Scény při čištění zubů, proč tohle dělá?

Anonymní
6.7.25 12:15

Scény při čištění zubů

Zdravím, také vám dělají děti hrozné scény při čištění zubů? Dcera 15m, a je to teda boj. Šíleně řve, až se kolikrát dusí, zkusila jsem už i jekokikt kartáčku, ve 13 měsících u zubaře mi doporučila kartáček Curaprox, ten malinký, kdy s ním krásně vyčistím každý zub opravdu pečlivě. Jenomže to nejde :zed: začne mě kopat, štípat, celým tělem ji musím držet a čistit zuby, kouše mi do kartáčku až ji několikrát tekla i krev. Už si nevím rady, zuby má všechny a všechny venku. Dbám na to, aby měla 2× denně zuby vyčištěné, ale tohle je peklo, a vzpírá se tak že je stejně nevyčistim pořádně. :( Nevíte proč tohle dělá, myslíte že jí to bolí? Nebo prostě jen nechce a proto dělá takové scény? Děkuju mockrát…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21652
6.7.25 12:25

To je obdobím. Trochu bych slevila na požadavcích. Jednou bych ji dala kartáček, ať si ty zuby nějak šmidlá a večer bych nechala nejdřív čištění na dítěti a pak dočistila. Podle popisu bych se u vás obávala, abych dítěti nevypěstovala fobii z čištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.7.25 12:26

@nozu No naše „období“ trvalo do 7 let. :mrgreen:
Takže u nás spíš typ osobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.7.25 12:28

Já bych trvala na tom, že zuby se čistí a hotovo. A opakovala bych, že buď to půjde po dobrém a ona nude v klidu, nebo jí prostě znehybním a zuby vyčistím tak jako tak.

Snažila bych se hodně chválit a pak vždycky obejmout a utěšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
6.7.25 12:37

Okolo roku a půl, 2 let jsem musela dceru zaklekávat, protože jinak to nešlo. Zkoušela jsem předtím postupně všechno, ale opravdu nejjednodušší a nejrychlejší bylo jí zakleknout ruce u hlavy a vyčistit. Upřímně to mělo i výhodu, že měla dokořán otevřenou pusu než když teď má tendenci ho kousat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6687
6.7.25 13:00

Jo, asi od 10m řev jako když mu trhame střeva. Nepomáhá ani že si šmudla on, občas zaujme elektrický, ale jinak chytím, znehybnim a manžel čistí, ať máme tu torturu rychle za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.25 20:04

@nozu tak to období jí trvá teda už od doby co zuby čistím, řev je to neustále ale že se to bude stupňovat jsem netušila, kartáček jí dávám, jen ho žužlá a pak někam odhodí, a já ho pak půl dne hledám :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.25 20:06

@Paní.Norrisová já to taky dělám že ji musím celou znehybnit, ale je to boj a ten řev je teda šílený, takhle se nevzteká u ničeho a jakože má docela období kdy se vzteká neustále, ale tohle je jiné, zuby má venku takže bolestí to nebude, holt to nemá ráda asi ale chci aby měla hezký zuby a vím že jste se může udělat už od útlého věku :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.25 20:07

@Tayen chválím, obejmu, ale i tak prostě jsou scény, nejsem určitě typ co poleví, prostě je to základní hygiena a tu budem dodržovat, každopádně jsem jen chtěla asi i vědět jestli to dělají i jiné děti nebo jen prostě moje dcera :lol:

• Citovat
  • Upravit
1972
6.7.25 20:10
@Anonymní píše: Více

Neboj. Dělá to spousta dětí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
6.7.25 21:24

Neboj, prejde to. Dcera to delala od doby, co mela zub na pul roce a delala to do skoro 3 let, sama sem nebyla schopna zuby vycistit, lezeli jsme na ni s manzelem oba. Ja diteti zkazit zuby proste nenecham. Rano a vecer se zuby cisti a nejede pres to vlak. Okolo 3 narozenin se to zlomilo a ze dne na den rvala jen, kdyz jsem cistila zadni zuby a po par mesicich preslo i to a cistime uz celkem v klidu, obcas nejaka scena. Ale byl to vzdycky strasnej porod, uprimne rikam,’ze jsem se toho vzdycky desila predem. Ted druha dcera 8 mesicu, ts jeci zatim jen kdyz rostou zoubky a jinak to jde, kez by to zustalo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
6.7.25 21:27

Je to normální. Vydrž, přejde to. Až k tomu to dítě dospěje. My tedy zalehávali a čistili s čelovkou a šíleným řevem a modrým dítětem do více než 4 let … Taky se to zlomilo. Chce to vydržet. :kytka: Neboj, nejsi jediná. Každé dítě je jiné. U většiny dětí se to dle zubaře láme okolo 3let.

• Citovat
  • Upravit
3053
6.7.25 21:30

Bolesti to nebude a dělá to hodně dětí. My s mladšími taky takhle bojovali možná do 4 let…I kdyz ta mira vzteklosti a asi i frekvence se postupně snižovaly. Bude to dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
6.7.25 21:31

Dělají, neboj. Ono každé dítě je jiné. A nikdy bych nevěřila, že dítě může mít takovou sílu a snahu pokousat, atd… vlastní rodiče. I kdybych byla růžová a splnila všechna přání světa byla objímající a milionová, tak dítě se nás snažilo s šíleným řevem pokousat, prát, modrat, atd… A mohla jsem ukazovat, pouštět, názorně ukazovat, nechat čistit samo v koupelně, posteli, dělat z toho rituál a kde co pomalu od porodnice, odměňovat a bylo to naprosto jedno. Dítě vidělo kartáček a konec. Je to o dítěti, ne rodiči :)

• Citovat
  • Upravit
1801
6.7.25 22:52

Naprosto normální, syn skoro 2 roky a je to fakt boj už několik měsíců. Sednu si na zem, roztáhnu nohy, dám si ho hlavou k sobě, ruce pod mé nohy, nohama přidržím hlavu a mám volné obě ruce a můžu čistit. Občas musím chytnout nos, aby otevřel pusu. Zuby mu zkazit nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie