Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takovou prosbu, jak jste to měli s pohybama?? Kdy jste je začali cítit, ale myslím tím cítit tak, že se to už nedalo zaměnit se střevama??
Ja jsem teď 21+2 a pohyby stále ještě necítím, nebo aspoň o nich nevím. Minulý týden jsme byli na genetice na velkém ultrazvuku a tam bylo vše v naprostém pořádku. Malej byl otočenej pusenkou k zádům a prý mám placentu na přední stranu. Už z toho začínám být nervní, myslela jsem, že v tuto dobu už prcka krásně ucítím
…
Jak jste to měli vy???
Vůbec neplaš, některé maminky cítí pohyby až ve 22 tt. Kor když máš miminko otočené k zádům, tak to kopání cítit moc není a k tomu ještě pokud je placenta na přední straně, tak ty pohyby tlumí. Každá cítíme intenzitu jinak. Já cítila pohyby už v 17-18 tt, ale miminko mě kopalo přímo do bříška a placentu jsem měla na zadní stěně, k tomu jsem hubeňour, takže pohyby nemělo co tlumit ![]()
Jestli ti potvrdili, že je vše v pořádku, tak bych se vůbec nebála ![]()
Ahoj Kristýnko, u první už jsem to cejtila, takový slabý ťukání, od 20. týdne, ale mířily jí nožičky přímo na můj pupek a nebyla tam ta placenta v cestě. Teď tam mám 2 rošťáky (24. týden) a jednoho cejtím denně téměř pořád a druhýho tak obden - záleží hodně, jak je mimčo natočený . . . Říkala jsem do mudrovi a on, že to je strašně subjektivní a ať jsem v klidu (utz ve 21. taky cajk . . .) ![]()
K-a-č-i-k píše:
Vůbec neplaš, některé maminky cítí pohyby až ve 22 tt. Kor když máš miminko otočené k zádům, tak to kopání cítit moc není a k tomu ještě pokud je placenta na přední straně, tak ty pohyby tlumí. Každá cítíme intenzitu jinak. Já cítila pohyby už v 17-18 tt, ale miminko mě kopalo přímo do bříška a placentu jsem měla na zadní stěně, k tomu jsem hubeňour, takže pohyby nemělo co tlumit
Jestli ti potvrdili, že je vše v pořádku, tak bych se vůbec nebála
Buď v klidu. Já cítila pohyby od 18tt., ale placentu jsem měla na zadní stěně a dítko nohama dopředu. Když máš dítko otočené opačně a ještě placentu vepředu, tak to jednak ty pohyby jsou tlumené a jednak tě kope směrem k páteři. Rozhodně se nestresuj, kopání si ještě užiješ. ![]()
Zvědavica píše:
Ahoj Kristýnko, u první už jsem to cejtila, takový slabý ťukání, od 20. týdne, ale mířily jí nožičky přímo na můj pupek a nebyla tam ta placenta v cestě. Teď tam mám 2 rošťáky (24. týden) a jednoho cejtím denně téměř pořád a druhýho tak obden - záleží hodně, jak je mimčo natočený . . . Říkala jsem do mudrovi a on, že to je strašně subjektivní a ať jsem v klidu (utz ve 21. taky cajk . . .)
Ahoj já byla ve 21týdnu na srdíčku a to byli pohyby spíše jako lechtání ale týden od týdnu je to silnější a silnější až to pak někdy pěkně bolí dočkej času ono to příjde ted jsem ve 35týdnu a malá mě nenechá skoro ani vyspat:) všechno dobře dopadne dětátko musí přibrat sílu a pak tě bude kopat až do porodu ![]()
No můžu vám říct, že vám to každé strašně moc závidím!!
Ja mám po nevydařeném těhu, tak jsem ze všeho hned nervní…
A JAK SE U VÁS TY POHYBY PROJEVOVALY???
nejdřív lechtání takové tukání malinké ale pak přišla jedna velká rána a tím to začalo jen co nabrala sílu začala kopat silněji a nejlepší je že si nechávala na večer
ted je to pořád jinak ale pořád spíš večer ![]()
No tak snad máte všechny pravdu a ja se snad už brzo dočkám pořádného kopance!! ![]()
to pak budeš prcka cítit pořád každé kopnutí každej pohyb rádi se roztahují teda aspon ta moje
takže žádné obavy brzo to příjde hodně štěstí ![]()
Ahoj,
v prvním těhotenství jsem určitě cítila první pohyby až hrozně pozdě.
Teď ve druhým už naopak velmi brzo, ale to je spíš tím, že už je rozeznám a že už se na to soustředím.
Při obou těhotenstvích jsem měla/mám placentu na přední straně - z toho stres neměj.
U prvního jsem dlouho cítila pohyby
jen v leže na zádech uplně natažená,
jen jemňoulikný „klepání“ v břiše
jen po kafi/černým čaji
a pouze večer
za splnění všech těchhle čtyřech podmínek dohromady ![]()
takže když jsem si chtěla „užít“ miminka, tak jsem si dala večer černej čaj (kofein), lehla jsem si na záda a čekala … někdy nic a někdy pár kopanečíčků.
Věř, že to s tvojim ani miminkovo zdravím nemá žádnou souvislost!
85Kristýnka píše:
No můžu vám říct, že vám to každé strašně moc závidím!!
Ja mám po nevydařeném těhu, tak jsem ze všeho hned nervní…
A JAK SE U VÁS TY POHYBY PROJEVOVALY???
Nejlíp jse to cítit navečer v leže na zádech, dávala sjem si ruce na břicho a trpelivě čekala, začaly v 19tt, je to týden co týden silnější
Neboj se nic..taky jsem se ale nemohla dočkat
Vhápu Tě ![]()
Já jsem pohyby začala cejtit až tenhle tejden - jsem ve 22. Ale chápu tě, taky jsem furt šílela, proč se ještě nehejbe
Ale určitě brzo začne, uvidíš ![]()
sylwikk píše:
Já jsem pohyby začala cejtit až tenhle tejden - jsem ve 22. Ale chápu tě, taky jsem furt šílela, proč se ještě nehejbeAle určitě brzo začne, uvidíš