Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@biedronka105 píše:
Názor, možná drsný…Že jsi srab. Vzít si život je zbabělý a ubohý a je to to nejhorší co můžeš svému dítěti udělat. Noc tom toho nedostaneš, jen toho že tě možná bude dítě nenávidět a bude ti to vyčítat. U nás v rodině byl podobný případ a ničemu to nepomohlo…jen ten dotyčný nemá ani kytku na hrobě pokud ji tam nedovezu já. Odvážné je problémy řešit a řešení je vždy, život si vezme jen zbabělec, kór ve chvíli kdy má děti.Ten kdo si bere život je bezohledný a má rád jen sám sebe. Já před touto otázkou stala 3× v životě, jednou jsem to málem udělala…než mi život naklepal a pochopila jsem, že takhle se problémy neřeší. Tobě to nic nepřinese a ty které máš rád, těm to jen ublíží.
Přeber si to jak chces, každý je zodpovědný za své činy sice sám, ale za důsledky taky.
Napise jen nekdo, kdo nikdy nebyl na tom dne? Ano jsou lide co se hrouti s nesmyslu, pak souhlas… ale jsou situace, kdy neni jak dal a kdyz je je to jen aginie a umirani za ziva… a kdo to zazil tak vi… mnoho to neudelala a i v takove chvili, ale prinese to okoli opravdu jen dobre?
Opravdovy sobec si prave na zivit NIKDY nesahne jen citive vydira, stezuje si, je toxicky pro okoli, ale ma se tak rad, ze zabit se ho vesnu nenapadne.. proste je to ten co resi ty prkotiny a ve svem sobectvi je ma za obrovsky problem, lterym nejsou:(.
Aglája75 máte úplnou pravdu, soused sebevraždou vyhrožoval, všichni pořád ve stresu, stál na kolejích a volal kamarádům, manžekce ať jdou pro něho, katastrofa, bylo to přesně před 10 lety můj otec řekl, že se oběsí a oběsil se, soused tu je pořád, takže něco nato pravdy je kdo nezažil deprese nepochopí.
@Aglája75 píše:
Napise jen nekdo, kdo nikdy nebyl na tom dne? Ano jsou lide co se hrouti s nesmyslu, pak souhlas… ale jsou situace, kdy neni jak dal a kdyz je je to jen aginie a umirani za ziva… a kdo to zazil tak vi… mnoho to neudelala a i v takove chvili, ale prinese to okoli opravdu jen dobre?
Opravdovy sobec si prave na zivit NIKDY nesahne jen citive vydira, stezuje si, je toxicky pro okoli, ale ma se tak rad, ze zabit se ho vesnu nenapadne.. proste je to ten co resi ty prkotiny a ve svem sobectvi je ma za obrovsky problem, lterym nejsou:(.
Právě že jsem na tom dne byla a vím jaká dřina je se vyhrabat nahoru.
Nicméně je pravda, že částo ten kdo sebevraždou vyhrožuje je jen vyděrač, ale není to pravidlo. Znám i takového co vyhrožoval až do toho rybníka se utopit šel.
Zdravím 24.12. 2024 se oběsil ségry táta. Neměli jsme ho rádi opustili jsme ho a jeho
Svědomí jak nám ubližoval ho probodlo. Zanechal dopis ale nejde moc přečíst kvůli tomu že byl velice pod vlivem alkoholu.
Je mi z toho opravdu špatně a pomáhá mi číst vaše problémy
všem upřímnost soustrast kteří zažili, víte ❤️