Je toto prvosemestrální screening?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
24.2.12 22:08

Petuldo, já jsem dnes 8+0 a na krev mě objednali přesně na 10+0.
jak tu někdo psal, že se na krev objednávat nemusíš - v Ústí to neplatí, protože dr. koukne UTZ na velikost plodu, aby se ta krev vyhodnocovala vzhledem ke skutečnému stáří plodu podle UTZ. Aspoň tak mi to dělali u dcery a tak mi to dnes řekla sestra do telefonu. Takže rozhodně volej, číslo jsem psala.
a neboj, oni Tě vezmou, jsou sice gynda, ale tyhle screeningy dělají přednostně, ta mašina na to je hodně drahá, tak jí potřebují zaplatit, si myslím, fakt, v pondělí voláš, v úterý jedeš (já to tak u dcery před třemi lety měla).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
24.2.12 22:46

Jestli jsi z Pardubic, tak to nemáš daleko do Hradce Králové do Sanusu. Zkus tam zavolat a domluvit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
24.2.12 23:38

Mě taky můj gyndař nic neřekl musela jsem si to zjistit a hodně pomohly holky tady ale já už jsem o tom věděla hned jak jsem otěhotněla jsem na miminu už dlouho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
25.2.12 00:12

… jasan, Sanus HK je taky jistota. Jen tuším, že jsou o malinko dražší, možná o dvě stovky. Prostě kde Tě vezmou a kam to máš autem blíž :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
25.2.12 00:35

Ahoj.
Ke screeningu mohu napsat jen to, že jsme v obou případech byla na specilaizovaném pracovišti, v obou případech mi Dr. automaticky napsal žádanku (poslal mne tam a myslím si, že tam posílá všechny), v obou případech jsem měla UTZ a odběry v jeden den (hned po UTZ jsem šla na odběry, byla jsme 13-14tt), v obou případech jsem nic neplatila a v obou případech jsem nebyla posílána na triplle.
No a jen tak mimochodem, to specializované pracoviště za ten UTZ a odběry dostalo od pojišťovny necelých 400 korun…
Takže možná bych zkusila nejprve zavolat svýmu gynekologovi a zeptat se na tento screening ( možná bude stačit se zeptat se sestřičky) a je možné, že tě tam teprve pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
25.2.12 13:23

holky mám dotaz ohledně screeningu - :nevim: ptala jsem se mé mudr na screening v 1. trimestru - ona mi řekla, že je zbytečné chodit jinam, že ona to dělá u ní, jenže mne pozvala až v 13 tt na krev a nevím zda i pak na sono, tak nevím, zda se raději objednat jinak protože jsem slyšela, že se krev bere cca v 10 tt a uz se dělá v 12 tt, tak nevím jak se zařídit, zda podstoupit raději obojí nebo jak? nemáte s tím někdo zkušenosti?díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
25.2.12 13:56

Můžu se připojist s dotazem, jestli se dělá screening vaginálním UTZ nebo přes břicho?
Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
25.2.12 14:05

Samozřejmě přes břicho a měl by to specialn ultrazvuk s několika sondami. Mají ho jen specializovaná pracoviště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
25.2.12 16:52

Pandoro - díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
25.2.12 18:07

Ahoj,já byla na screeningu 12+6,dělali mi to přes břicho a ten den mi brali i krev,takže se v klidu objednej. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
25.2.12 18:55
beruska03 píše:
holky mám dotaz ohledně screeningu - :nevim: ptala jsem se mé mudr na screening v 1. trimestru - ona mi řekla, že je zbytečné chodit jinam, že ona to dělá u ní, jenže mne pozvala až v 13 tt na krev a nevím zda i pak na sono, tak nevím, zda se raději objednat jinak protože jsem slyšela, že se krev bere cca v 10 tt a uz se dělá v 12 tt, tak nevím jak se zařídit, zda podstoupit raději obojí nebo jak? nemáte s tím někdo zkušenosti?díky za info

Beruško, být tebou bych se objednala jinam. Jedině pokud je tvá dr. nějaká věhlasná a pracuje na nějakém dobrém pracovišti (ve velké nemocnici, CARu). Zkus si vygůglit seznam doktorů a pracovišť, co na to mají licenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
25.2.12 19:01

no to právě není, a žádanku mi dali přímo na genetice, kde jsem původně byla kvůli neplodnosti(ale mezitím se zadařilo :) a když jsme šli pro výsledky, tak mi to jejich dr doporučila… stojí to 850 kč,ale věřím, že tam jsou asi profíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
25.2.12 21:32

No jasně, samozřejmě bych šla k profíkům, než ke své dr., která na to nemá licenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
26.2.12 23:06

Berusko, to jde o to, zda Tvoje dr. je specializované pracoviště, které Ti na to dá papír (s pravděpodobností Downa a dalších chorob). Aby to screening skutečně byl… spíš bych se pídila a pátrala. Jak se tu dočteš, stačí to v jeden den někdy ve 13. tt, ale prostě ne každý gyndař (opravdu spíš menšina) to umí! Doporučuju profíky. A cena 850, o které píšeš, by odpovídala tomu, že je to ONO :-)

Myško, já mám zakloněnou dělohu, u mě byl nutný vaginální UTZ. Takže není pravda, že by to vždy bylo přes břicho, prostě u mě přes břicho neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
19.3.12 08:41

Ahojky, já byla na screeningu ve čtvrtek, na konci 12. tt. Dělali ni ultrazvuk, kde bylo vše krásně vidět a rovnou u ultrazvuku mi vzali krev. Podle ultrazvuku bylo vše v pořádku, a říkali, že výsledky krve budou odpoledne a pokud do 15.00 nezavolají,je vše v pořádku a mám to pustit z hlavy. Nezavolali:) Také mi už řekli pohlaví miminka. A neplatila jsem nic, pouze 30Kč regulační poplatek a 50Kč za fotku z ultrazvuku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí