Šance na hypotéku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19746
23.6.13 20:54

Tak to je jiná, ale o tom jsi nepsala, že pracujete teprve 1 rok :lol:.

Fakt to vyzkoušejte a uvidíte ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2738
23.6.13 20:55
@Anonymní píše:
Našetřeno máme 100 000,– za ten jeden rok, co je manžel v práci (předtím jsme oba studovali atd.). Ušetříme nějakých 10 000,– měsíčně i s druhým prckem, to máš 120 000,– za rok. Ano, není to hodně, ale něco to je. Ale je mi jasný, že by to rovnou nebylo na baráček mých snů. ;) Takový idealista nejsem.

Jinak žádné půjčky, dluhy.. nic takového nemáme, ani jsme nikdy neměli. Oba jsme vysokoškoláci. Půjčku bychom si brali společně (v manželství to ani samostatně nejde).
Zkusím vyplnit nějakou tu hypo kalkulačku. 8)

Pokud chces napis sz, napisu ti vic:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
23.6.13 21:00

Nárok samozřejmě určitě mít budete, záleží jen za jakých podmínek… Velmi důležité je, jakou nemovitostí - v jaké hodnotě budete ručit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.13 21:08

Děkuji všem, co se zatím ozvaly, jste hodný, baby. ;) :palec: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4151
23.6.13 21:27

Já bych zkusila zavolat na zákaznickou linku vaší banky. to je zadarmo a na takovej obecnej dotaz by ti měli být schopní odpovědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2583
23.6.13 21:57
@Anonymní píše:
Ahoj všem.
Měla bych takový obecný dotaz, jestli máme šanci na hypotéku, a v cca jaké případné výši, co myslíte?
Na podzim budeme mít druhé dítě, (našetřeno máme sotva 100 000,–), a příjem dohromady cca 35 000,– měsíčně. Manželovi je 31 let.
Manžel si myslí, že nemáme šanci NA NIC, dokud nebudeme mít něco našetřeno jako základ.
(Zatím jsme v podnájmu. Určitě budeme chtít v budoucnu baráček se zahradou, cca 20km za Prahou.)
Předem děkuji za odpovědi. :kytka:

Nezapomente na SFRB /statni fond rozvoje bydleni/ stat pujcuje manzelum, kteri nemaji zadny majetek, 300 tisic za minimalni urok. Byla by skoda nevyuzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
24.6.13 07:41

Nám v bance řekli že na Hypo musíme alespoń jeden ze žadatelů mít smlouvu na neurčito(pr. poměr), dál se ptali na pojistky a další půjčky a to jsme byli v KB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
24.6.13 07:57

Být vámi si ještě minimálně rok šetřím. Ta hypotéka bude nejmíň 4 mega, pokud ještě nemáte pozemek. Nepočítám zařízení domu. K baráku musíš kupovat i třeba sekačku na trávu, rostliny na zahradu.
Těch 100 tis. co máte ted, není žádný základ pro hypotéku, ale vaše železná rezerva pro účely nenadálých výdajů. Třeba pro případ ztráty zaměstnání, požáru atd. Na to byste neměli sahat, pokud nejde o život, zejmena pokud máte 2 děti. Takže vlastně na bydlení máte našetřeno 0, začínáte šetřit až teď. Pokud vám něco dají (jako 4 mega vám podle mě určitě nedají vzhledem k příjmům a tvoji mateřské), tak to bude za pekelně vysoký úrok.

EDIT: nevím, kde bydlíte teď, ale pokud pak budete dojíždět třeba 30 km do práce, máte v kalkulacích zahrnuté i náklady na benzín a opotřebení auta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 08:10
@Veras82 píše:
Nezapomente na SFRB /statni fond rozvoje bydleni/ stat pujcuje manzelum, kteri nemaji zadny majetek, 300 tisic za minimalni urok. Byla by skoda nevyuzit.

Vlastníme byt (kterým mimochodem můžeme také ručit), takže bohužel. 8) Ale díky, třeba to pomůže někomu dalšímu. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.6.13 08:12
@Máma21 píše:
Nám v bance řekli že na Hypo musíme alespoń jeden ze žadatelů mít smlouvu na neurčito(pr. poměr), dál se ptali na pojistky a další půjčky a to jsme byli v KB

Manžel má smlouvu na dobu neurčitou. Já jsem na RD a ještě 3,5 roku budu.
Před nějakou dobou to šlo i se smlouvou na dobu určitou, ale pořád se to mění.

• Citovat
  • Upravit
3756
24.6.13 08:17

Jojo, porad se to meni a ne jen u hypoteky!:-( ale i rodicak a materska a co ja vim vsechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.13 08:23
@adam75 píše:
Být vámi si ještě minimálně rok šetřím. Ta hypotéka bude nejmíň 4 mega, pokud ještě nemáte pozemek. Nepočítám zařízení domu. K baráku musíš kupovat i třeba sekačku na trávu, rostliny na zahradu.
Těch 100 tis. co máte ted, není žádný základ pro hypotéku, ale vaše železná rezerva pro účely nenadálých výdajů. Třeba pro případ ztráty zaměstnání, požáru atd. Na to byste neměli sahat, pokud nejde o život, zejmena pokud máte 2 děti. Takže vlastně na bydlení máte našetřeno 0, začínáte šetřit až teď. Pokud vám něco dají (jako 4 mega vám podle mě určitě nedají vzhledem k příjmům a tvoji mateřské), tak to bude za pekelně vysoký úrok.EDIT: nevím, kde bydlíte teď, ale pokud pak budete dojíždět třeba 30 km do práce, máte v kalkulacích zahrnuté i náklady na benzín a opotřebení auta?

Přesně tak, i jsem to tu psala, že nemáme našetřeno de facto nic. (Troufala bych si říct, že manžel má práci celkem jistou, ale v dnešní době není jistý ani to, co se zdá naprosto jistý. :zed: ) Mě zajímají jenom možnosti, letos si určitě nic brát nebudeme. Bydlíme v podnájmu v Praze, a počítáme, že to tak ještě třeba 3 roky zůstane.
No je jasné, že při tzv. americké hypotéce (do výše 100% ceny nemovitosti) bychom se nedoplatili, kdyby šlo o něco většího. Např. barák i s pozemkem za 5 mega bychom zaplatili 8 mega. Tak nějak to je.
Ano, s náklady na auto se počítá, jsme schopni ušetřit jinde. :palec:
Tak jsou i lidi, co si myslí, že 4 členná rodina z 35,– nic měsíčně neušetří, my ušetříme 10,– měsíčně, jak jsem psala. Snažíme se žít skromně v rámci možností. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
18259
24.6.13 08:27
@Anonymní píše:
Manžel má smlouvu na dobu neurčitou. Já jsem na RD a ještě 3,5 roku budu.
Před nějakou dobou to šlo i se smlouvou na dobu určitou, ale pořád se to mění.

My si brali hypoteku pred 5ti lety a vzhledem k tomu, ze jsem se prestehovala k manzelovi a nasla si tam praci, mela jsem smlouvu na dobu urcitou a tak me do hypoteky nezapocitali (muj prijem), bral si ji na sebe jen manzel…a my teda nemeli cim rucit, tudiz nam nedali 100%tni hypoteku, ale jen 85%, ale mozna taky zalezi jak ktera banka, my si to brali u raifeisen sporitelny, pac jsem tam mela sporeni…ted jsem se museli oba prestehovat kvuli praci a budem si znova brat hypoteku, takze zase vsechno odznova, ale mame teda nasporeno 400tis…pac kdyz koupime byt za 2mil (bohuzel tu takovy ceny jsou) tak budem muset 300tis dat svych, daji nam hypoteku jen 1,7mil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
24.1.18 13:59

Ahoj vsem,
zacala jsem premyslet nad hypotekou na vlastni byt…jaka je sance, ze daji hypoteku matce samozivitelce? Nasetreno nemam nic…Jak vlastne takova zadost o hypo. probiha? Co vsechno pri vyrizovani bych platila sama ze sveho? Vim, ze v bance mi reknou vic, ale zajimaji me vase zkusenosti.Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.1.18 14:03

@alexxa

Ahoj, zklamu tě, pokud nemáš nasetreno nic, tak smůla. Musíš mít cca 20% z celkové částky nasetreno + % kolem, zbytek je hypotéka. Hodně se teď hraje na bonitu a to asi jako sanozivitelka nemáš. Zkus to, ale moc v to nevěřím.

Hypo máme, toto nás minulo, ale vzhledem k platu bysme problém neměli. Prodáváme byt, měli jsme zájemce, paní OSVC v rodinné firmě, pan zaměstnanec. Ona na mateřské, ale pracujici. Nedostali ji. A zájemci bylo a bylo, ale hypo dnes jen tak někdo už nedostane. Předchází se tím dluhům. Podle mě nesmysl, jelikož tím pronájemci bytu zhřešili a dávají nekřesťanské peníze. Horší, než co dá člověk za hypotéku.

Příspěvek upraven 24.01.18 v 14:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel