Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pettulle:
jak už jsem se tu jednou zmiňovala, nikomu není nic do toho, kdo konkrétně v jaké sociální situaci je…jde tu o celek, to že je na formulářích Vaše identifikace vč.rodného čísla je opravdu jen proto, aby se zaznamenalo, že Vy konkrétně jste formulář odevzdala, ale poté se Vaše identifikace „odendá“ a zůstanou pouze informace, které už zpětně nepůjde provázat přímo s Váma
takže obavy nechte stranou ![]()
Pettulle:
dle zákona o ochraně osobních údajů si ČSÚ nesmí převzít údaje o občanech z jiných zdrojů…a to je ten hlavní důvod, proč si to vlastně nevyžádá od toho a toho úřadu? no prostě protože nesmí!
RČ je jen pro identifikaci kdo odevzdal, kdo ne a aby se vyřadily duplicitně vyplněné formuláře…poté se RČ „oddělá“ a zpětně to nebude dohledatelné ![]()
to bohužel ne…když Vám nevyhovuje první termín a nedáte vědět, tak pošťačka přijde ještě jednou a když se ani pak neozvete, tak je Vaší povinností si osobně formulář vyzvednout na poště…z obliga prostě nejste, bohužel…
vendy111:
sice už jsem to tu psala, ale oni si ty informace z jiných úřadu převzít nesmí, porušili by tím zákon o ochraně osobních údajů! Pokud Vám pátek nevyhovuje, tak zavolejte na telefon uvedený v inofmaci, že Vás navštíví a oni se Vám přizpůsobí, z toho obavu nemějte, případně si můžete formulář vyzvednout na poště…a k brzkému porodu gratuluju
a když už jsme u toho, pokud se mrně narodí ještě do 25.3. do půlnoci, tak budete vyplňovat formulář i za něj…
vercaa: pokud Vám termín nevyhovuje,tak tam zavolejte a změňte si termín návštěvy ![]()
formuláře budou předvyplěny…ale jen ty údaje, které jsou známé z předchozího sčítání, nikoliv z jiných registrů, protože to by bylo trestné…porušili by tím zákon
Ahoj,
nepročítala jsem pořádně. Chtěla jsem se zeptat, kdy se odesílají vyplněné formuláře - až po rozhodném datu,26.3.?
A ještě jedna otázka, komisařce jsem řekla, že bych to chtěla vyplnit přes internet, ale po uvážení jsem si říkala, že by to bylo jednodušší vypsat a poslat poštou..Je ještě tato možnost, když jsem řekla, že bych to chtěla poštou, příp. kam se obrátit..
Byla jsem z toho celá zmatená, taky k nám přišli s papíry po termínu..Od toho on-line vyplnění mě odrazuje to, aby nespadl server a abych se tam přes ty hesla dostala. Jinak mi komisařka dala jen formuláře, ne obálku, kterou mají třeba známí, kteří to chtěli vyplnit poštou..
Pokud někdo odpoví, díky ![]()
Ahoj,
formuláře se určitě odesílají až po rozhodném datu 26.3., protože, co kdyby se ti minutu před půlnocí narodilo mimčo a tys ho tam neměla uvedený… ![]()
Když mi pošťačka před týdnem dávala archy, tak mne upozornila právě na tu skutečnost, že datum na těch papírech musí být minimálně 26.3, že pokud bude třeba 25.3., tak je to blbě a pošlou jim to zpátky a bude se to muset vyplňovat znova…
S obálkou neporadím, zeptala bych se na to na poště…
Mne ji rovnou dala, když jsem říkala, že nevím, jeslti to budu vyplňovat ručně nebo na netu…
Edit. samosřejmě vyplnit si to mlůžeš už dneska, jen je třeba dát pozor na ten datum.
díky ![]()
Já jsem se včera dočetla na netu, že to musím odeslat do 14.dubna, takže to není takový fofr, i když bych ráda co nejdřív. Zeptám se na poště. Právě je mi to divné, každý dostal obálku. Ale co vím, tak u nás na poště je zřízena zvláštní místnost pro sčítání lidu, nevím ale, jestli je to jen pro lidi bez trvalého bydliště nebo s bydlištěm na radnici - známý má bydliště na radnici a čekal tam 3 hodiny frontu
To by se mi nechtělo. Snad to zvládnu přes ten net. Zase jsem někde četla, že formuláře odeslané poštou se můžou ztratit, nemáme žádnou doručenku. Ale myslím, že důkaz není ani přes ten net.
datum a podpis není zákonem stanovený údaj pro povinnost jejího vyplnění ![]()
No dokazatelné to není a co se týče ochrany os. dat tak mi přijdě obálka nebo přes internet nastejno. Docela mě zarazilo na nějaké diskusi, že prý mají někde komisaři od svého vedení nařízeno posbírané formuláře analyzovat a na základě toho chodit lidem nabízet pojištění a další nabízené produkty pošty „na míru“
![]()
Mati,
nedivila bych se…
ale myslím, že bychom si to minimálně s naší pošťačkou vysvětlily
(myslím ty produkty na míru)
v tom případě bych Vám doporučila jednoduchý postup,pokud jste v práci třeba od pondělí do pátka a na Vaší poště mají otevřeno i v sobotu nebo neděli,tak se tam stavte a oni Vám ten formulář vydají na poště