Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak poslat? Dr. mě informovala o možnosti a já se tam objednala a zaplatila. Nikam mě neposílala.
@Litta máš pravdu,. omlouvám se, je to 75g, ale v půl litru, což je 7,5g na 100ml, tak to je lepší než cola:) A držet preventivně dietu můžeš, ale bohužel ne vždy stačí jeno dieta…
@Litta u nás se dává tři čtvrtě litru, takže asi záleží na laboratoři…
Ahoj, holky,
tak mě na 1. semestrální screening poslala doktorka na Bulovku. Ani se neptala zda chci či nechci. Žádná riziková skupina nejsem. Ale jsem ráda, že mě tam poslala.Je to důležité.
Krev je zadarmo, ultrazvuk se platí. A jíst se smí…
Není to s tím cukrem pak až ta další prohlídka? Na cukrovku? To je něco jiného ne? Tady zkoumají nějaký hormon či co…
@MartinnaZ Mezi 24. - 28. týdnem, u rizikových skupin už v prvním trimestru.
@TerezkaaKubik ahoj, já jsem screening v prvním trimestru taky neabsolvovala. Doktor mi o něm neřekl a když jsem to začala řešit, tak bych ho už nestihla (dělá se do určité doby). Akorát mi bral krev, teď mi bude brát krev znovu (triple test) a oba výsledky se prý porovnají. Pak až v tom 20.týdnu utz. Můj doktor tam zas neposílá nikoho, jiní každého, taky mě to na jednu stranu mrzí, že jsem na něm nebyla.
@Pomka Já jsem to naštěstí stihla a tak v úterý jdu na UTZ
někteří doktoři jsou hrozný, dokud si nic nevydupeš, tak tě nikam nepošlou…já jsem třeba ve 12tt a ještě ani nemám těhotenskou průkazku…tak že nevím, gynekoložku co jsem měla dřív mi ji vystavila už v 8tt..každý dr. je asi jiný.
@TerezkaaKubik někteří ji dávají až dýl (dokonce někde na netu psali, že se dává ve 12tt). Já ji dostala už někdy v 6tt. Záleží fakt na doktorovi (mně to ve 3. měsíci přijde pozdě na to, že už tam mám nějaké záznamy a tak. Ale doktor určitě ví, co dělá.
Já nemám zatím nic, i kyž po mé zkušenosti (dvou samovolných potratech) jsem toto docela uvítala, že kdyby se náhodou něco stalo, tak nemám nic u sebe ani doma, do dneška jsem si nenechala vyjet ani fotku z UTZ, jsem raději opatrná.
a zatím je všechno v pořádku, tak snad bude miminko už konečně zdravé a v pořádku a bez komplikací ho donosím, je hodně vymodlené ![]()