Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
O kterem mluvis? Prvotrimestral si hradi temer vsechny mamky samy, ale je lepsi nez triply. Ty hradi pojistovna…
@TerezkaaKubik odběry krve a podrobný ultrazvuk.. Někde se platí (většinou kolem 1500,–) někde - asi větší porodnice a nemocnice to platí z grantu, tudíž je to úplně zadarmo. Ano je divná, moje dr. na screening posílá všechny, naopak vůbec neposílá na tripple testy.
Vetsinou si to hradis vzdy sama. Ja take. ( 900,– ) Ikdyby to bylo vice, jdu do toho. Proplaci se to vetsinou, kdyz jsou nejake geneticke vady v rodine atd. Jestli myslis screening, ktery se dela do toho cca 13tt, tak mi nabrali krev, a cca za 14dni jsem jela na ultrazvuk do nemocnice, ktera na to byla vybavena. Tu krev mi tez brali tam ![]()
@offi aha, to jsem nevěděla
děkuji.
My máme jen štítnou žlázu a cukrovku, tak asi kvůli tomu se neposílá.
nevíš, jestli už je vidět v tom 12 - 13 tt pohlaví miminka? ![]()
@TerezkaaKubik Je to dost brzy, největší machři s nejlepším UTZ to zvládnou určit někdy i v tom 13.tt., ale rozhodně ještě počkej. Aspoň do 14. ![]()
Příspěvek upraven 23.04.14 v 12:33
@TerezkaaKubik můj doktor by mě tam poslal i s tímhle. Jinak pohlaví pokud se ukáže je možné říct, ale není to 100%.
O já nevím
ale mě tam poslali až po třicítce..dříve ne.
Takže je možné, že doktoři posílají sami od sebe až „starší“ maminky a ne dvacetileté mladice:)
Nešlo mi o to placení screeningu (v 1.trimestru), ale o přístup gynekoložky. jelikož jsem mladá, tak mě tam ani poslat nechtěla, kdybych si to nevydupala…
@TerezkaaKubik Mně zase můj doktor řekl, že nemusím na ten UZ ve 20.tt, když prvotrim. screening jsem měla ukázkový. ![]()
@zulitvi píše:? To asi ne.. To spíš myslel tripl ne? Ve dvacátém týdnu se zkoumají i rozštěpové vady a podrobně orgány. To se na prvním screeningu ještě nepozná..
@TerezkaaKubik Mně zase můj doktor řekl, že nemusím na ten UZ ve 20.tt, když prvotrim. screening jsem měla ukázkový.
@Sibyla0 @offi Však jsem se nedala jen tak odbýt. Už jen kvůli tomu, že jsem první musela platit a druhý, co hradí pojišťovna, tak by mi neudělali.
@TerezkaaKubik moje dr. posílá na screening každou maminu, bez ohledu na věk a zdravotní stav.
Posílá do nemocnice a nestojí to ani korunu…ani fotka z utz se neplatí ![]()
Já byla včera a protože je prcek podle utz o 8 dní starší, bylo vidět už i pohlaví, který nám bez problémů řekli ![]()
Příspěvek upraven 23.04.14 v 12:40
@zulitvi Mě doktor zas nic neřekl kam se mám objednat, nic, tak jsem si to musela zařídit sama.