Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj všem
Chci se zeptat, jak často měníte savičky MAM? Syn má půl roku, takže savičku na mléko má už označenou číslem 3, ale ta savička nejpozději po měsíci praskne
jako by se rozšklebí a ta díra v savičce je pak jednou taková, takže se syn při pití zalyká a bolí ho břísko. Dělalo to taky někomu? A jak často se má měnit savička? je to sice mé třetí dítě, ale první, které bylo kojené krátce, takže jsem v tomhle nepolíbená ![]()
Já jsem měnila hned jak se to jak píšeš rozšklebilo… většinou to nevydrželo déle jak měsíc.. Kupovala jsem jich vždy více abych měla doma v zásobě..
Taky zalezi, jestli mas jenom jednu a jak casto z ni maly pije. ja jsem tocila dve tommee toppee a vydrzely bez problemu nekolik mesicu, vyhazovala jsem jenom proto, ze uz na pohled byly trochu „jete“.
@ivana-domca Bohužel aspoň u nás tak bylo.. nic nevydrží věčně… ale kamarádka měla savičky od NUK a vydržely dlouho, jenže naše mladá je prostě nechtěla a nepila mi z toho ![]()
@Ali-Ali používám jen jednu, druhou mám v záloze, pro tuhle situaci. Syn pije mléko 3× denně. To teda moc ty savicky nevydrží ![]()
Tak dcerce praskla prvni po cca 8 měsících používání. Taky č. 3, pije z ní 2× denně mlíčko. U starší dcerky jsem používala lahve i savičky NUK a měnila jsem je max.2× za 2,5 roku (pokud jsem teda zrovna nepřecházela na jinou velikost), prostě až ten silikon začal někde praskat, nebo lepit savička letěla do koše.
@werunkaw123 kluk pije od začátku jen z MAM, takže jsme jiné ani nezkouseli
Mám tu jen 3. lahvicky (2antikolikovky vel. 150 ml. a jednu normální 330 ml. ) Ty malé používám jen na pití, takže tam savicku má už 2. měsíce. Abych asi pro jistotu koupila do rezervy i náhradní lahvicku ![]()
@ivana-domca Malá má MAM od začátku, jsme ještě pořád na č. 2, z trojky neumí pít a zalyká se. Točím dvě pořád dokola a ještě se mi nestalo že by to prasklo nebo cokoliv. A to má 10 měsíců a 7 zubů. ![]()
@masa.dis @Luisiana tak to nechápu
Je to teda už druhá co praskla po měsíci, na UM je od uk. 4. měsíce, zuby má jen 2? další už kouká ven a pomalu se drápe ven čtvrtý.
@ivana-domca Fakt se mi to ještě nestalo a ty savičky č. 2 máme někdy od pátého měsíce. Takže je mám už pět měsíců a nic? Spíš mě štve že se dost blbě čistí. Samý záhyb a to logo. Ale už to myju obyč jarem a je to lepší.
@Luisiana na čištění mám malinký kartáček, je to stejné jako štětka na flašky, akorát miniaturní a tou to jde dobře ![]()
Silikon tohle dělá. Může to být i silou sání. A mezi námi, savicku (silikon) i dudliky (latex) měním nejpozději po dvou měsících vždycky, ať už něco praská nebo ne.
@MaDoRaBe a můžu se zeptat proč? Dudlik má také silikonovy a od narození má pořád jen ten samý http://m.heureka.cz/…ko-na-spani/ Už by jsme pomalu měli koupit větší velikost
Jinak co se týká jídla, ať mléka z lahvicky, nebo prikrmu ze lžičky, tak jde po všem hltave
Je to malý otesanek, jí 5× denně, 3× denně má mléko 240 ml. 1denně ovoce 180-200 gramů a 1× denně masozeleninu 300 gramů
Tak je možné že proto ty savicky tak praskají ![]()
Především ze stejného důvodu, z jakého měním i zubní kartáčky.