Schizofrenie a alkoholismus

Anonymní
25.10.20 07:21

Schizofrenie a alkoholismus

Dobrý den,
Moc prosím o radu, rodinny prislusnik trpi schizofrenii, poslední rok zacal ve velke míře pit tvrdý alkohol, teď to vypadá, tak ze ma v sobe rano lahev vodky, bere leky na schizofrenii a leky na spaní. Do lecebny nechce, v nemocnici z psychiatrickeho oddělení podepsal reverz, zkoušeli jsme volat policii, ale ta nic nezmuze. Psychiatricka tvrdí, že s léčbou musí pacient souhlasit sám, ze lecbu nařídit nemůže. Občas pod vlivem alkoholu řídí, je agresivní na členy rodiny… Nemate někdo podobnou zkušenost? Je to hrozny pohled :,( Predem dekuji za jakoukoliv radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
25.10.20 07:23
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Moc prosím o radu, rodinny prislusnik trpi schizofrenii, poslední rok zacal ve velke míře pit tvrdý alkohol, teď to vypadá, tak ze ma v sobe rano lahev vodky, bere leky na schizofrenii a leky na spaní. Do lecebny nechce, v nemocnici z psychiatrickeho oddělení podepsal reverz, zkoušeli jsme volat policii, ale ta nic nezmuze. Psychiatricka tvrdí, že s léčbou musí pacient souhlasit sám, ze lecbu nařídit nemůže. Občas pod vlivem alkoholu řídí, je agresivní na členy rodiny… Nemate někdo podobnou zkušenost? Je to hrozny pohled :,( Predem dekuji za jakoukoliv radu

Naprášit ho, až pojede nacamraný v autě. Vždyť může někoho zabít. To má ještě řidičák? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
25.10.20 07:24

No pokud není nebezpečný sobě nebo okolí a nebo nechce sám, tak nic nenaděláte. Bohužel. Je to jeho cesta z kopce dolů přímo do pekla, co si zvolil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.20 07:41

To že má schizofrenii z něj blázna nedělá.. ale chlastat a mít schizofrenii JE blaznovstvi. Bohužel jsou drogy casto součástí psych. onemocnění :(
No buď se dostane do takových stavů, ze nakonec bude rád, až ho zavřou, protoze kombinace antipsychotik a chlastu je fakt blba! A je jen otazka casu dy se mu to rozjede. Nebo se opravdu stane něco vážného, nekde na cestě třeba.. :think:
Z okoli znám tři takové pripady a ani u jednoho to nedopadlo dobře..
Co mě napadá, pokud znate jeho psychiatra nebo psychologa, zkuste ho kontaktovat, oni vam poradi nejlip. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
25.10.20 09:09
@Russet píše:
Naprášit ho, až pojede nacamraný v autě. Vždyť může někoho zabít. To má ještě řidičák? 8o

Dostane pokutu a seberou mu řidičák a bude jezdit bez něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.10.20 10:08
@Cenarius píše:
Dostane pokutu a seberou mu řidičák a bude jezdit bez něj.

Tak znovu naprášit. Kdybych toho byla svědkem, asi bych mu sebrala i klíčky. Odnese to na silnici někdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15008
25.10.20 11:28

Pokud je agresivní, případně vyhrožuje nebo je nebezpečný sobě (vyhrožování sebevraždou) lze volat rychlá. Můžete zkusit prodiskutovat s obvoďákem, či psychiatrem, může napsat parere (doporučení k hospitalizaci) a s tím už ho sanita vezme radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.23 19:07

alkohol

No až něco provede tak pak to bude mít nařízený od soudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.3.23 19:10

Prostě ho napráskej a dej ho do léčebny nebo to bude horší. Znám to. Se schizofrenikem se žít nedá. Můj bratr je schizofrenik takže vím. Musí se hlavně léčit a když nechce budete ho tam nějak muset donutit. Jinak se ještě někomu něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.3.23 19:12

Se divím že mu vůbec řidičák dali, můj bratr kvůli té nemoci dokonce dostal zákaz si v životě udělat řidičák od doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1636
18.3.23 19:14
@Cenarius píše:
No pokud není nebezpečný sobě nebo okolí a nebo nechce sám, tak nic nenaděláte. Bohužel. Je to jeho cesta z kopce dolů přímo do pekla, co si zvolil.

Je nebezpečný, pokud řídí. Já teda znam schizofreniky dva, léčí se, nepijí, ale rovněž nemají řidičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.25 02:08

Mluvila jsem s primářkou jedné psychiatrické nemocnice. Říkala mi, že tam má na starosti 200 schizofreniků a že 195 z nich jsou bývalý těžký alkoholici nebo narkomani. Zněla tak jakoby zneužívání návykových látek jim tu schizofrenii způsobil. Když si člověk o té schizofrenii něco přečte, tak je to vlastně chemická nestabilita v mozku. Zneužíváni psychoaktivních látek s chemií mozku dokáže pěkně zamávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí