Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@catherine100 Právě na Nike Sunray protect a Alpine Pro Punita jsem měla zálusk, ale holce ani jedny nesedí. Neskutečně v nich šmajdá, nedrží jí dobře na patě.
Tak snad jí budou sedět ty Keeny, jinak už nevím.
Syn měl už vloni (v létě mu teď bude 2,5) sandálky, když je trošku chladněji nebo po ránu, tak do nich má jako správný vidlák ponožky
. Na písku mu je zásadně sundávám, je to zdravé pro vývoj nohy, nevadí mu písek v botách a sandálky se tak tolik neničí. Jestli mě něco fakt fascinuje, tak matky, co dětem zakazují zout si boty na písku, když je teplo ![]()
@Alushka.S no já chtěla nějaké víc bare…ale už jsem neměla nervy to zkoušet a tyhle naštěstí sedí, tak snad jí vydrží celé léto za ty prachy ![]()
Mým dětem sandály a písku vadí, i s ponožkami. Na našem pískovišti u domu běhají bosy, protože je tam jemný písek, hřiště je poměrně nové a udržuje se.Na ostatních veřejných hřištích jim to nedovoluji, protože nevím, co tam kde může být.
Dvouletá nosí plátěné letní tenisky typu Befado.
Starší děti mají trekové sandály s uzavřenou špičkou, na výlety a výšlapy je nosí, ale v pískovišti jim to vadí.
My se taky stavujeme každý den někde na pískovišti, boty mají děti dvoje, ale je fakt, že zatím jezdíme s golfkami, je to kam dát, starší děti chodí ven už samy, podle potřeby si berou batoh(spíš vak, to je teď moderní),do něj si dávají druhé boty, svačinu a pití.
Dělám to tak, že koupím jedny kvalitní sandálky (většinou Superfity) a chodí s nimi všude. Ve finále jsou to boty, ve kterých stráví nejvíce času, na rozdíl třeba od kozaček.
Ja koupila synovi sandalky uz v 15 mesicich, nosil je i na pisek, kozene mi stali kolem 600kc. Nevim v cem jinym by mel chodit, v plne bote by mel zapareny nohy, a v nejakych zabkach, crocskach atd mu nohu neznicim. Nekdo si je na pisku sundava a je bos, ale to ja praktikovat nemuzu, malej je neposeda a lita pohristi tak se bojim aby si neco nevrazil do nohy. Jinak ze se znici s tim sem pocitala, stejne to jsou boty na jednu sezonu, schovavat je nebudu, prodavat taky ne, takze me vubec netrapilo, ze je znicil, naopak sem byla rada ze poslouzili ![]()
Nevím, jestli už někdo neradil, ale pokud by bylo teplo tak co ji nechat na písku naboso? Nebo mít v tašce plátěné tenisky?
Moje dítka třeba běhají na naší zahrádce či u babičky bosy, ale na veřejná místa teda ne
tam mám divný pocit
@catherine100 píše:
Moje dítka třeba běhají na naší zahrádce či u babičky bosy, ale na veřejná místa teda netam mám divný pocit
A že se v tom písku hrabou rukama, to nevadí? Jaký je v tom rozdíl? ![]()
@Kassy píše:
A že se v tom písku hrabou rukama, to nevadí? Jaký je v tom rozdíl?
a občas ochutnají…
@Kassy tak nejde jen o písek, tam vydrží asi tak minutu, myslím tím pobíhání všude okolo…tady je to samé hofno, bordel…
ale popravdě já má osypky i z toho písku, takže tam moc nechodíme ![]()
Na známém písku jsou bosy, jinak sandálky s ponožkama (což u dětí fakt nepovažuju za vidláctví). Zničení botiček neřeším, od toho ty boty děti mají, většinou je mají na jednu sezónu, tak je holt dodrbou. Kupujeme sandálky Santé.
U nás nebyl problém, že by byly po sezóně zničené, s tím se počítá, ale že byly zničené po pár týdnech, takže zbytek sezóny vypadala, jak kdybych ty boty vyhrabala v popelnici, a to v nich chodila i do „slušné společnosti“ ![]()
@ugluk No,podle mě každé boty, ve kterých se chodí na písek, vypadají za chvíli jak vyhrabané v popelnici, hlavně kožené, které nesnesou vodu a časté čištění. Navíc ty speciální prostředky na ochranu kožených bot dá dítěti málokdo, z hygienických důvodů.
Některé maminky tenisky a nekožené sandálky perou v pračce.