Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
holky nasla by se rada, co s mimousem, kterymu se v satku nelibi? Chtela bych malyho nosit, ted mu jsou 2,5mesice a pokazde, kdyz jsem ho tam zkusila dat, tak zacal plakat, ze se mu to nelibi. Zkousela jsem i ruzne typy uvazu a nic ![]()
@habet píše:
holky nasla by se rada, co s mimousem, kterymu se v satku nelibi? Chtela bych malyho nosit, ted mu jsou 2,5mesice a pokazde, kdyz jsem ho tam zkusila dat, tak zacal plakat, ze se mu to nelibi. Zkousela jsem i ruzne typy uvazu a nic
Nevzdávat se. Kolikrát dítka při vázání pláčou, ale jak je uvázáno, je klid. Hlavně vědět, jestli vážeš správně, navázat, pochodit, pohoupat, uvidíš, že ho to přejde. Zkoušej, co se mu bude líbit, u nás třeba neuspěla kolíbka, tak jsme vázali rovnou vertikál, kříž s kapsou uvnitř a tam je v pohodě…
@habet druhorozený se v tomto období taky šíleně vzpíral a nezabírali na něj ani osvědčené finty, že jsem navázala a šla ven, šla jsem rychle, zpívala a já nevím co ještě a zkrátka někdy usnul a někdy vřeštěl, jak kdybych ho mučila, jednou jsem ho dala do manduky a musela jsem ho pak autobusem vézt na ruce, protože jinak by se asi zalknul.
Přitom prvorozený byl vzorný nošenec a po pár krocích venku usínal.
Zlomilo se to cca v 5m, kdy jsem jednou začla vázat, samozřejmě honem honem, vždycky jsem ho nějak navázala a pak venku za chůze doupravovala, aby to netrvalo a on se při vázání začal děsně řehtat. Od té doby se nosí rád.
Takže řekla bych, že od půl roka se začnou rády nosit téměř všechny děti, důležité je rychle navázat a honem vyrazit ven a hezky zostra, aby se hodně měnil výhled
holky a nebolí z toho třeba záda? Uvažovala jsem, že bych si taky pořídila šátek aspoň na venčení psa, protože bez kočáru je víc možností kam jít.. ![]()
Tak sme půjčili šátek a dnes poprvé šátkujeme. Tak snad to máme dobře ![]()