Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
S plenkovými kalhotkami z Rossmanu jsem byla nejspokojenější a navíc mi je vozil Rohlík až do domu ![]()
Díky za tuhle diskuzi! Zrovna dneska jsem řešila to samé - zkoušela jsem zatím právě ty dmkové a absolutně tu noc nedávají, takže jsem pátrala, co bych mohla vyzkoušet.
@Kníže Ignor díky, zítra běžím do rossmanna! ![]()
@Anonymní píše: Více
Bude záležet, jaké sednou. Já používám pro syna Pampers premium care (mají verzi i Night) a jsem spokojená. I když na noc jsem občas používala Muumi baby (pouze v akci), ty jsou super, ale dražší. Jenom pozor na to číslování velikostí. Oni sice píšou, že jsou třeba od 6-11kg nebo 9-15kg, ale synovi seděli vždy až u těch horních hranic váhy, teď má 11,5 kg a sedí mu 3, které jsou do 11 kg.
Malému vyhovovaly Dada plenky nebo z Albertu, vydržely oboje dost.
Zkoušet, zkoušet, zkoušet. Dřív jsme kupovali z Tesca, ale něco se muselo změnit a přestaly nám vyhovovat. Naopak jsme skončili u DM, vyhovují nám nejvíc (aktuálně používáme velikost 5). Zadeček vůbec není červený, neprotekly ani jednou.
Tak si vyber.
![]()
Musíš to vyzkoušet. Naše děti měly pleny na noc do 3 let, čili objem jasný
Bobek do nich házel ještě ve 4 letech. Pak už jsme jeli pouze plenkové kalhotky 24/7. Ty z Tesca byly fajn. Albert nevyhovoval. Dada ok. Rosman ok. Pampers jedině z kterých se osypal. DM mě neoslovil.
Ještě jsme měli Lidl občas. Taky ušel.
Ale musíš to vyzkoušet.
A velikost budeš muset vyzkoušet, záleží na proporcích dítěte. ![]()
Dítě mi v noci spí cca 9-11 hodin a mívá dost těžkou plenu, zároveň sebou dost šije a tím pohybem asi v kombinaci s těžkou plenou to rozlepí.
Chci to řešit plenkovými kalhotkami, ale tápu jaké.
Pleny používám Tesco premium -ty zelené. Neexistuje varianta kalhotových v premium řadě.
DM kupovat nebudu, je to jedinná značka z použitých, kdy se mi dítě oprudilo, Pampers taky ne, měla jsem doma nějaké vzorky a vyzkoušela a nevyhovuje.
Velikost je tak na 9 kg dítě, takže většinou čtverky a měly by být dost savé. Nehodlám v noci budit kvůli přebalení, řve jako tur a neusne, než se uklidní, což trvá i desítky a desítky minut.
Máte někdo zkušenost, jaké se Vám osvědčily, aby vydržely celou noc? Četla jsem, že Rossmann je ok? Kdyby to bylo za slušnou cenu, tak by mě to samozřejmě potěšilo.