Sebevražda - a co duše?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.8.23 15:07
@Anonymní píše:
Je to pár týdnů, co to samé udělal můj bývalý spolužák :nevim: zhruba 9 měsíců od smrti dobré kamarádky… je to život, bohužel :hug:
:hug:

Kamarádka to taky udělala sama? Jak se s tím prosím vyrovnala? :(

M.

• Citovat
  • Upravit
4072
17.8.23 15:30
@rmot píše:
Respektuj její volbu a ber to tak, že ona si vybrala a ukončila trápení. A ano, většina sebevrahů, pokud mají kolem sebe blízké lidi, jsou sobci, co nepřemýšlí o tom, že sobě uleví, ale jiným to trápení způsobí. Takže brečíš pro někoho, kdo neřešil, zda ti tím ublíží, nešel se s tebou poradit a nespíš ti nenechal ani těch pár posledních písmen v dopise, aby ti vysvětlila svůj odchod a omluvala se ti, že už tu pro tebe nebude.

To takhle nemůžeš brát, dovedeš si představit míru utrpení, co člověk musí cítit, aby sahnul na vlastní život? To je něco, co jde tak brutálně proti našemu instinktu a pudům. Je sobecký někdo, kdo trpí nevylecitelnou nemocí, má bolesti a už chce zemřít, aby to denně nemusel prožívat? není. Sobecké je mít v životě někoho v tak zoufalé situaci a jeho zoufalé rozhodnutí vztáhnout na sebe, že na mě nebral dost ohledů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.23 17:26
@Villanelle píše:
To takhle nemůžeš brát, dovedeš si představit míru utrpení, co člověk musí cítit, aby sahnul na vlastní život? To je něco, co jde tak brutálně proti našemu instinktu a pudům. Je sobecký někdo, kdo trpí nevylecitelnou nemocí, má bolesti a už chce zemřít, aby to denně nemusel prožívat? není. Sobecké je mít v životě někoho v tak zoufalé situaci a jeho zoufalé rozhodnutí vztáhnout na sebe, že na mě nebral dost ohledů.

Konkrétně v našem případě ale kamarádka ale neměla nevyléčitelnou nemoc, neměla bolesti. Byla to zdravá holka. Bohužel měla nemocnou duši, ale nechtěla brát léky. Tím její trápení nesnižuju, jen říkám, jak to je. Za mě to byla zbytečná smrt a ublížilo to mnoha lidem, včetně mě. :,(

M.

• Citovat
  • Upravit
72725
17.8.23 17:59
@Anonymní píše:
To je mi líto…co se to poslední dobou děje s těmi sebevraždami?:(M.

To není poslední dobou. Odešlo mi takhle hodně blízkých, vc. prvniho přítele :think: to se prostě stává. Zkrat a je to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17760
17.8.23 18:06
@Anonymní píše:
Konkrétně v našem případě ale kamarádka ale neměla nevyléčitelnou nemoc, neměla bolesti. Byla to zdravá holka. Bohužel měla nemocnou duši, ale nechtěla brát léky. Tím její trápení nesnižuju, jen říkám, jak to je. Za mě to byla zbytečná smrt a ublížilo to mnoha lidem, včetně mě. :,(M.

Bolest duse je strasna, protoze na fyzickou bolest muzes vzit analgetika… ze nechtela brat leky, bylo jeji rozhodnuti, ale i kdyb ty leky brala, nemuzes vedet, jaky zivot by ji cekal pak. Mozna by pak mela zivot hezci, ale mozna by ji nadelil jeste hnusnejsi veci, napriklad nejaka nevylecitelna nemoc s pomalym umiranim. Potrebujes cas, ten jedinej vyleci bolest za lidmi, kteri odesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.23 18:15
@My Melody píše:
Bolest duse je strasna, protoze na fyzickou bolest muzes vzit analgetika… ze nechtela brat leky, bylo jeji rozhodnuti, ale i kdyb ty leky brala, nemuzes vedet, jaky zivot by ji cekal pak. Mozna by pak mela zivot hezci, ale mozna by ji nadelil jeste hnusnejsi veci, napriklad nejaka nevylecitelna nemoc s pomalym umiranim. Potrebujes cas, ten jedinej vyleci bolest za lidmi, kteri odesli.

Ona je brala, ale pak je z vlastní vůle vysadila a byla bez nich asi dva měsíce. Je to komplikovanější, nechci tady psát detaily. Možná by jí život nadělil zlé věci, ale možná taky krásné. A ona si ten život uměla hodně užít. Musel to být fakt zkrat, nechovala se tak, že by to plánovala. Ani omylem. Měla jasný plán, jak si dluhy vyřeší. :,( Děkuju za podporu. :hug:

M.

• Citovat
  • Upravit
4072
17.8.23 19:08
@Anonymní píše:
Konkrétně v našem případě ale kamarádka ale neměla nevyléčitelnou nemoc, neměla bolesti. Byla to zdravá holka. Bohužel měla nemocnou duši, ale nechtěla brát léky. Tím její trápení nesnižuju, jen říkám, jak to je. Za mě to byla zbytečná smrt a ublížilo to mnoha lidem, včetně mě. :,(M.

Duševní nemoc je úplně stejná. Kolik lidí s fyzickými nemoci taky nejde k lékaři. Spousta. Chápu, jak těžké to je, pokus o sebevraždu mám v rodině, přerušenou dokonce mnou. Ale jediný, co pro ty lidi mám, je obrovská lítost. Ta míra utrpení musí být neskutečná. A nikdo z nás nemůže soudit, co by v takové situaci dělal či ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.23 19:53
@Villanelle píše:
Duševní nemoc je úplně stejná. Kolik lidí s fyzickými nemoci taky nejde k lékaři. Spousta. Chápu, jak těžké to je, pokus o sebevraždu mám v rodině, přerušenou dokonce mnou. Ale jediný, co pro ty lidi mám, je obrovská lítost. Ta míra utrpení musí být neskutečná. A nikdo z nás nemůže soudit, co by v takové situaci dělal či ne.

Já sama mám zkušenost s úzkostmi, takže moc dobře tohle všechno vím a prožila a prožívám si s tím svoje. Jen je to silná bolest, se kterou se snažím nějak vyrovnat. Věřím ale tomu, že byt těch léků, dopadne to jinak. A určitě jsem nesoudila a nesoudim. Jen je mi to strašně líto a je to pro mě neuvěřitelné trápení. Jediné čím se utěšuji je, že teď už má snad klid. Stejně se ale neustále obviňuju, že jako blízká kámoška jsem to měla poznat. A myslím, že vyčítat si to budu do konce života, že jsem to nepoznala.

M.

• Citovat
  • Upravit
17.8.23 20:38
@BlueFairy píše:
Tady bych se spíš obrátila k věřícím a zeptala se - kde byl bůh když tohle dopustí… :poblion:
Člověk má svobodou vůli a volbu. To je dar od Boha Tzn., že si člověk může vybrat chci/nechci. Pokud by se nám Bůh ukázal, ovlivnil by tento Jím darovaný dar člověku. Lidi si dělají zlo sami. Bůh nenávidí, když se prolévá krev bezúhonných, nevinných a zvlášť těch nejmenších. Dostat se nakonec do rukou hněvu živého Boha je strašné. To jsou muka v pekle na hranici snesitelnosti každou sekundu věčně. Boží duchovní 🔥 oheň je zapálen pro takové hříšníky. Peklo:
https://youtu.be/6htO5r-lHGs Člověk má čas se napravit, jen dokud žije jeho tělo. A zemře, kdy Bůh určí. Dnes, za 20 let. To nevíme.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat