Sanus Hradec Králové nebo Kostelec?

122
15.1.16 14:42

Sanus HK nebo Kostelec?

Ahojte holky,

chtěla jsem poradit. Máme možnost jít k dr do Kostelce nad Orlicí. Nyní chodíme do Sanusu v HK.
Jaké máte zkušenosti?

Četla a našla jsem spíš starší příspěvky tak budu ráda za aktuální info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20950
15.1.16 15:06

Ahojky.
My před tedy volili nejdříve Sanus. Dozvěděli jsme se, že má manžel katastrofální spermie. Podle nich otěhotním pouze IVF a to s ICSI. Na popud kamarádky jsme začali jezdit do Arlety. Nakonec jsem otěhotněla 3× a to přirozeně! Za mě jednoznačně Arleta. Dr. Doležal je kapacita a já na něj nedám dopustit.
Teď tam k němu taky jezdí kamarádka a je moc spokojená jak s personálem, tak komplet s přístupem. Bohužel zatím se jim nezadařilo. Mají za sebou 3× inseminaci a jedno IVF. :( Ale to nebude institucí.

Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
15.1.16 15:16

Ahojky..
já chodila do Sanus Pardubice a defakto jsem odtud utekla do Kostelce.
Péče, přístup, informace atd se vůbec nedají srovnat. Za mě rozhodně Kostelec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 16:50

Díky za příspěvky. Manžel má taky hodně špatný spermiogram. Teď v po jde na urologii, až co jsme si zažádali, že bysme taky chtěli vědět, jestli s tím jde něco dělat. V Sanusu nám taky řekli, že máme jít na IVF s ICSI. Teď ještě budeme požadovat imunologii a pokusíme se i genetiku.
Právě do toho všeho se ozvala známá, že nám domluví přes známost Kostelec.

Tak se nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
15.1.16 17:05

Ahoj, mně Sanus neseděl. přišlo mi to tam jak v „dobytčáku“ - fakt jak „další! honem“. V Kostelci naprosto jiný přístup - nikdy jsem se nebála se na cokoliv zeptat. Vždy pocit, že na nás mají dost času a opravdu nám chtějí pomoci, ne jen „dobrý den - budete platit kartou?“. Pan doktor je machr, příjemný, milý, vysvětlí…a co mě mile překvapilo - místo toho, aby mě ládoval hormonama (což jsem měla v Sanusu), tak hledal možnost spoluléčby v homeo, akupunkturu, poslal mě na další různá vyšetření.
I když jsem se na něco zapomněla zeptat, tak stačilo zavolat - sestřička si zapsala dotaz a pan doktor, jakmile byla chvilka, tak odpovídal, radil.
V Sanusu jsem byla na IVF - embryo „tam prostě tak nějak šoupli“. V Kostelci ležíš, koukáš na monitor a doktor ti přesně ukazuje, kam embryo vkládá. Já vím, že je to blbost, ale udělá ti i z tohodle fotku.
V Sanusu jsem málem natáhla bačkory, když jsem si po IVF stěžovala na krvácení, na bolesti a doktor mi s ohromným humorem odvětil, že jsem přece těhotná, tak je jasný, že nějakou tu bolest můžu cítit. Až když jsem už fakt sotva lezla a chtěla složku, že jedu do nemocnice, tak mě prohlídli a rovnou doktorka volala na sál, že jedeme, že je to mimoděložní a fakt špatný.
Bohužel se IVF v Kostelci 2× nepovedlo, pak nám doktor doporučil dva tři měsíce klid, ať se trošku srovnáme. Je fakt, že po letech už jsme toho měli plný zuby, takže jsme asi i přestávku uvítali.
Dál jsem pila čaje, chodila na akupunkturu, cvičila…a za pul roku jsem naprosto v šoku zírala na //.A to jsem to zjistila fakt náhodou, ani na dost náročné dovolené mě nenapadlo, že už si vezeme „cvrčka“ s sebou.
Pan doktor nás uvítal s úsměvem a za pár měsíců jsme mu vezli ukázat náš růžový poklad. :)
Když se rozhodneš, normálně zavolej do Kostelce, sestřička tě objedná…většinou není problém a snaží se najít termín co nejrychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 17:24

@miselline normálně jsi mě rozbrečela :kytka: jj přesně takhle se cítím…do sanusu chodíme už od června a koncem pokusů iui, což bylo v listopadu jsem byla fakt už v silný depresi, probdělé noci a navíc ještě ten nepřístup je takový vyčerpávající.
Během příštího týdne máme jít ještě v Sanusu na urologii, tak přemýšlím, že tam zkusíme ještě 5. iui a počkáme na imunologii a genetiku a pak bychom asi přešli, čas na rozmyšlenou ještě bude…hihi. Moc ti děkuji za info.
A hele podařilo se? Máš už mimi?

@Vanda9 můžu se zeptat proč Vám to nejdřív nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
15.1.16 18:50

@Jarka.uh Mam PCO, takze jsem byla bez ovulky. Manzel mel horsi spermie ale mel tam nejaky zanet, tak bral na to nejake prasky a pak vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 19:45

@Vanda9 ahá, no tak to jsem zvědavá, co tomu mému zjistí. Je fakt, že tam moje dr jeho vůbec neřeší a přitom on je vlastně ten, který má problém. U mě by mělo být vše ok…
Moc Vám děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
15.1.16 21:35

@Jarka.uh ahojky…
jj opravdu se povedlo.
Naše Anežka přišla…a dokonce sama :srdce: bez doktorů..po šesti letech.
je fakt, že jsem skoro čtyři měsíce ležela v nemocnici na rizikovém, ale každý její úsměv mi to všechno v dobrém oplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 21:39

@miselline ty brdo tak to je mazec. zazraky se deji. Aneb clovek mini, Buh meni…kolik z nas si planuje mimco az bude „lepsi“ cas…

Tak to je super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1503
15.1.16 21:59

@Jarka.uh no hlavně byl mazec, že my odpočívali tak vážně, že se opravdu podařilo nad mimčem nepřemýšlet. Řekla bych, že jsme se vnitřně smířili s tím, že nám miminko není přáno. Tehdy po tom posledním pokusu (a že jich bylo opravdu moc), jsme stáli v parku, oba slzy a já vzlykala cestou domů, doma…
Můj chlap mě tehdy objal a řekl, že je přeci hlavní, že se máme my…s mojí dcerou..a ze mně to tak nějak spadlo..ano cvičila jsem, pila čaje…ale jinak jsem byla po letech v klidu…
po pul roce jsme potkali sousedku, bavíme se co a jak a jak oni válčí..došli jsme si na oběd, vracíme se a ten červíček začal hlodat…najednou mi došlo, že já to tak „vypustila“ až jsem si nebyla schopná vzpomenout, kdy jsem naposledy menstruovala. Šupajdila jsem pro testy a první pozitivní, druhý, třetí, čtvrtý…a tak jsem seděla zavřená v koupelně a jenom nevěřícně bulela..
V tu chvíli mi prolítlo hlavou, že máme za sebou náročnou dovolenou a přesto jsem těhotná.
Možná po půlhodině jsem nesla na dlani všechny testy a říkám chlapovi „hele, já mám pro tebe ještě jeden dárek k dnešním narozeninám“…on koukne, řekne „dvě, jo?, tak jo“
Došlo mu to až po dost dlouhé době :) :potlesk:
No a za týden nám pan doktor v Arletě ukazoval srdíčko…
A teď tomu srdíčku je deset měsíců, je to čertice s nádherným úsměvem a já každý den děkuju, že mám krásný a hlavně zdravý dvě holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 22:18

@miselline skoda ze tady neni emotikon ktery place a smudla si nos kapesnikem…
:D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
16.1.16 15:51

Holky ještě se zeptám, jestli vám před ivf dělali imunoligii nebo ne. Nebo jak se na to v Sanusu a Kostelci tvaří? Nevzpomínáte si?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
11.5.16 13:33

Je tu někdo s čerstvějšími informacemi jak to kde vypadá? Jelikož příteli vyšel špatně spermio, dostala jsem od své dr. rovnou žádanku do CAR. Projíždím různé diskuze a recenze. Zatím jsme se ještě nerozhodli kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
11.5.16 13:41

S Hradcem vlastní zkušenost nemám, ale neslyšela jsem o nich nic dobrého. My chodíme do Kostelce a rozhodně doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.