Screening ve 2 trimestru,jit,nejít?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
30.6.22 13:32
@kavenka píše:
Pokud by jsi si nechala i postižené dítě tak je to zbytečné. Povinnost to není.

V žádném případě to není zbytečné - naopak. Dítě může mít řešitelný problém, na který je potřeba se připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 13:46
@biancaa píše:
Mmt, uz ho neproplaci pojišťovna nebo jde jen o lenost? :zed:

Neproplaci. Každopádně já ač jsem dost škrt, tak toto vyšetření bych fakt nevynechala.

• Citovat
  • Upravit
14574
30.6.22 13:53
@Anonymní píše:
Neproplaci. Každopádně já ač jsem dost škrt, tak toto vyšetření bych fakt nevynechala.

Proplácí ho. Muj gynekolog ho dela sam, nic za to neplatim, a vystavi následně i písemnou zprávu o nem :lol: když to gynekolog neumí, má na nej vystavit těhotné zadanku, aby si ho nechala provést jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
30.6.22 14:16
@Semtex píše:
Proplácí ho. Muj gynekolog ho dela sam, nic za to neplatim, a vystavi následně i písemnou zprávu o nem :lol: když to gynekolog neumí, má na nej vystavit těhotné zadanku, aby si ho nechala provést jinde.

Tak třebas poprvé (2013) sem neplatila ani korunu za vyšetření, jen 30,– poplatek. Měla sem žádanky od doktora. Podruhé bez žádanek (2020) námi placená obě vyšetření, to první mi proplatila pojišťovna 🤷🏻‍♀️ Ne že neumí, ale nemusí mít takové vybavení že jo.

• Citovat
  • Upravit
902
30.6.22 14:31

Ne, neni to zbytecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
30.6.22 14:47

Kdybych si měla vybrat jediný ultrazvuk za celé těhotenství, byl by to tento, takže bych ho určitě nevynechala. A to za celé těhotenství jdu na kontrolu tak 3×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anicka2888
30.6.22 14:56

Ja bych to nevynechala.Byla jsem na obou, na prvnim mi zjistili preeklampsii. A na druhem screeningu, kvůli spatne poloze plodu a taky kvůli tomu že se nechtěl nechat skontrolovat, me objednali ještě k dětskému kardiologovi. Bylo nakonec vše v pořádku. Ale nevynechala bych, i když je to tvé rozhodnutí. A mimochodem jestli jde o placení, platili jsme za oba.Tady přece nejde o peníze ale o miminko :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.22 14:57

Já byla v Prenatalu. Cca 3 minuty. 2 ruce, 2 nohy, 1 hlava, srdíčko dobre, mozek se vyvíjí dobře, pohlavi, váha a velikost. To bylo vše. Jestli se chci na něco zeptat. Tak jsem se zeptala na ledviny. Odpověď: kdyby nebyly ledviny, nebylo by dost plodové vody. Fotka nic, je špatně natočená. Stouchani do břicha a tlačeni prsty do podbřišku, nepomohlo. Takže žádná fotka. Člověk to nedělá pro fotku, ale když už tam jde, oddechne si, že je to ok, tak by ji přeci chtěl. Navíc na webu je napsané 1 fotka normalni, 1 3D fotka, videozáznam v ceně screeningu. Jako usilovně věřím a doufám, že vše je v pořádku, to ne nejdůležitější, ale v rozpacích jsem byla.

• Citovat
  • Upravit
6654
30.6.22 15:39
@Anonymní píše:

Mne prvni screening doplatila zpetne pojistovna a u druheho mi napsala doktorka zadanku a neplatila jsem nic, takze me ve vysledku ani jeden screening nestal ani korunu :nevim:
Jinak k dotazu zakladatelky, moje doktorka ma sice vyborny utz a na kazde kontrole poctive kontrolovala, zda se miminko vyviji jak ma, vcetne organu, ale i tak jsem byla rada, ze to zkontroloval jeste nekdo dalsi, mozna i podrobneji a neriskla bych takovou kontrolu vynechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
30.6.22 15:46

@Ernais já myslím, ze zrovna tohle vyšetření je fajn a muže odhalit případné obtíže ditete, které se pak daji dobre podchytit včasnou léčbou. Já odmítám ten první, ale tenhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
30.6.22 17:10
@Semtex píše:
Proplácí ho. Muj gynekolog ho dela sam, nic za to neplatim, a vystavi následně i písemnou zprávu o nem :lol: když to gynekolog neumí, má na nej vystavit těhotné zadanku, aby si ho nechala provést jinde.

Pojišťovny druhý screening nehradí. Nebo spíše tak: pojišťovny ho neproplácely v takové výši, jaká odpovídá danému vyšetření. A protože gynekologové už měli dost toho se hádat s pojišťovnama, tak zavedli platby.
První i druhý screening pojišťovna proplácí rizikovým rodičkám - teď nevím, jestli je musí poslat do nemocnice, nebo ne.
U prvního dítěte jsem platila jenom za první screening. S druhým dítětem jsem už platila za oba. Taky jsem nemusela do nemocnice, taky mi dal gyndař zprávu. Ale prostě už jsem musela platit.

Takže si spíš pogratulujte za hodného gyndaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.6.22 19:09
@LilyJane píše:
Pojišťovny druhý screening nehradí. Nebo spíše tak: pojišťovny ho neproplácely v takové výši, jaká odpovídá danému vyšetření. A protože gynekologové už měli dost toho se hádat s pojišťovnama, tak zavedli platby.
První i druhý screening pojišťovna proplácí rizikovým rodičkám - teď nevím, jestli je musí poslat do nemocnice, nebo ne.
U prvního dítěte jsem platila jenom za první screening. S druhým dítětem jsem už platila za oba. Taky jsem nemusela do nemocnice, taky mi dal gyndař zprávu. Ale prostě už jsem musela platit.Takže si spíš pogratulujte za hodného gyndaře.

VZP proplácí za těhotenství 3000 komukoli, což odpovídá třeba v Prenatalu 1. a 2. screeningu (dá se samozřejmě nechat proplatit i něco jiného místo toho), takže to proplácení závisí na konkrétní pojišťovně, kolik má příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 21:22

Byla jsem na 2.screeningu na Bulovce, neplatila jsem za nej nic. Jsem prave v 31tt a podle mě tohle vyšetření bylo to nejdůležitější a nejpodrobnější, co jsem v těhotenství zatím absolvovala. Mozek, srdce, všechny orgány, poloha placenty, plodovka, viděla jsem chvilku i xichtík a bylo to milé 🤩 po tomhle vyšetření se mi moc ulevilo, ze je momentálně vše v pořádku ☺️️ Rozhodne bych nevynechala, ale já tak nějak nemám potřebu vynechávat cokoliv, jako třeba OGTT nebo potom povinna očkování ditete a podobně. 🤷🏼‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2579
30.6.22 21:32

Jít. Je to větší ultrazvuk než ten obyčejný. Na tomto vyšetření se dají najít i vady, u kterých se dá dítěti pomoci, třeba častěji ho hlídat na ultrazvuku nebo po porodu vybrat nemocnici, kde jsou na to lépe vybaveni. Takže i když ženě nevadí mít postižené dítě, je lepší tento screening absolvovat.

S 1. screeningem je to jiné, u něj se v případě pozitivního nálezu jako jediná „léčba“ doporučí potrat, dítěti to vyšetření nijak nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.6.22 21:37
@whitemirror píše:
Jít. Je to větší ultrazvuk než ten obyčejný. Na tomto vyšetření se dají najít i vady, u kterých se dá dítěti pomoci, třeba častěji ho hlídat na ultrazvuku nebo po porodu vybrat nemocnici, kde jsou na to lépe vybaveni. Takže i když ženě nevadí mít postižené dítě, je lepší tento screening absolvovat.S 1. screeningem je to jiné, u něj se v případě pozitivního nálezu jako jediná „léčba“ doporučí potrat, dítěti to vyšetření nijak nepomůže.

S 1. screeningem je to jako s druhým, v případě nálezu řešitelné vady mají rodiče možnost se rozhodnout a případně se připravit. V tom se ta dvě vyšetření nijak neliší, jen je více času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí