Šátek nebo klokanka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2400
24.7.12 15:00
@Gladys píše:
S klokankou mu budou nožičky viset :twisted: takže tam by ke kýženému efektu nedošlo. Řekni mi, jak se jmenuje ten osvícený doktor, to je snad první případ doporučení šátku doktorem :D Sláva mu.

Kolik je malýmu? Dá se nosit i v ergonomickém nosítku, ale tak cca do 4-5m bývá moc široké. Pro malá mimča existují nosítka buď od storchenwiege nebo didymos (ale teda já mám didytai a nic moc), dá se upravit šířka toho nosícího panelu. Šátek je mnohem variabilnější, přizpůsobí se přesně velikosti dítěte, jen musíš vázat správně (roztaženínožiček ti zajistí nosítko samo, u šátku si musíš dát pozor, aby byl hezky od kolínka ke kolínku).

Nesnaž se ušetřit nějakou pochybnou značkou z MMB, pak budeš jen nadávat, že se s tím blbě váže. Jdi klidně do bazarových, ale osvědčených značek - Didymos, Storchenwiege, Hoppediz, Nati, z českých se dá jakžtakž prý vázat se Šanami, Vatanai (Vatanai je tenčí, ale právě na malé miminko mi přijde moc fajn, mám ho doma, dá se celkem snadno sehnat z druhé ruky za slušnou cenu)

Nekupuj si příliš dlouhý šátek, na kříž s kapsou uvnitř, což je asi nejvhodnější úvaz pro začátečníka, ti bude stačit do konfekční velikosti cca 40-42 délka 4,1m (počítáno bez jednoho cípu, pozor, Šanami má jiné počítání, mám pocit, že počítá oba cípy), pro větší velikost pak 4,6m.

Další možnost je šátek elastický, který jen omotáš na tělo jako elastické tričko a teprvou tou elasticitou se tam vytvaruje prostor přesně pro mimčo, hodně doporučovaný je Moby, též se dá sehnat z druhé ruky. Ale elastik je tak do 8kg, i dkyž je nosnost udávaná větší, pak se většinou začne prověšovat, nejde pořádně dotáhnout a ergonomický efekt nošení začíná mizet.

Moc děkuju za cenné informace. Doktor se jmenuje Jan Česák. Malému je 1 měsíc. A holky taky děkuji za info, jdu vybírat. Já jsem člověk, který nikdy nic nekupuje z druhé ruky, takže šetřit na malým nebudu, hlavně, aby nožičky byly ok. Díky díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 15:09
@dada12 píše:
Moc děkuju za cenné informace. Doktor se jmenuje Jan Česák. Malému je 1 měsíc. A holky taky děkuji za info, jdu vybírat. Já jsem člověk, který nikdy nic nekupuje z druhé ruky, takže šetřit na malým nebudu, hlavně, aby nožičky byly ok. Díky díky.

Tak s tím měsíčním dítětem by se ti vyplatil možná i ten elastik, vkládání do něj je v podstatě jako u nosítka, přitom sátek. Jen teda varuju před různými nosítky, co vypadají jako uvázané šátky, strašně blbě se to dotahuje a maminky na to vesměs dost nadávaj.
Jinak pevný šátek z druhé ruky je pro začátečníka i lepší, taky kvůli tomu, že šátek je tzv. zanošený, je měkčí a tím pádem se s ním líp váže, já mám takhle doma lněné indio (didymos), které bych v životě nezanosila tak, jak mi přišlo z druhé ruky, měkoulinké, pro novoše super. Třeba ten hoppediz může být zpočátku dost pevný.
Jinak na zanášení nových šátků existuje spousta postupů, rlzně se perou, žehlí, uzlují, strkají se do postele pod prostěradlo a tak :lol:
A ještě k nošení dítěte, může se stát, že ti bude mimčo v šátku brečet, ne každé dítě je přirozený nošenec. Venku je zas aspoň trochu hezky, takže ti nic nebrání dítě navázat a vyrazit ven - hezky svižně, žádný courání :mrgreen: Spoustu dětí chůze ukolébá, protože se cítí jako v bříšku, kde se taky kolébaly v rytmu matčiny chůze.
A na vázání doporučuji na youtube vide od uživatelky vonzino1 - váže krásně, hezky komentuje (jejích extrémně klidných a při vázání usínajících dětí si nevšímej :twisted: je možný, že po prvním vázání budeš zpocená až na zadku a dítě bude ječet jak na lesy, ale nenech se odradit ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 15:13

@dada12 a ještě mě napadá, pokud pevný šátek, tak kup raději čistou bavlnu, to je takový základ. Existují různé příměsi, ale ty vyžadují často speciální péči (vlna ruční praní, len časté žehlení atd), bavlna je univerzál.
Jinak kdybych si teď zrovna měla vybrat pevný šátek, tak bych si koupila Nati, podívej se na nosenideti.cz na nabídku, jsou prý velmi rychle měkké a mají rozumné ceny, poměr cena-kvalita je velmi dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
24.7.12 15:31

Sice uz js asi slysela, ale znovu se ptam: manducu muzu i pro novorozene? mala ma 3 tydny a chtela bych enco poridit. Bylo by blbe nosit manducu i doma??,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
24.7.12 15:54

Já měla obojí - šátek (koupeý zanošený Vatanai) a byl super. Vydržel nám do roka. Používala jsem ale jen občas na delší nošení

• Ergo nosítko - super na pohotovostí nošení. Do Erga i Manducy můžeš mít dítě od narození, je na to vložka, která prostor pro dítě zmenší, ale třeba pro našeho ve 4 měsících už nebyla třeba a to byl malý normálně tabulkově velký. Takže to chce vyzoušet, abys tu vložku nekupovala zbytečně. Mysím, že není v ceně, kupuje se zvlášť.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
24.7.12 15:57

Byla bych urcite pro satek, muzes si ho dotahnout presne na miru, na rozdil od nositka…Jeste se muzes podivat na isatky. cz- to jsou myslim dovozci ty znacky Nati, co zminovala Gladys, takze maj asi sirsi nabidku. Jinak potvrzuju, ze to je prima satek za dobrou cenu. I kdyz- mam jeste Amazonas Guatemala (to je cenove podobny) a ten by mi mozna na maly mimco prisel lepsi, protoze je tenci a lip se s nim pracuje (navic ted na leto se v nem tolik nepoti 8) )
A doporucuju urcite najit si pak nejakej kurz vazani v miste bydliste (ty zminovany videa jsou fajn, da se to podle nich doma zkouset, ale na kurzu zas lektorka opravi, vidi chyby a tak…)

• Citovat
  • Upravit
689
24.7.12 16:07
@Kaca007 píše:
Byla bych urcite pro satek, muzes si ho dotahnout presne na miru, na rozdil od nositka…Jeste se muzes podivat na isatky. cz- to jsou myslim dovozci ty znacky Nati, co zminovala Gladys, takze maj asi sirsi nabidku. Jinak potvrzuju, ze to je prima satek za dobrou cenu. I kdyz- mam jeste Amazonas Guatemala (to je cenove podobny) a ten by mi mozna na maly mimco prisel lepsi, protoze je tenci a lip se s nim pracuje (navic ted na leto se v nem tolik nepoti 8) )
A doporucuju urcite najit si pak nejakej kurz vazani v miste bydliste (ty zminovany videa jsou fajn, da se to podle nich doma zkouset, ale na kurzu zas lektorka opravi, vidi chyby a tak…)

hodne se potim, tak se satku bojim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
24.7.12 16:14

Potit se budeš ty i miminko i v šátku i v nosítku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.7.12 16:35

Já třeba mám manduku a malý mimino jsem tam nedokázala dát nějak uspokojivě, pořád mi nějak moc čnělo vrchem :nevim: Do manduky šel tak od 6m, do té doby šátek.
Pocení vyřeší funkční prádlo (jak mám ráda přírodní látky, tak tady u mě vede jednoznačně moira, konkrétně extremlight, prodává například obchod vbavlnce. cz) a dát mezi sebe a dítě napůl přeloženou plínu, vytvoří mírnou izolaci, navíc do ní sákne pot. Mimino se mi většinou moc nepotilo, spíš já se potila a on byl mokrý ode mě. A teda tu trochu pocení odsálo moirový tričko. V nadšení jsem si koupila dásmké triko z moiry takové jako hezké a potím se v něm jak ďas, drahý to bylo a je to naprd, tak teď mám taky nátělník s extremlight a to je fakt o něčem jiném, pot to krásně odvede od těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
26.7.12 08:55

Ahoj holky, tak jsme byli včera přímo v obchodě s nosítky a šátky, a tuhle Manducu jsme si koupili a na ty kyčle fakt super, malého v tom nosím a všechno si doma udělám a syn je v pohodě. A díky všem za rady. Šátek je taky super, ale je fakt, že by chvilku trvalo, než bych se to naučila a ta manduca je až do pozdějšího věku. :palec: http://www.brouczech.cz/…darek_2.html Jinak obchod, kde jsme si ho zkoušeli se jmenuje V bavlnce. Byla jsem ráda, že tam měli tu světlou Manducu, ta se mi na netu zrovna líbila, jinak měli ještě tmavě modrou a pak nic, prý čekají na zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
26.7.12 09:28

@dada12 Dado a jak je stary chlapecek? Takze s klokanem chodis aj doma???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
26.7.12 11:41
@paskuda píše:
@dada12 Dado a jak je stary chlapecek? Takze s klokanem chodis aj doma???

Je mu 1 měsíc a chodím s ní zatím jen doma, než si zvykne. Někdy chvilku zezačátku brečí a pak v pohodě. Podle mě mu vadí že má ty nožky od sebe, on má ty kyčle ztuhlý, nechce se mu roztahovat nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
26.7.12 12:54

@dada12

mala ma 3 tydny a prave taky uvazuji o manduce… napred js chtela satek, ale nevim, asi investuji jen do manducy… prave na doma by se mi taky hodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
26.7.12 13:35

@paskuda Dnes jsem poprvé od porodu vařila. Teda když nepočítám smažáka černýho jak botu, protože malý řval a musela jsem odpovědět na sms. Teď prostě chvíli vydrží v Manduce a já udělám co je potřeba. A je u maminky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí