Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Verunka.T Mě se to právě taky nějak nezdálo, protože v prvním těhotenství mě tam automaticky poslala, tak jsem si říkala, co je to teď za změny.
No zkusím tam v pátek zavolat a zeptám se přímo tam a kdyžtak si nechám od doktorky vypsat tu žádanku. Děkuji
Mně by to buď udělala sama obvodní hgyndařka, nebo jsem mohla na genetiku. elikož tam jsme kvůli chlapovi sledovaní, tak si mě vyžádali sami. Byl to super zážitek, doktor nechvátal, všecko pečlivě vysvětlil, všecko bylo krásně vidět. Už se těším, až půjdu za měsíc, akorát to mě čeká ještě extra kardio. Ale tenhle utz se dělá každému, ať na té genetice, nebo normálně u gynekologa.
@lovesmile Na pojišťovnou proplacený UTZ ve 20. týdnu má nárok každá těhotná, objednej se, nemusíš žádat gyndařku, platit určitě nebudeš. Je jedno, kam na UTZ půjdeš, můžeš se objednat i jinam než ke své doktorce. Aby ti ho vůbec nedělali, je pěkná blbost, je to nejdůležitější UTZ ze všech.
@Koblížek21 Ale jak říkám, moje dr. má strašně starý utz a myslím, že je ráda, když vůbec najde plod, natož aby mi udělala nějaké odbornější vyšetření jako je např. screening ve 20. tt.
Zavolám si do té FNOL, chtěla bych si nechat udělat i 3D fotku.
@Hoa Mai píše:
@lovesmile Na pojišťovnou proplacený UTZ ve 20. týdnu má nárok každá těhotná, objednej se, nemusíš žádat gyndařku, platit určitě nebudeš. Je jedno, kam na UTZ půjdeš, můžeš se objednat i jinam než ke své doktorce. Aby ti ho vůbec nedělali, je pěkná blbost, je to nejdůležitější UTZ ze všech.
Přesně to jsem si taky myslela, děkuji. Rozhodně se nenechám takhle odfláknout a myslím, že jestli mě dr. ještě nějak vytočí, tak už ji něco ne moc hezkého řeknu. ![]()
Tak si tam zavolej jestli se muzes objednat bez zadanky a nebudes muset nic platit a jestli ti reknou ze se plati tak doktorce normalne rekni ze chces zadanku zes tam volala a ze ti rekli ze mas prijit.. ja sem byla nekdy ve 21tt ted jsem ve 30tt a normalne sem na ultrazvuku byla ![]()
Já dostala automaticky žádanku od mého dr. Kamarádka co by tam teoreticky teprve měla jít, tak mi říkala, že dr. ji řekl, že je vše ok a nemusí na to, což docela nechápu. ![]()
@Mišalí Přesně tak to bylo i u mě. Kámoška tam taky normálně jela, ale mě dr. řekla, že nemusím. Taky to nechápu, tak důležitý screening! Já ho stejně pro jistotu chci, takže si tam stejně zavolám a domluvím se.
@lovesmile screen 12 tt jsem podstoupila ve Fakultce v Ově, vzhledem v výsledkům atd, tak screen 20 tt dělal můj dr. Nejen že má praxi, moderní přístroj, ale i proto, že dítko bylo otočené zadkem a já musela naklusat o týden dýl - dokud si dr prostě nebyl přesně jistý, že vidí vše, co vidět má. Takže ten ve 20 tt dělal můj dr.
Jinak všechny tyhle velké screeny jsou důležité, já bych si to vydupala.
Holky chci se zeptat, myslíte že v tom může být i záběr v 3D? nebo se to musí hradit zvlášt? a nevíte kolik stojí dvd?
@Tyna123 píše:
Holky chci se zeptat, myslíte že v tom může být i záběr v 3D? nebo se to musí hradit zvlášt? a nevíte kolik stojí dvd?
Dělá se 2D. 3D myslím nemá z daignostického hlediska moc přínosu (pokud pominu třeba rozštěpy patra). Takže pokud chceš 3D, budeš se muset domluvit a ještě si připlatit. U nás v nemocnici chtějí za 3D + nějakou DVD nahrávku asi 900 Kč.
Holky, bere se i krev v tom 20. týdnu?
Jde mi o to, že jdu 24. července - to je pátek - a má doktorka pak má na 2 týdny dovču a pak já na 2 týdny dovču - čili se 4 týdny neuvidíme…a kdyby byly výsledky krve…těžko to s ní zkonzultuji ![]()
Holky, jak je to prosim s tim screeningem ve 20tt?
Byla jsem na kombinovanem screeningu ve 13tt, vse OK, rizika vysla velmi nizka, organy z toho, co uz videt bylo, v poradku. Nekde jsem cetla, ze pokud je vse v poradku, ten ve 2.trimestru se muze vypustit.
Zajima me, jestli treba staci klasicky ultrazvuk u meho gynekologa nebo by nemusel odhalit problem a byl by risk 2. screening neabsolvovat?