Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ka2ka píše:
Jít nemusíš, ale pokud pak porodíš dítě s vadou orgánu nebo roštěpem tak si svojí frajeřinu budeš vyčítat a drbat si hlavu
Ale i kdyby neco zjistili uz s tym nic neudelas ve 20t uz na potrat jit nemuzes. Oni nijak neovlivni vyvvoj plodu. Jen uz vis na co se pripravit.
@rena621 Ano…k detskemu kardiologovi jsem objednana extra v 19 tt
@rena621 píše:
Ale i kdyby neco zjistili uz s tym nic neudelas ve 20t uz na potrat jit nemuzes. Oni nijak neovlivni vyvvoj plodu. Jen uz vis na co se pripravit.
To máš špatné informace. Ze závažných důvodů lze ukončit i v takto vysokém stupni těhotenství. U nás ve 23. týdnu z důvodu VVV srdce ![]()
@barabrambora píše:
@rena621 na potrat můžeš. My jsme ukončovali ve 22. týdnu.
Och ne. To me mrzi ![]()
@Ibi píše:
To máš špatné informace. Ze závažných důvodů lze ukončit i v takto vysokém stupni těhotenství. U nás ve 23. týdnu z důvodu VVV srdce
@Ibi
mrzi me to
@barabrambora děkuji
Je to úplně čerstvé a hrozně to bolí… Taky mě mrzí, že máš obdobnou zkušenost…´můžu se zeptat, kdy?
@Ibi Tak to mě mrzí ještě víc, že je to čerstvé. Nám se to stalo před 4 mi lety. Mám půlroční holčičku, tak to už tak nebolí.
@janinka.jani píše:
@rena621 Ano…k detskemu kardiologovi jsem objednana extra v 19 tt
Pro me to byl nadherny zazitek. Obrovka telka skvely lekar. Srdicko pustil zvuk. Miminko z kazde strany ukazal. Cely den jsem se tesila z toho a jeste i pohlavi uz vim. Moc krasne muzu jen doporucit
@barabrambora to ráda čtu
Doufám, že i nám čas trošku pomůže ![]()
@Ibi A jak to vidíte do budoucna? Kdy se začnete snažit? Mě čas nepomohl vůbec. Bylo to spíš horší. Mě pomohla antidepresiva, psycholog a další těhotenství.
Diky tripple testum, ktere se casto take tak odsuzuji, jsem mohla relativne “brzy” (v 18. tydnu) na preruseni, jelikoz se zjistilo, ze miminko ma velmi rozsahly rozstep patere. Kdyby se cekalo na screening, znamenalo by to, ze bych na potrat musela jeste pozdeji.
Nechci tim nikoho strasit, ale uz jen uvazovat o tom, proc nejit na standartni vysetreni, je podle me opravdu hlopost. Proc nejit…? 
Podotykam, ze do te doby vsechny ultrazvuky a prvni screening v poradku a pritom tripple testy vysly na rozstep riziko vyssi nez 1:2