Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Hooupacka Naprosto tě chápu je to šílená euforie
Jestli můžu poradit tak v tomto týdnu ve kterém jsi Ti opravdu postačí fotečka a pokud budeš chtít video tak si to nech až na později. A třeba i 3D.Jak už je miminko veliké je to fakt krásná památka na život v bříšku. ![]()
@Hooupacka já se ptala a můžeš normálně jíst, nemělo by to mít žádný vliv
A když budeš mít plný močový měchýř tak miminko bude lépe vidět. Třeba Ti to pomůže na rozpoznání pohlaví ![]()
@dizinka ani nevíš, co bych já za to dvd teď dala
ale co už, zbyla mi jen fotka
@dizinka No tak v 13. týdnu mají pinďourka i holčičky (klitoris). Důležité je, jaký úhle svírá vzhledem k páteři.
Viz zde:
http://prebabyblog.com/…ercle-angle/
Jnak ano, poznat to jde, ale troufne si to určitě jen opravdový odborník ![]()
@jahoda7 píše:
Ahoj, já se zrovna do Černic chystám. Tak jak to tam probíhalo?
Ahoj…ty jo už je to dlouho
berou krev, ale na lačno být nemusíš
a pak klasickej utz, jen je to dost podrobnější, pustí ti i tlukot srdíčka a zkontrolujou miminko u někoho už je i poznat pohlaví. Já na výsledky čekala týden, ale teď tam byla kamarádka a výsledky už znala do dvou hodin ![]()
@Lucík 25 Super, díky, už teď se těším
Mě také do telefonu říkali, že výsledky jsou ještě ten den..
Jinak teď budu ve 13týdnu a do teď mi ještě nikdo neřekl přibližný termín porodu.. Mám info jen z toho co mi vypočítal počítač..
Na screnningu Vám do těhu knížky zapíšou termín podle ultrazvuku? Nebo jak kdy já se to vůbec dozvím.. ![]()
@Hooupacka Moje zkušenost je, že první termín napsala moje gynekoložka při vystavení těhu průkazky a byl vypočítán na základě poslední menstruace. Poté na screeningu byl termín stanoven dle velikosti miminka a opět zapsán jako druhý termín do těhu průkazky. Neboj…na tom UTZ Ti řeknou určitě termín porodu ![]()
@jahoda7 píše:
@Lucík 25 Super, díky, už teď se těšímMě také do telefonu říkali, že výsledky jsou ještě ten den..
no jo všechno jde kupředu, je to super ten týden byl dlouhej…dostaneš fotečky, video jsem si platila až při 3D utz ![]()
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat.
Asi mám nějakou divnou gynekoložku nebo já jsem tak pečlivá a chci vědět jak je na tom miminko.
jelikož jsem dvakrát potratila a nyní se léčím se štítnou žlázou, tak jsem měla strach a na screening jsem prostě chtěla, ale jelikož je mi 22, tak mi dr. řekla, že na to nemám nárok a budu si to tedy muset zaplatit sama, měla i problém mi vzít na to krev…tak nevím.
Nevíte co screening obnáší?
Děkuju
@TerezkaaKubik Pokud myslíš UZ screening ve 12 tt, tak ten pojišťovna hradí jen když tě tam pošle doktor z nějakého důvodu, jinak si to hradíš sama. Mě tam doktor poslal protože mám štítnou žlázu, celiakii a v rodině moje mamka crohna a babička kolitidu.