Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Musí k svému praktickému lékaři a ten posoudí, zda předepíše nebo ne. On ji potom také sleduje.
Zdravim, chtela bych se zeptat jak je to se saxendou na predpis? mam lehce zvysene BMI nejakych 26. Chci se zeptat, staci zavolat svemu lekari a on vam to predepise? dekuji
Mám dotaz k peru Saxenda.. Vážím momentálně 63kg a měřím 163cm. Vím, že to není nadváha, ale trápí mě zbytečné přejídání a chutě na sladké. Jinak jim vyváženě a zdravě (namám žádnou ppp)
Dneska je to druhý den a už mi chutě hodně upadly a jsem syta, jenže přemýšlím jestli dávka 0,6ml není na mojí váhu příliš??
Jestli by nebylo idealní si dát injekci například obden? A nemám v plánu zvyšovat dávku.
@anonymm187 píše: Více
Praktický lékař předepisuje od BMI 30… Tak nevím, zda ti to napíše.
A já tam musela na konzultaci, aby mi řekla i všechny rizika
@adelle507 dotaz, pokud netrpite nadvahou, vas obvodni lekar vam i tak napsal lek na predpis?
@anonymm187 noo nekupovala jsem v Česku, v některých zemích se dá saxenda koupit normálně v lékarně bez předpisu.
Tak u nás nikoliv. V každém případě je potřeba předpis a nebo pak někdo, komu byl předepsán a nevyhovuje mu.
@gabrielawinter píše: Více
Dobrý den. Buď jste Saxendu špatně používala, nebo jsem to špatně pochopil. 4× jste si píchla a měla jste dávku 1,2? Navyšování je po týdnech, jestli jste to navyšovala po dnech, tak není divu, že Vám nebylo dobře.
Dobrý den.
I já přispěji do tohoto vlákna s nějakou zkušeností. Jsem docela dost robustní chlap, sice mi lidé hádají relativně o dost menší váhu, ale chci nějak redukovat zdraví. Aktuálně beru Saxendu podruhé. Prvně jsem jí bral cca 3 měsíce, kde jsem měl úbytek váhy cca 13 kg, ale to bylo primárně za 1,5 měsíce. Prvně bych chtěl varovat, že Saxendu bych bral vyloženě po konzultaci s lékařem. Je dnes moderní, že chce každý „zadarmo“ dát kilogramy pryč, ale to je ten největší omyl. Je to lék, od slova léčit, takže to není módní doplněk, ale lék na určité problémy. A každý lék má i své negativní účinky a příznaky. Saxenda je veliký pomocník, ale musí s tím člověk tak nakládat. Pomůže s přežíráním a redukcí jídla, ale k tomu je samozřejmě zapotřebí i pohyb a sebedisciplína. U té jsem selhal poprvé, kdy jsem měl v hlavě, Saxenda hubne, ale pravda to tak není. Když se člověk dostane na svojí finální dávku, tak pak se to dá v pohodě „přežrat“ a to byl můj případ. Dal jsem si cíleně od Saxendy na cca 4 měsíce klid, nastavil hlavu a začínám jinak. Vše si píšu do Kalorických tabulek, hlídám si, kolik toho sním, abych byl v deficitu, abych dostatečně pil a přidávám pohyb. Nepoužívejte to jako chci dál dolů pár kilo, abych měl/a pásek jako z magazínu, proto to není určené a spíš si tím uškodíte. Nezapomeňte, že jednou se Saxenda vysadí a můžou přijít chutě jako předtím, což znásob extrémně jojo efekt. Jinak já Saxendu beru jen v Benu, kde celou dobu stojí 3 tisíce bez nějaké té koruny.
Dobrý den,
já jsem Saxendu brala tzv. pod dohledem lékaře, přesně podle návodu, naopak jsem navyšovala později než bylo v návodu. Musím říci, že témeř celou dobu mi bylo nevolno, pocit na zvracení, když to odpoledne trošku přešlo, ráno se to zase vrátilo. Chuť na jídlo jsem opravdu neměla a jedla jsem jen hodně málo, ale úbytek za tu cenu a za nepřetžitou nevolnost vůbec nestál za to. Jak tady čtu myslím že procentuálně je 70% uživatelů pod stresem z nevolnosti a jen ten zbytek šťastlivců hubne a problémy nemá. Je to má zkušenost a netvrdím, že to tak mají všichni.
Zdravím všechny. Jdu se podělit o další vývoj s užíváním Saxendy.Beru již 4.měsíce a za tuto dobu jsem zhubla 8.kg.Jsem stále na dávce 1,2.mg.pod vedením své praktické lékařky. Mnohem lépe se mi teď chodí a cvičí a tak mi neubývá svalovina ale tuk a to i ten viscerální. Od začátku nemám žádné vedlejší účinky. Jím zcela normálně abych se vešla do K. T.a vyhovuje mi to. Chůze na sladké jsou ale jsou mnohem menší. Saxenda mi pomohla nastartovat můj zpomalený metabolismus.
Jen pro někoho, kdo bral Ozempic, zůstaly mi dvě balení, již neberu.