Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mamky nebo budoucí mamky … Mám problém.
jsem ve 35týdnu čekám holčičku a moc se na ní těšíme ale s tím přichází můj problém
strašně moc mě bolí páteř více teda bederní části opravdu už nevím jak si sednout jak spát když dlouho chodím nebo sedím prostě to moc bolí .. zkoušela jsem těhu cvičení a cvičení na skuliozu zad a horkou vodu na záda i mastičky ale všechno je to bohužel chvilková ůleva .. Říkala jsem to své doktorce a ta říká že jak se mi malá roztahuje a roste tak to prostě bolet bude tak jen prosím někoho kdo má stejnou zkušenost jestli nemá nějaké triky už se to nedá vydržet
díky moc
Tak já sem další co tě nepotěší,ale bude ještě huř
.Při prvním to začlo v 30 tt a skončilo až týden po porodu..
Ted už to začlo také ve 30 tak vim že žádné dobré vyhlídky nemám očekávat,spíš naopak.Zkus skákat na balonu,cviky pro těhotné,ale mě nepomohlo nic ani neurolog
mě to začalo od minulého uterý a o víkendu jsem se nezvedla z postele ted už můžu apon chodit ale po celej den a noc mě to moc bolí
no jinak teda díky
Ahoj, zkus třeba bazén- na uvolnění svalu, ale zase bacha, kdyby voda byla studená, ať neprostydneš.
Mě v těhu bolela strašně lopatka. V lékárně mi po 20ti minutovém hledání daly mastičku TRAUMAPLANT. Je to bylinná mast. Bolest uplně nezmizela, ale byla to uleva a to mazání bylo příjemné ![]()
mě taky občas pěkně bolí záda
a vystřeluje mi to všude…balon mi trošku uleví ale nejlepší je prostě masáž od manžela …ale taky se pěkně bojím toho konce
Musis oddychovat. Ja to mela taky a pak mirnejsi bolest i po porodu. Chidla jsem na masaze a pomohli. Ale az po porodu.
děkuji za rady přítel masíruje a jsem ráda že v tom nejsem sama měla jsem strach o malou aby to nemělo vliv na ní protože to vystřeluje pak do bříška .. na masáž si určitě zajdu ale ted tam nechci sedět to bych nevydržela lepší bude až si budu moct lehnout na to bříško ..
Vydrž, já taky trpěla (mimi velké a já prcek) navíc jsem 14dní přenášela. Zkus sedět na balonu, jemná masáž atd. Vše je jen chvilková úleva. Ale za chvíli to budeš mít za sebou a za to mimi to stojí!!!
jj už aby to bylo
jsem ráda že je to běžná věc a malé to neublíží i když mě to trápí … opravdu díky mamky
těch pár týdnu to holt už vydržím ona za všechno stojí
![]()
ahojky, tak já asi dva měsíce před porodem byla už úplně neschopná čehokoliv, bolelo mě i chodit. Je fakt, že jsem měla obr pupek ale určitě je to normální. To je prostě úděl konce těhotenství, teda asi u většiny. U jednoho těh mě urkutně bolely žebra a u druhého stydká kost a záda a vlastně všechno
si nevybereš
A to plavání také doporučuju.To určitě jdi.Já ted byla dny ve welnes hotelu a 14 dní už mě záda nebolí.Ted už to teda začíná tak zase pujdu plavat