Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@gaginka77 no já sem těd úplně mimo, no a doufám, že je to fakt jen skrz hormony
jinak už asi senilním
![]()
Já na něm taky byla, zaplatila jsem si 1400 ale peněz určitě nelituji, je to první krok který jsem mohla udělat pro to malé co ve mě roste ![]()
Tak jsem tady z toho jelen
o screeningu vůbec nepochybuju, tam půjdu, ale to placení je nějaký divný…při 1. těhu jsem byla u dr. kam mě poslal můj gynekolog a bylo to uuuplně zadarmo a teď mám doktorku, která mi řekla ať si připravím 1400,nejspíš mě chce poslat někam jinam, ale můžu di vybrat sama kam půjdu, ne? kamarádka je taky těhu a její doktor jí dal papír s kontaktama ať si vybere sama kam chce, ale placení měla uvedeno jen u jednoho z kontaktů…chtěla bych jít tam co jsem byla minule ![]()
No mě to dělal přímo můj gynekolog a říkal mi o tom hned poprvé co jsem tam došla že jsem těhotná, ani mi neříkal nic o tom že by mě mohl poslat někam jinam, kde se to třeba neplatí, asi záleží na tom ke komu chodíš. Ale pokud chceš jít tam kde jsi byla poprvé, tak se své doktorky zeptej a ta by tě měla poslat tam kam chceš
@kristin11 Ono se to dříve snad neplatilo, od letošního nebo lonského roku už jo, tedy né všude, já například byla u Apolináře a měla to zdarma - myslím, že si vybrat můžeš sama?
Tak mě už doktorka poslala, tam co jsem byla poprvé. ale jak to bude s placením to nevím
koukala jsem se na ceník co tam ten dr. má, ale o tom screeningu tam neměl ani zmínku, uvidíme. taky jsem si řikala, že se to za ty 2 roky mohlo změnit tak teď třeba platit budu ![]()
On je screening a screening
Pokud mluvíme o tom certifikovaném, potom zase těch možností není tolik… dr. musí mít certifikát, orig. program v počítači a certifikovaný ULZ… na internetu lze najít seznam certifikovaných dr.
Ona je to docela věda… posuzuje se hodně jednotlivých měření a výsledky krve, ale komplexně… ne že doktor řekne nezdá se mi NT a šup na amnio… jako pozitivní screening se počítá výsledek 1:300 a horší, potom se doporučuje biopsie placenty nebo amnio…
@Bebuše mě včera dr řekl, že je negativní vše co je nad 1:100
takže zase to má každý jinak
se z toho picnu fakt ![]()
Ale jak tu někdo psal že jsou z něj nejkrásnější fotky, tak to u mě neplatí (bohužel) mrnous se mrskal a nešel moc chytit ![]()
Mě by zajímalo pokud mi vyjde screening v 1.trimestru špatně jak probíhá odstranění dítěte z dělohy jestli to je jako při potratu protože vím že kamarádka po špatném screeningu v druhém trimestru musela porodit mrtvé dítě
Ahoj můžu se zeptat na ten screening ve FN olomouc? Platila jsi nakonec něco nebo je to zdarma - taky mě screening čeká a zatím nevím jestli půjdu.
Díky Nikol
Ahoj všem budoucím maminkám,
mám dotaz:
Naposledy jsem byla na UZ v 7tt a další mám až v 13tt+screening v 1.trimestru, který si platím.
Můj dotaz zní: neni to to dlouhá doba jít na kontrolu až za 6týdnů??? Mě přijde, že všichni chodí v 11+tt nebo max. 12tt.
Díky za odpověď
My jsme na něm byli ve 14tt a výsledky mi volali ještě ten den večer. Vše bylo v pořádku. Já bych určitě šla. Vědět, že je vše jak má být za ty peníze stálo
a platili jsme 1450,–
![]()
@Hr4sek22
no mě šlo spíš o tu kontrolu - zda těch 6 týdnů není dlouhá doba?
byla jsem v 7tt a na druhou jdu 13tt.
@Nikki313 píše:
Ahoj můžu se zeptat na ten screening ve FN olomouc? Platila jsi nakonec něco nebo je to zdarma - taky mě screening čeká a zatím nevím jestli půjdu.
Díky Nikol
Ve fn Olomouc je screening zdarma, pokud ti da doktor pozvanku. Mne vypsal zadost a ja ji tam dala s kartou pojistence a teh. prukazkou. Jinak urcite bez, je to vysetreni, ktere je dost dulezite ![]()
Ahoj holky,
můj gynekolog mi dal v 8tt na kontrole papír se seznamem různých vyšetření. O screeningu se tady nic nepíše, ale asi to bude toto? „Genetické vyšetření ve 12-14 týdnu s 90% spolehlivostí (není hrazeno pojišťovnou)“. Když jsem po doktorovi chtěla, aby mi k těm vyšetřením řekl něco víc a co by mi doporučil, tak mi v podstatě neodpověděl a řekl mi, že informace mám napsané na tom papíru, kde je o tomto vyšetření pouze jedna věta, a že jsem mladá, a jestli v rodině nemáme žádné genetické vady, tak že by se nemělo nic zjistit. Prostě mě odbyl. Přijde mi divné, že je u toho napsané, že to není hrazeno pojišťovnou, ale přitom vím, že moje pojišťovna screeningový test proplácí.. Co si o tom mám myslet? Řeknu vám, že jak jsem od něho odcházela, byla jsem totálně naštvaná a chtěla jsem přejít k jinému dr. Ale známí, co k němu chodí, jsou s ním spokojení, tak já nevim
..
Na minulé kontrole jsem mu po jeho odpovědi na screening řekla, že ho teda absolvovat nebudu, ale samozřejmě jsem si to doma rozmyslela. Teď jsem ve 14.tt a zítra mám jít na další kontrolu. Dá se tento test ještě provést?