Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky,
chtěla jsem poradit. Máme možnost jít k dr do Kostelce nad Orlicí. Nyní chodíme do Sanusu v HK.
Jaké máte zkušenosti?
Četla a našla jsem spíš starší příspěvky tak budu ráda za aktuální info.
Ahojky.
My před tedy volili nejdříve Sanus. Dozvěděli jsme se, že má manžel katastrofální spermie. Podle nich otěhotním pouze IVF a to s ICSI. Na popud kamarádky jsme začali jezdit do Arlety. Nakonec jsem otěhotněla 3× a to přirozeně! Za mě jednoznačně Arleta. Dr. Doležal je kapacita a já na něj nedám dopustit.
Teď tam k němu taky jezdí kamarádka a je moc spokojená jak s personálem, tak komplet s přístupem. Bohužel zatím se jim nezadařilo. Mají za sebou 3× inseminaci a jedno IVF.
Ale to nebude institucí.
Držím palce. ![]()
Ahojky..
já chodila do Sanus Pardubice a defakto jsem odtud utekla do Kostelce.
Péče, přístup, informace atd se vůbec nedají srovnat. Za mě rozhodně Kostelec.
Díky za příspěvky. Manžel má taky hodně špatný spermiogram. Teď v po jde na urologii, až co jsme si zažádali, že bysme taky chtěli vědět, jestli s tím jde něco dělat. V Sanusu nám taky řekli, že máme jít na IVF s ICSI. Teď ještě budeme požadovat imunologii a pokusíme se i genetiku.
Právě do toho všeho se ozvala známá, že nám domluví přes známost Kostelec.
Tak se nevím.
Ahoj, mně Sanus neseděl. přišlo mi to tam jak v „dobytčáku“ - fakt jak „další! honem“. V Kostelci naprosto jiný přístup - nikdy jsem se nebála se na cokoliv zeptat. Vždy pocit, že na nás mají dost času a opravdu nám chtějí pomoci, ne jen „dobrý den - budete platit kartou?“. Pan doktor je machr, příjemný, milý, vysvětlí…a co mě mile překvapilo - místo toho, aby mě ládoval hormonama (což jsem měla v Sanusu), tak hledal možnost spoluléčby v homeo, akupunkturu, poslal mě na další různá vyšetření.
I když jsem se na něco zapomněla zeptat, tak stačilo zavolat - sestřička si zapsala dotaz a pan doktor, jakmile byla chvilka, tak odpovídal, radil.
V Sanusu jsem byla na IVF - embryo „tam prostě tak nějak šoupli“. V Kostelci ležíš, koukáš na monitor a doktor ti přesně ukazuje, kam embryo vkládá. Já vím, že je to blbost, ale udělá ti i z tohodle fotku.
V Sanusu jsem málem natáhla bačkory, když jsem si po IVF stěžovala na krvácení, na bolesti a doktor mi s ohromným humorem odvětil, že jsem přece těhotná, tak je jasný, že nějakou tu bolest můžu cítit. Až když jsem už fakt sotva lezla a chtěla složku, že jedu do nemocnice, tak mě prohlídli a rovnou doktorka volala na sál, že jedeme, že je to mimoděložní a fakt špatný.
Bohužel se IVF v Kostelci 2× nepovedlo, pak nám doktor doporučil dva tři měsíce klid, ať se trošku srovnáme. Je fakt, že po letech už jsme toho měli plný zuby, takže jsme asi i přestávku uvítali.
Dál jsem pila čaje, chodila na akupunkturu, cvičila…a za pul roku jsem naprosto v šoku zírala na //.A to jsem to zjistila fakt náhodou, ani na dost náročné dovolené mě nenapadlo, že už si vezeme „cvrčka“ s sebou.
Pan doktor nás uvítal s úsměvem a za pár měsíců jsme mu vezli ukázat náš růžový poklad. ![]()
Když se rozhodneš, normálně zavolej do Kostelce, sestřička tě objedná…většinou není problém a snaží se najít termín co nejrychleji.
@miselline normálně jsi mě rozbrečela
jj přesně takhle se cítím…do sanusu chodíme už od června a koncem pokusů iui, což bylo v listopadu jsem byla fakt už v silný depresi, probdělé noci a navíc ještě ten nepřístup je takový vyčerpávající.
Během příštího týdne máme jít ještě v Sanusu na urologii, tak přemýšlím, že tam zkusíme ještě 5. iui a počkáme na imunologii a genetiku a pak bychom asi přešli, čas na rozmyšlenou ještě bude…hihi. Moc ti děkuji za info.
A hele podařilo se? Máš už mimi?
@Vanda9 můžu se zeptat proč Vám to nejdřív nešlo?
@Jarka.uh Mam PCO, takze jsem byla bez ovulky. Manzel mel horsi spermie ale mel tam nejaky zanet, tak bral na to nejake prasky a pak vitaminy.
@Vanda9 ahá, no tak to jsem zvědavá, co tomu mému zjistí. Je fakt, že tam moje dr jeho vůbec neřeší a přitom on je vlastně ten, který má problém. U mě by mělo být vše ok…
Moc Vám děkuji za info.
@Jarka.uh ahojky…
jj opravdu se povedlo.
Naše Anežka přišla…a dokonce sama
bez doktorů..po šesti letech.
je fakt, že jsem skoro čtyři měsíce ležela v nemocnici na rizikovém, ale každý její úsměv mi to všechno v dobrém oplácí.
@miselline ty brdo tak to je mazec. zazraky se deji. Aneb clovek mini, Buh meni…kolik z nas si planuje mimco az bude „lepsi“ cas…
Tak to je super ![]()
@Jarka.uh no hlavně byl mazec, že my odpočívali tak vážně, že se opravdu podařilo nad mimčem nepřemýšlet. Řekla bych, že jsme se vnitřně smířili s tím, že nám miminko není přáno. Tehdy po tom posledním pokusu (a že jich bylo opravdu moc), jsme stáli v parku, oba slzy a já vzlykala cestou domů, doma…
Můj chlap mě tehdy objal a řekl, že je přeci hlavní, že se máme my…s mojí dcerou..a ze mně to tak nějak spadlo..ano cvičila jsem, pila čaje…ale jinak jsem byla po letech v klidu…
po pul roce jsme potkali sousedku, bavíme se co a jak a jak oni válčí..došli jsme si na oběd, vracíme se a ten červíček začal hlodat…najednou mi došlo, že já to tak „vypustila“ až jsem si nebyla schopná vzpomenout, kdy jsem naposledy menstruovala. Šupajdila jsem pro testy a první pozitivní, druhý, třetí, čtvrtý…a tak jsem seděla zavřená v koupelně a jenom nevěřícně bulela..
V tu chvíli mi prolítlo hlavou, že máme za sebou náročnou dovolenou a přesto jsem těhotná.
Možná po půlhodině jsem nesla na dlani všechny testy a říkám chlapovi „hele, já mám pro tebe ještě jeden dárek k dnešním narozeninám“…on koukne, řekne „dvě, jo?, tak jo“
Došlo mu to až po dost dlouhé době
![]()
No a za týden nám pan doktor v Arletě ukazoval srdíčko…
A teď tomu srdíčku je deset měsíců, je to čertice s nádherným úsměvem a já každý den děkuju, že mám krásný a hlavně zdravý dvě holky ![]()
@miselline skoda ze tady neni emotikon ktery place a smudla si nos kapesnikem…
![]()
Holky ještě se zeptám, jestli vám před ivf dělali imunoligii nebo ne. Nebo jak se na to v Sanusu a Kostelci tvaří? Nevzpomínáte si?
Je tu někdo s čerstvějšími informacemi jak to kde vypadá? Jelikož příteli vyšel špatně spermio, dostala jsem od své dr. rovnou žádanku do CAR. Projíždím různé diskuze a recenze. Zatím jsme se ještě nerozhodli kam.
S Hradcem vlastní zkušenost nemám, ale neslyšela jsem o nich nic dobrého. My chodíme do Kostelce a rozhodně doporučuju ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.