Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky a maminky. Zítra mě čeká screening ve 20 týdnu, tak se chci zeptat na vaše zkušenosti.
Jak to probíhá? Co po mně budou chtít vědět? Jak dlouho trvá vyšetření? Dělá se jenom přes bříško? A může se ho účastnit partner?
Díky moc za příspěvky. ![]()
Vědět nebudou chtít nic, partner může.. Budou kontrolovat jestli je vše na svém místě a zda to funguje jak má - např. střeva, srdíčko, prostě orgány, rozštěp rtu, budou miminko měřit atd. v tomto týdnu už je jisté pohlaví - pokud je správně otočené. A ano jen přes břicho.
Partnera si muzes vzit k jakemukoliv vysetreni.
Manžel se mnou byl uz na screeningu ve 13.tt a byl nadseny, vypadal, ze poradne mu doslo, ze cekame mimi az tam, kdyz ho videl. ![]()
Ahoj, ja mela klasicky utz, tak 15az20minutek jsem si polezela, plus odbery, jo a mela jsem ten obycejny. ![]()
Jde jen o ultrazvuk, kdy pořádně miminko prohlídnou, podívají se na srdíčko a ostatní orgány a taky znovu na pohlaví, pokud to není překvapení, partner samozřejmě být u toho může a dělá se to jen přes bříško, někde i udělají záznam na DVD, vzala bych ho pro jistotu sebou.Tak do půl hodiny bude hotovo
Ahoj mě to čeká ve čtvrtek
co my doktor povídal tak přítel tam být může a UT probíhá přes břicho jinak by se na nic ptát neměl maximálně kdyby se mu něco nezdálo jo a prý to bude trvat okolo 30 min ![]()
Ultrazvuk se dela pres bricho. Partner byl se mnou. Doktor nam vse ukazal a vysvetlil. Byl to hezky zazitek. Cely utz trval tak 30 min. Jinak na nic se te ptat nebudou akorat ukazes prukazku ![]()
@zulitvi píše:
Partneraletnou naes vzit k jakemukoliv vysetreni.Manžel se mnou byl uz na screeningu ve 13.tt a byl nadseny, vypadal, ze poradne mu doslo, ze cekame mimi az tam, kdyz ho videl.
Assi tak nějak
a kam chodíš? Na letnou na gennet?
Holky, díky za reakce. Já jsem byla na screeningu ve 13 týdnu, to jsem byla sama a mrzelo mě, že si to partner neužil se mnou, byl to super zážitek.
Náhodou některá z Vás, která má zkušenosti se screeningem ve fakultce v HK? ![]()
Ahoj, mám takovou otázku. Ve 12. tt jsem byla na screeningu ve FN Olomouc a vše bylo v pořádku. Včera na kontrole u své dr. jsem se ptala, kdy se mám asi zase objednat do Olomouce na screening ve 20. tt a ona mi řekla, že pokud mi vysloveně neřekli, že mám znovu přijet, tak tam jet nemusím a screening by se tím pádem vůbec nedělal. Je to dneska normální? Moje dr. má utz úplně starý, katastrofa a rozhodně na něm nemůže vidět to, co v Olomouci. Mě screening ve 20.tt přijde docela důležitý. Byly jste na něm nebo ne? Já bych na něj chtěla, ale zajímalo by mě, pokud se objednám sama za sebe, bez žádanky od dr., jestli ho třeba budu muset celý zaplatit.
Jaké máte zkušenosti? Děkuji! ![]()
@lovesmile já se sama ve 20.tt objednávala na genetiku, dr. mi řekla, že je jí jedno, jestli to bude u ní, nebo tam.
@Hadumi A když ses objednávala sama, tak sis to musela celé zaplatit? ![]()
Příspěvek upraven 07.05.14 v 21:21
@lovesmile ne, nic jsem neplatila. Pak jsem se tam sama objednávala ještě ve 26.tt (bez vědomí gyndařky) a taky jsem nic neplatila.
Mě ve 20tt dělal ultrazvuk i vnitřní, protože se malá špatně točila a nechtěla se nám pořádně ukázat na měření, takže jen přes břicho to není ![]()
@lovesmile píše:
Ahoj, mám takovou otázku. Ve 12. tt jsem byla na screeningu ve FN Olomouc a vše bylo v pořádku. Včera na kontrole u své dr. jsem se ptala, kdy se mám asi zase objednat do Olomouce na screening ve 20. tt a ona mi řekla, že pokud mi vysloveně neřekli, že mám znovu přijet, tak tam jet nemusím a screening by se tím pádem vůbec nedělal. Je to dneska normální? Moje dr. má utz úplně starý, katastrofa a rozhodně na něm nemůže vidět to, co v Olomouci. Mě screening ve 20.tt přijde docela důležitý. Byly jste na něm nebo ne? Já bych na něj chtěla, ale zajímalo by mě, pokud se objednám sama za sebe, bez žádanky od dr., jestli ho třeba budu muset celý zaplatit.Jaké máte zkušenosti? Děkuji!
co to je za blbost??velký ultrazvuk ve 20.týdnu se dělá všem, je dost důležitý, kontrolují orgány, podrobněji se zaměřují na srdíčko. Co to máš za doktorku? Normálně se tam sama objednej a od doktorky si žádanku vyžádej, pokud ti ji snad nebude chtít napsat, tak si tam zavolej a objasni jim celou situaci, je hrazený pojišťovnou, je blbost, aby jsi ho platila kvůli tvé doktorce