vuni/smradem odpuzuji mouchy a hmyz (ac mame site v oknech) a na jihozapadnim okne proste vydrzi s bidou do konce cervence, v srpnu zacnou slamenkovat i přes zálivku, proste je slunicko spali.

JInak ty Plastia jsou cenove nekde uprostřed, neplatite znacku a ani to nejsou ty nejlevnejsi z hyper/super za stovku…

http://www.plastia.cz/…i-kvetinace/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí