Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Moc prosím o radu, rodinny prislusnik trpi schizofrenii, poslední rok zacal ve velke míře pit tvrdý alkohol, teď to vypadá, tak ze ma v sobe rano lahev vodky, bere leky na schizofrenii a leky na spaní. Do lecebny nechce, v nemocnici z psychiatrickeho oddělení podepsal reverz, zkoušeli jsme volat policii, ale ta nic nezmuze. Psychiatricka tvrdí, že s léčbou musí pacient souhlasit sám, ze lecbu nařídit nemůže. Občas pod vlivem alkoholu řídí, je agresivní na členy rodiny… Nemate někdo podobnou zkušenost? Je to hrozny pohledPredem dekuji za jakoukoliv radu
Naprášit ho, až pojede nacamraný v autě. Vždyť může někoho zabít. To má ještě řidičák? ![]()
No pokud není nebezpečný sobě nebo okolí a nebo nechce sám, tak nic nenaděláte. Bohužel. Je to jeho cesta z kopce dolů přímo do pekla, co si zvolil.
To že má schizofrenii z něj blázna nedělá.. ale chlastat a mít schizofrenii JE blaznovstvi. Bohužel jsou drogy casto součástí psych. onemocnění ![]()
No buď se dostane do takových stavů, ze nakonec bude rád, až ho zavřou, protoze kombinace antipsychotik a chlastu je fakt blba! A je jen otazka casu dy se mu to rozjede. Nebo se opravdu stane něco vážného, nekde na cestě třeba.. ![]()
Z okoli znám tři takové pripady a ani u jednoho to nedopadlo dobře..
Co mě napadá, pokud znate jeho psychiatra nebo psychologa, zkuste ho kontaktovat, oni vam poradi nejlip. ![]()
@Russet píše:
Naprášit ho, až pojede nacamraný v autě. Vždyť může někoho zabít. To má ještě řidičák?
Dostane pokutu a seberou mu řidičák a bude jezdit bez něj.
@Cenarius píše:
Dostane pokutu a seberou mu řidičák a bude jezdit bez něj.
Tak znovu naprášit. Kdybych toho byla svědkem, asi bych mu sebrala i klíčky. Odnese to na silnici někdo jiný.
Pokud je agresivní, případně vyhrožuje nebo je nebezpečný sobě (vyhrožování sebevraždou) lze volat rychlá. Můžete zkusit prodiskutovat s obvoďákem, či psychiatrem, může napsat parere (doporučení k hospitalizaci) a s tím už ho sanita vezme radši.
No až něco provede tak pak to bude mít nařízený od soudu
Prostě ho napráskej a dej ho do léčebny nebo to bude horší. Znám to. Se schizofrenikem se žít nedá. Můj bratr je schizofrenik takže vím. Musí se hlavně léčit a když nechce budete ho tam nějak muset donutit. Jinak se ještě někomu něco stane.
Se divím že mu vůbec řidičák dali, můj bratr kvůli té nemoci dokonce dostal zákaz si v životě udělat řidičák od doktorky.
@Cenarius píše:
No pokud není nebezpečný sobě nebo okolí a nebo nechce sám, tak nic nenaděláte. Bohužel. Je to jeho cesta z kopce dolů přímo do pekla, co si zvolil.
Je nebezpečný, pokud řídí. Já teda znam schizofreniky dva, léčí se, nepijí, ale rovněž nemají řidičák.
Mluvila jsem s primářkou jedné psychiatrické nemocnice. Říkala mi, že tam má na starosti 200 schizofreniků a že 195 z nich jsou bývalý těžký alkoholici nebo narkomani. Zněla tak jakoby zneužívání návykových látek jim tu schizofrenii způsobil. Když si člověk o té schizofrenii něco přečte, tak je to vlastně chemická nestabilita v mozku. Zneužíváni psychoaktivních látek s chemií mozku dokáže pěkně zamávat.
Dobrý den,
Predem dekuji za jakoukoliv radu
Moc prosím o radu, rodinny prislusnik trpi schizofrenii, poslední rok zacal ve velke míře pit tvrdý alkohol, teď to vypadá, tak ze ma v sobe rano lahev vodky, bere leky na schizofrenii a leky na spaní. Do lecebny nechce, v nemocnici z psychiatrickeho oddělení podepsal reverz, zkoušeli jsme volat policii, ale ta nic nezmuze. Psychiatricka tvrdí, že s léčbou musí pacient souhlasit sám, ze lecbu nařídit nemůže. Občas pod vlivem alkoholu řídí, je agresivní na členy rodiny… Nemate někdo podobnou zkušenost? Je to hrozny pohled