Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Ba-stet je to fakt, ted jsou ty materialy napustene vselijakou chemikalii pri vyrobe. Vzdyt se musi prat i spoustu nove koupenych veci, jinak smrdi.
@Sallyna Přesně. Ja mam prave rada věci z druhe ruky, protože je to uz mnohokrát vyprane.
@Ba-stet píše:
@Lily Evans Jakou znacku monitoru jsi mela? Ja nanny a vyrobce tvrdí, ze to zkalibrovat nejde a ze použít stejny monitor na druhe dítě je prakticky totez jako drzet ho za nožičku z balkonu. Zda se mi to jako blbost, v porodnici je taky určitě nemění co pul rok. Koupila jsem ho od kamarádky, ale na kalibraci nikoho nenašla…A jak se mas? Spi aspoň dcerka lip nez starší?
Mám Babysense, servis maj v Brně, tj kousek od nás a po kalibraci funguje zdá se dobře, bliká přesně podle toho jak rychle malá dýchá a když se zapomenem a nevypnem ho, spouští se velmi hlasitě ![]()
Jinak se mám unaveně
malá spí jinak - méně předvídatelně. Ukládám mezi šestou a sedmou a první dva měsíce nejpozději o půl osmé spala, na první kojení se budila až nad ránem. Pak jsem byla nemocná a měla jsem vysoký horečky, což jí spaní nějak záhadně rozhodilo, budila se klidně po půl hodinách, což se během pár dní díkybohu srovnalo, ale není to, co to bejvalo. Někdy zabere až mezi 22-23, někdy sice usne ale do hodinky je vzhůru, někdy chce kojit už v deset… Jak kdy. Já, člověk udržující si psychický zdraví režimem a předvídatelností, trpím
Navíc jsem od starší byla zvyklá chodit večer po uspání ven - na kafe, koncert, do fitka… A to teď nejde, takže se cítím důkladně izolovaně. Ale aspoň už vyrůstá z fáze „přilepená na mamince celej den a běda jak si maminka sedne“ ![]()
@Lily Evans píše:
Mám Babysense, servis maj v Brně, tj kousek od nás a po kalibraci funguje zdá se dobře, bliká přesně podle toho jak rychle malá dýchá a když se zapomenem a nevypnem ho, spouští se velmi hlasitě
Jinak se mám unaveněmalá spí jinak - méně předvídatelně. Ukládám mezi šestou a sedmou a první dva měsíce nejpozději o půl osmé spala, na první kojení se budila až nad ránem. Pak jsem byla nemocná a měla jsem vysoký horečky, což jí spaní nějak záhadně rozhodilo, budila se klidně po půl hodinách, což se během pár dní díkybohu srovnalo, ale není to, co to bejvalo. Někdy zabere až mezi 22-23, někdy sice usne ale do hodinky je vzhůru, někdy chce kojit už v deset… Jak kdy. Já, člověk udržující si psychický zdraví režimem a předvídatelností, trpím
Navíc jsem od starší byla zvyklá chodit večer po uspání ven - na kafe, koncert, do fitka… A to teď nejde, takže se cítím důkladně izolovaně. Ale aspoň už vyrůstá z fáze „přilepená na mamince celej den a běda jak si maminka sedne“
Jo, to je mi jasný, že je to záhul. Moje dcerka už spí docela hezky, dokonce na mě v posteli přestává být nalepená a některý noci mě ani nezkope, ale stejně jsem furt tak unavená, jsem zvědavá, jestli se ještě někdy budu cítit jako dřív. Nechápu, že někdo zvládá dvě děti
A souhlas, ta nepravidelnost a „totální nasazení“ je hrůza. Ale to dobrý, už brzy ![]()
@Ba-stet píše:
Jo, to je mi jasný, že je to záhul. Moje dcerka už spí docela hezky, dokonce na mě v posteli přestává být nalepená a některý noci mě ani nezkope, ale stejně jsem furt tak unavená, jsem zvědavá, jestli se ještě někdy budu cítit jako dřív. Nechápu, že někdo zvládá dvě dětiA souhlas, ta nepravidelnost a „totální nasazení“ je hrůza. Ale to dobrý, už brzy
Jojo, to že to brzy bude lepší mě drží při smyslech, ale dneska jde na první očkování, tak to zas bude všechno ještě rozhozenější. Aspoň že mě doktorka nechala to odsunout po ukončeným třetím měsíci, ono s těma nonstop rýmečkama co tu máme od září, to ani jinak nešlo. No jinak dneska sice spala pěkně, zato starší se v noci zdálo o kostlivcích, takže mi to třikrát přišla říct a ve tři se nasáčkovala ke mně, sebrala mi peřinu a po zbytek noci mě ze spaní kopala
A to je jí za měsíc pět let! ![]()
@chs.jasmin píše:
Prosím tě - dáš tip na vakuove pytle, které drží? Mám z jysku a ty se do týdne znovu nafouknouDěkovala…
no to bych taky ráda věděla, přijde mi to jako zbytečný odpad, pytle za desítky korun k ničemu
Pepco taky nedoporučuju ![]()
Všechno jsem schovala - kromě monitoru dechu -deska má životnost 2 roky, na to pozor, jednotka se může používat dál, ale deska je k ničemu
pak je to jako když najdeš a ani za 5 let se to ve skříni nezkazí
prodat/darovat to můžeš vždycky…
@Káťa19 píše:
no to bych taky ráda věděla, přijde mi to jako zbytečný odpad, pytle za desítky korun k ničemuPepco taky nedoporučuju
Já brala nějaké po 150kačkách, to je fakt, ale i tak hernajs
![]()