Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
Ráda bych se vás zeptala,zda máte některá podobnou zkušenost.
Ačkoliv jsem nebyla nemocná ani nepamatuji, sotva jsem otěhotněla, tak se v tom vezu. Se zjištěním těhu jsem zjistila, že mám spál. angínu. měl ji i manžel. Brali jsme penicilin, který je v těhu OK. Po dobrání výtěr Ok. Po šesti týdnech opět bolest v krku a opět nález spálového bacila, já i manžel. Pro jistotu jsem vzala na výtěr i kluky, ač neměli žádné potíže a mladší syn má spál. bacila také.Mám hrozný strach, aby se situace neopakovala. Pediatr mi řekl, a´t si nechám píchnout Pendepon, že ochrání delší dobu před návratem stretokoka. Volala jsem své gynekoložce a ta proti tomu také nemá námitek.
Ale já pořád nevím, mám doufat, že už se po dobrání anb. streptokok nevrátí, nebo si mám nechat dát Pendepon?Co je lepší. Měle jste něterá také v těhu Pendepon? Co mám dělat, abych už se z toho vyhralala? ![]()
Nyní jsem ve 13.tt. Díky za rady.
Ahojky, já jsem teď taky ve 13tt a mám angínu, já tedy beru penicilín, ale co ti poradit…být v klidu a nic nedělat nechodit ven…Na to ti asi nic jiného nepomůže než prášky klidový režim a čaj…A děti ti chodí už do školky? nebomohli to donést z tama? Já myslím ,že pokud se to dobře přeléčí tak se to už nevrátí…
ahoj ther, no já ji právě mám podruhé, přstože prvně byla doléčená, výtěr negativní, tak po 1,5 měsíci ji mám znovu. Kluci chodí do školy a do školky, mladší neměl žádné příznaky, tak možná byl bacilonosič, nebo se nakazil až od nás, těžko říct ![]()
jé, koukám, že máš TP jako já u nejstaršího, tak ať vše dobře dopadne ![]()
Belli, on totiž někdy ten penicilín nezabere, záleží poprvé v jakém stádiu jsi šla k dr. neboj, určitě vše dopadne dobře,.....pěkně odpočívej…a bude to dobré.
Ano, tvůj syn se narodil 31.8.?
Přeji ti aby ses brzy uzdravila.. ![]()
therezaa píše:
Belli, on totiž někdy ten penicilín nezabere, záleží poprvé v jakém stádiu jsi šla k dr. neboj, určitě vše dopadne dobře,.....pěkně odpočívej…a bude to dobré.Ano, tvůj syn se narodil 31.8.?
Přeji ti aby ses brzy uzdravila..
jj, narodil ![]()
díky ![]()
mě by se líbil 15.8. nebo 20.8. nebo nějak mezi…to jsme totiž z přítelem takto narozeni
tak uvidíme jak to bude… ![]()
Ahoj holky, prosím o radu, jsem v 17. týdnu. Asi v 6. týdnu jsem měla šílené náchlazení, neměla jsem tedy teploty, ale byla jsem doma měsíc, protože mi bylo fakt nemocně, pak jsem chodila měsíc do práce a už jsem zase skoro 14 dní doma s angínou. moje obvoďačka je taková strašně hodná „mamina“ a už minule mě přesvědčovala, ať zůstanu ještě doma, teď mě bude určitě „nutit“ a já nevím… radši bych chodila do práce, už kvůli penězům, a navíc mě to doma nebaví a nevím, jestli mi vůbec obvoďačka na tuhle diagnózu může napsat vycházky (minule mi říkala, že ne, ale to mi to nevadilo), ale zase než riskovat nějaký komplikace a asi mám prostě teď nějak oslabenou imunitu, normálně takhle nemocná vůbec nebývám… všude sice píšou, že nachlazení ani angína v těhotenství by vadit neměla, ale… zůstaly byste raději na neschopence? moc by mi vaše názory pomohly ![]()
Tulipav píše:
Ahoj holky, prosím o radu, jsem v 17. týdnu. Asi v 6. týdnu jsem měla šílené náchlazení, neměla jsem tedy teploty, ale byla jsem doma měsíc, protože mi bylo fakt nemocně, pak jsem chodila měsíc do práce a už jsem zase skoro 14 dní doma s angínou. moje obvoďačka je taková strašně hodná „mamina“ a už minule mě přesvědčovala, ať zůstanu ještě doma, teď mě bude určitě „nutit“ a já nevím… radši bych chodila do práce, už kvůli penězům, a navíc mě to doma nebaví a nevím, jestli mi vůbec obvoďačka na tuhle diagnózu může napsat vycházky (minule mi říkala, že ne, ale to mi to nevadilo), ale zase než riskovat nějaký komplikace a asi mám prostě teď nějak oslabenou imunitu, normálně takhle nemocná vůbec nebývám… všude sice píšou, že nachlazení ani angína v těhotenství by vadit neměla, ale… zůstaly byste raději na neschopence? moc by mi vaše názory pomohly
Ahoj, já ti za sebe radím, jít určitě k dr. ležet, ležet a ležet,…a nechat si udělat rozbor…já si myslím, že taková nemoc není prča…