Sanitář - zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
30.1.24 22:43

Majk

Ahojky no mě zaměstnat nechtějí až budu mít certifikát ale já se bojím že mě to ne půjde to učivo a že budu akorát k s mýchu
Sem tak trochu dyskalkulik a dyslektik
Ale neříkám že se nedokážu naučit věcí
Jen nemůžu tam kde se píše a nebo trochu počítá, jako sou prodejny nebo banky embanky a tak dál. Nevím jaký certifikáty sí udělat aby sem se uživil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20948
31.1.24 19:29

Tady matika neni, neni to jako ve škole, kde před všema něco vykládáte nebo vás zkouší, posloucháte, zapisujete si, učíte se doma, máte udělat nějakou práci, vyplnit test, pak jsou zkoušky, ale ne, že před všema mluvíte, je potřeba si vše řádně přečíst, je tam i praxe.. myslím, že sanitář nebo ošetřovatel, což je už trošku složitější, neni špatný typ, pokud máte řidičský průkaz neni ani špatné např řidič sanitky, tam se také dělají rekvalifikační kurzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.24 21:37

Na kurzu se berou věci z oboru, matika ani čeština tam není. Někde jsou tyto kurzy docela těžký, vyžadují podrobnější znalost anatomie, klinické propedeutiky atd. Jelikož je ale kurz většinou rozložený na celý rok a chodíte zároveň na praxi, tak se to dá všechno pobrat a naučit. S kurzem sanitáře můžete pak pracovat nejen v nemocnici, ale i v lékárně jako pomocný personál. Muži, jako sanitáři, jsou v nemocnicích hodně žádaní, mají sílu, přesunují pacienty snadněji než ženy-sanitářky. Určitě uděláte dobře, když si tuto kvalifikaci uděláte a práci ve zdravotnictví zkusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
31.1.24 23:39

Majk

Ahojky tak paní mě říkala že
Na kurz sanitář berou ženy
A může dávají na sál urologie
Tam nevím co se učí pani nechcu moc otravovat protože byla taková nepříjemná
Navíc nevím jestli to zvládnu aby sem nedal peníze a ona mě řekne že na to nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
31.1.24 23:40

Majk

Taký nevím jaký knížky
Mám koupit žádný nemám
A nikoho neznám že by mě je věnoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20948
1.2.24 09:53

Jděte do toho, nevím, z kterého jste města, ale určitě tam nebude, snad, jen jedno zařízení, kde je sanitář potřeba třeba i v domově důchodců? Knihy lze půjčit v knihovně a na internetu je toho spousta, nenechala bych se odradit nějakou paní a šla do toho, možná by úřad práce mohl kurz proplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.2.24 13:02

Majk

No já nevím, čistil že tam budou chtít lidí co mají maturitu co zvládnou třeba lidskou anatomií a tak dál…
Nemůžu dát 5000 za něco co pak ne zvládnu
To se mě stálo na kurzů svářeče
A dopadl sem tak že
Sem skončil zasloužený na 13 let
Páč sem neměl jak to platit
Pak sem se našel a už budu mít život vyrovnaný a dlouhý zapálený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
1.2.24 13:10

Zkus se zeptat na Úřadu práce. Mohli by poradit, který kurz by byl vhodný a najít třeba i nějaký dotovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.24 13:46
@Okta píše:
Zkus se zeptat na Úřadu práce. Mohli by poradit, který kurz by byl vhodný a najít třeba i nějaký dotovaný.
ÚP myslím kurz sanitáře neproplácí, ale proplácí kurz na pracovníka v soc. službách. Ten je i o dost lehčí, bych řekla. Ale nemůže se potom s tímto vzděláním pracovat v nemocnici, ale jen v sociální sféře, byť náplň práce může být hodně podobná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.24 13:52

@Majk704
A odkud jste? Projíždím internet a ceny za kurz se dost liší a liší se i hodinová dotace, což nechápu, jak je toto možné. Kurzy většinou dělají zdravotnické školy nebo nemocnice. Fajn by byl rovnou kurz na ošetřovatele, ten má víc kompetencí a může pracovat ve zdravotnictví i v sociálních službách. Ale cena 56 000 Kč je dost astronomická, když si vezmu v úvahu, že toto vzdělání si chtějí doplnit lidé s nižším vzděláním, kteří mají nejspíš na trhu práce problém uspět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
1.2.24 14:42

Majk

Sem za Jihomoravský kraj
Brno město

Ve 20 letech se mě dělala svářečsky kusr
Ale rodina prošla o byt a já zůstal na ulici
S táto 17 let pak mě umřel
Já sem kvůli bydlení nemohl udělat kurz
Byl těšky a taký sem se to neměl kde učit
Tak mě kvůli kurzů narostly dluhy
A bývalá mě dorazila
No život sem začal řešit ve 30 letech
No a teď za 5 měsíců budu mít zaplacené
Mám jen základní školu a živím se jako ochranka tu práci už pomalé bydlím
Rád bych našel práci na odpolední
Práci co není moc těška
Ničím se v šechno jen moc tu matematiku ne zvládám a to psaní
Nemohl sem dodělat ani kurs pekaře a i svářeče protože sem vyrůstal na ulici
No ale ještě 5 měsíců a mám to zaplacené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
1.2.24 15:44

Na kurz sanitáře a nebo pracovníka v sociálních službách většinou stačí základní vzdělání. O muže je v těchto profesích zájem, protože zastanou fyzicky náročnou práci. Sanitářský kurz bude těžší, ale věřím, že i tam člověka podrží. Já začala život řešit ještě později než ve třiceti a dneska mám dvě maturity. Takže nikdy není pozdě. Pokud byste už teď bez kurzu nastoupil někam do soc. služeb (tam to velmi často umožňují), musíte si kurz udělat do 18 měsíců a i jako zaměstnanému by vám ho měl uhradit Úřad práce, protože bez něj bude OHROŽENÝ NEZAMĚSTNANOSTÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20948
1.2.24 19:26

@Majk704-jste statečný,že se perete se životem, někdy to neni lehké, ale člověk musí bojovat a jít si za svýma přáníma, určitě bych zašla na úp, optala se, popř do nemocnic, sociálních zařízeních, jste z brna, které je dost velké, pokud chcete pomáhat lidem můžete zkusit třeba i kurz osobní asistent a třeba pomáhat lidem s handicapem, doprovázení k lékařům, na úřady, pomoc s nákupama, doprovod na různá kulturní představení aj. je moc fajn, že práci máte, ale je potřeba se ještě ptát v těch zařízeních, kde by jste chtěl pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.2.24 10:29

Majk

Chci se zeptat
Nemáte někdo kontakty na jednoduché práce? Pro trochu slabý lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.2.24 14:10

Majkl

Ahojky chci se zeptat
Nevíte kde můžu najít práci třeba jako mBank
S počítačem to umím a s kopirkou taký
A kumulativní sem
Jediný v čem mám problémy je pravopis
Ale kdyby sem v práci mohl používat Word