Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@janinka.jani ja mela taky prvni screening v poradku a na druhy i tak sla. Jaky mas duvod nejit??? Ti doktori k tomu maji atest a zkontroluji poradne organy a hodne srdce. Ne kazdy gynekolog k tomu ma poradny utz ![]()
@janinka.jani Proč ho neabsolvovat? Jde jen o ultrazvuk…1. screening je zaměřený hlavně na genetické vady a ten ve 20tt na vrozené vady - rozštěpy, orgány atd…
Jít nemusíš, ale pokud pak porodíš dítě s vadou orgánu nebo roštěpem tak si svojí frajeřinu budeš vyčítat a drbat si hlavu
@janinka.jani já bych šla. Nám našli ve 22. tt vývojovou vadu mozku neslučitelnou se životem.
Můj gynekolog mi říkal, že je to nejdůležitější vyšetření z celeho tehotenstvi.
určitě bych sla. Navíc se zadankou je to zdarma pokud jde o peníze ![]()
@janinka.jani a nepleteš si tripple testy a velký UZ ve 20.tt?
@Hadumi taky si myslím že ani netuší o co vůbec jde, hlavně že bude odmítat vyšetření však je to dneska moderní
Je to mnohem důležitější screening než ten první, hlavně kvůli srdci, které už dorostlo natolik, aby se daly zkontrolovat všechny komory a průtoky + mozek. Takže určitě jít, i když budeš mít u svého doktora utz v pořádku
mě se naopak tento screening líbil úplně nejvíc, protože malý byl už jako miminko, ale pořád tak maličký, že sebou mohl mrskat
na tom třetím, tam už není vidět skoro nic ![]()
@ka2ka já tedy v těhotenství ze svého rozhodnutí nepodstoupila všechna vyšetření, ale věděla jsem tedy, proč to dělám a ne že jsem někde zahlédla, že je to zbytečné. Ať si každá jde na vyšetření, které chce, ale měla by o tom něco vědět a ne že jedna paní povídala.
@janinka.jani píše:
Holky, jak je to prosim s tim screeningem ve 20tt?
Byla jsem na kombinovanem screeningu ve 13tt, vse OK, rizika vysla velmi nizka, organy z toho, co uz videt bylo, v poradku. Nekde jsem cetla, ze pokud je vse v poradku, ten ve 2.trimestru se muze vypustit.
Zajima me, jestli treba staci klasicky ultrazvuk u meho gynekologa nebo by nemusel odhalit problem a byl by risk 2. screening neabsolvovat?
Me ted delali na kardiologii ultrazvuk a kontroloval mi srdicko a vsechy organy streva. Ci dite nema arimetrii nebo plicnu nemoc. Jsem. 23tt
@janinka.jani já bych určitě podstoupila. U nás taky ve 13. tt vše negativní a ve 20. tt nám našli vadu srdíčka
tento UTZ je velmi důležitý pro kontrolu orgánů - srdce, mozku, ledvin, což se v tom 13. tt ještě nedá poznat na sebelepším UTZ.
Holky, jejda… Tady aby mel clovek pomalu strach se na neco zeptat. Cetla jsem protichudne informace a jen se ptam na rady, zkusenosti. Ja osobne uz jsem za ty 4 mesice absolvovala tolik vysetreni, jako asi malokdo. Nejsem zadna biozena, ktera se chysta rodit do potoka a nemocnicim se vyhyba obloukem.
Polozila jsem normalni dotaz. Ty ironicke poznamky jste si opravdu mohly odpustit.