Screening ve 20. týdnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7712
17.5.18 12:53

@janinka.jani ja mela taky prvni screening v poradku a na druhy i tak sla. Jaky mas duvod nejit??? Ti doktori k tomu maji atest a zkontroluji poradne organy a hodne srdce. Ne kazdy gynekolog k tomu ma poradny utz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
17.5.18 12:53

@janinka.jani Proč ho neabsolvovat? Jde jen o ultrazvuk…1. screening je zaměřený hlavně na genetické vady a ten ve 20tt na vrozené vady - rozštěpy, orgány atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
17.5.18 12:56

Jít nemusíš, ale pokud pak porodíš dítě s vadou orgánu nebo roštěpem tak si svojí frajeřinu budeš vyčítat a drbat si hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
17.5.18 12:57

@janinka.jani já bych šla. Nám našli ve 22. tt vývojovou vadu mozku neslučitelnou se životem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
17.5.18 12:57

Můj gynekolog mi říkal, že je to nejdůležitější vyšetření z celeho tehotenstvi. :think: určitě bych sla. Navíc se zadankou je to zdarma pokud jde o peníze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.5.18 12:58

@janinka.jani a nepleteš si tripple testy a velký UZ ve 20.tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.18 12:58

@Kukacka123 Nemam zadny duvod, proc nejit, jen se ptam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
17.5.18 12:59

@Hadumi taky si myslím že ani netuší o co vůbec jde, hlavně že bude odmítat vyšetření však je to dneska moderní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
17.5.18 12:59
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
17.5.18 13:07

Je to mnohem důležitější screening než ten první, hlavně kvůli srdci, které už dorostlo natolik, aby se daly zkontrolovat všechny komory a průtoky + mozek. Takže určitě jít, i když budeš mít u svého doktora utz v pořádku :) mě se naopak tento screening líbil úplně nejvíc, protože malý byl už jako miminko, ale pořád tak maličký, že sebou mohl mrskat :) na tom třetím, tam už není vidět skoro nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.5.18 13:09

@ka2ka já tedy v těhotenství ze svého rozhodnutí nepodstoupila všechna vyšetření, ale věděla jsem tedy, proč to dělám a ne že jsem někde zahlédla, že je to zbytečné. Ať si každá jde na vyšetření, které chce, ale měla by o tom něco vědět a ne že jedna paní povídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
17.5.18 13:11

@Hadumi přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
17.5.18 13:12
@janinka.jani píše:
Holky, jak je to prosim s tim screeningem ve 20tt?
Byla jsem na kombinovanem screeningu ve 13tt, vse OK, rizika vysla velmi nizka, organy z toho, co uz videt bylo, v poradku. Nekde jsem cetla, ze pokud je vse v poradku, ten ve 2.trimestru se muze vypustit.
Zajima me, jestli treba staci klasicky ultrazvuk u meho gynekologa nebo by nemusel odhalit problem a byl by risk 2. screening neabsolvovat?

Me ted delali na kardiologii ultrazvuk a kontroloval mi srdicko a vsechy organy streva. Ci dite nema arimetrii nebo plicnu nemoc. Jsem. 23tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4168
17.5.18 13:12

@janinka.jani já bych určitě podstoupila. U nás taky ve 13. tt vše negativní a ve 20. tt nám našli vadu srdíčka :,( tento UTZ je velmi důležitý pro kontrolu orgánů - srdce, mozku, ledvin, což se v tom 13. tt ještě nedá poznat na sebelepším UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.5.18 13:13

Holky, jejda… Tady aby mel clovek pomalu strach se na neco zeptat. Cetla jsem protichudne informace a jen se ptam na rady, zkusenosti. Ja osobne uz jsem za ty 4 mesice absolvovala tolik vysetreni, jako asi malokdo. Nejsem zadna biozena, ktera se chysta rodit do potoka a nemocnicim se vyhyba obloukem.

Polozila jsem normalni dotaz. Ty ironicke poznamky jste si opravdu mohly odpustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí