Screening v 1. trimestru - zkušenosti

603
4.1.12 16:18

Screning v 1. trimestru

Ahojky, rozhoduji se jestli jít na screening v 1. trimestru. Můj gynDr. říkal, že vše na ultrazvuku přeměří a zkontroluje a není třeba nikam chodit a v případě, že by na spec. pracovišti zjistili pozitivní výsledky, tak se s tím stejně nic nedělá a čeká se do 20. týdne. Je to tak,opravdu se čeká? Screening obsahuje odběr krve a její vyšetření a přeměření nosní kůstky a nějaké projasnění, je to tak. Nebo ještě něco dalšího? Díky za reakce Zuzz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
204
4.1.12 16:22

pokud ti zjisti spatny vysladek tak se neceka na 20tt.Jde se bud na odber klku nebo plodove vody.A vse se resi driv a neceka se na 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
4.1.12 16:28

Já bych na něj určitě šla, já jsem na něm byla, a vzhledem k tomu, že mi vyšel negativní, nemusela jsem jít na tripply v 16tt, které vycházejí často falešně pozitivní. Jak je to s čekáním do 20tt nevím, každopádně ve 20tt je další povinný ultrazvuk. Jinak ti posílám odkaz na článek o screeningu, ten ti to asi vysvětlí nejlíp http://www.maminkam.cz/…-1-trimestru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
4.1.12 16:35
Zuzz píše:
Ahojky, rozhoduji se jestli jít na screening v 1. trimestru. Můj gynDr. říkal, že vše na ultrazvuku přeměří a zkontroluje a není třeba nikam chodit a v případě, že by na spec. pracovišti zjistili pozitivní výsledky, tak se s tím stejně nic nedělá a čeká se do 20. týdne. Je to tak,opravdu se čeká? Screening obsahuje odběr krve a její vyšetření a přeměření nosní kůstky a nějaké projasnění, je to tak. Nebo ještě něco dalšího? Díky za reakce Zuzz

jezisi co to mas za Dr. :roll: muj me naopak do toho ,,nutil" (to procento odhaleni se tam velice zvyseju) a ted nelitujeme, pojistovna to dokonce proplaci, tak proc toho nevyuzit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
4.1.12 16:38
Presne tak je to kvalitni vysetreni,ktere muze brzy odhalit nejaky problem.A cim drive tim lepe…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.1.12 16:41

Dle mně je to jedno z nejdůležitějších vyšetření a má velmi vysokou průkaznost, tripple testy vycházejí často falešně pozitivní a pak maminky zbytečně podstupují amniocentézu. V zahraničí se tripple testy nedělají už vůbec jenom NT screnning.
Rozhodně by na něj šla. Já jsem byla u syna, musela jsem si ho zaplatit a teď půjdu znova, rozhodně ty peníze za to ráda dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
4.1.12 16:59

Díky moc za reakce, u prvního jsem se nerozmýšlela a šla, ale když mi tohle řekl, tak jsem váhala…Navíc jsem si zjistila, že mi to pojišťovna stejně proplatí, tak o penězích to není. Spíš mě zarazilo, že by se čekalo do 20. týdne, to by pak opravdu k ničemu nebylo, ale všichni se k tomu přiklání. Tak to ještě probereme s manžou a půjdeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
4.1.12 17:24

Běž na něj, je to nejpřesnější neinvazivní metoda. Tvůj Dr. ti z nějakého důvodu kecá. Ale bacha, krev musí být odebrána v přesném rozmezí, jinak je k ničemu, myslím 11 týden nejlépe, UTZ mezi 13-14 týdnem ověř si to. Vše na certifikovaném pracovišti, i ta krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.1.12 18:00

já jsem na něm byla a nelituju

1. záchyt vrozených vad je 95% což je super
  2. pokud vyjde dobře nemusíš podstupovat tripl test, který je hodně nespolehlivý
  3. jsou z něj ty nejkrásnější fotky, které za celé těhu mám :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabullka
5.1.12 14:29

Ahojte holky, co to pořád píšete o tom že jste za to platili?? Pokud neřeknete, že chcete nějaké procenta jistoty navíc (což vám dá max 5% navíc) platí se jen 30,– regulační poplatek. Mě to docela vyděsilo, jaké částky se na emiminu zmiňují a ve výsledku když jsem se dr. ptala kolik po mně budou chtít se usmál, že to hradí pojišťovna.

• Citovat
  • Upravit
11035
5.1.12 14:35

Já jsem na NT screening objednaná v pondělí a taky si ho budu platit sama. Bude mě stát 1000,–. Pokud vím, pojišťovna ho hradí jen v případě genetických vad v rodině apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
5.1.12 15:28

Gabullka - je to tak, v Brně za to zaplatím 1450 Kč v centru prenatální diagnostiky. V rámci mé zdravotní pojišťovny si to můžu nechat proplatit - nějaký těhotenský balíček. A i přímo na jejich stránkách je psáno, že to pojišťovna nehradí. Zuzz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
5.1.12 15:38
Zuzz píše:
Ahojky, rozhoduji se jestli jít na screening v 1. trimestru. Můj gynDr. říkal, že vše na ultrazvuku přeměří a zkontroluje a není třeba nikam chodit a v případě, že by na spec. pracovišti zjistili pozitivní výsledky, tak se s tím stejně nic nedělá a čeká se do 20. týdne. Je to tak,opravdu se čeká? Screening obsahuje odběr krve a její vyšetření a přeměření nosní kůstky a nějaké projasnění, je to tak. Nebo ještě něco dalšího? Díky za reakce Zuzz

určitě jít :palec:

Tvůj gyndr. je pěknej pohádkář :jazyk: :jazyk:
Pokud se zjistí problém, tak záleží jaký, ale když by ti např. vyšlo vyšší riziko těch trizomií, tak jdeš na genetiku, kde to s tebou proberou a v nejbližším možném termínu, většinou ještě ve stejný, nebo následující den se dělá tzv. invazivní vyšetření (v tomto týdnu to ještě není amniocentéza, tedy odběr plodové vody, ale tzv. odběr choriových klků- zjednodušeně se jehličkou odebere kousek placenty a z toho se vyšetří genetika mimča a pak je to jasné jestli tam ta trizomie je nebo ne :palec:

Screening obsahuje zjednodušeně to co jsi napsala, ale ten Uz není takhle rychlý, ale měl by být důkladný a miminko se prohlíží postupně celé :pankac:

podrobný popis toho screeningu včetně invazivních metod je třeba tady
http://cfm.gynpor.cz/…-i-trimestru
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabullka
5.1.12 22:18

U nás ve Zlíně v KNTB je to zdarma, platí se až za 4.tý 3D ultrazvuk a za fotky chtějí 50,–

• Citovat
  • Upravit
11035
5.1.12 22:21
asi záleží na pracovišti :nevim:
Gabullka píše:
U nás ve Zlíně v KNTB je to zdarma, platí se až za 4.tý 3D ultrazvuk a za fotky chtějí 50,–
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí