Sebrat plínku aneb nočník po miliónté :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
U nás se oplatilo oblíknout do volných tepláků(bez trenek at si nemyslí že má plenu)a tepláky do ponožek
na podlahu to šlo málokdy a schytaly to tepláky…sice pereš ale nevytíráš a nedrhneš koberce
…ale bezkompromisně bez plenek a co půl hodiny pravidelně posazovat(ze začátku sem měla i budíka
)do měsíce byl bez plen(v 18měsících)a prakticky bez nehod…pokud je teploučko nechala bych ho třeba venku na hodinku nahatého…třeba ho začne bavit počůrávat mravence a broučky
u nás to hodně pomohlo v samostatnosti při čůrání(lítá po zahradě a hledá mravence
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, myslim, ze je maly a pokud se nekonaji nejake vetsi uspechy, je to trapeni obou. Ja dceru odplinkovala presne tyden pred 2,5 rokem (30 mesicu). Uz mi dosla trpelivost, a ze dne na den jsem ji pliny sebrala. 4 dny curala a kakala kde se dalo, nerikala, nesedala na nocnik (nejak jsme predtim netrenovali, nechavala jsem volny prubeh). Az jsem si myslela, ze mam skoro retardovane dite
Paty den pochopila a od te doby je bez nehody, rika si sama (ani nepripomenu), svlekne se, sedne, vycura/vykaka a jen zavola, ze chce utrit zadecek
Takze jsem nazoru, ze kdyz na to mamina nema cas/trpelivost/chut.., je mnohem snazsi nechat to az na pozdejsi dobu, kdy je dite rozumnejsi. Pak to jde opravdu ve vetsine pripadu behem tydne bez nehody
Samozrejme jde vycvicit i mladsi dite, ale trva to dele, chce to vice trpelivosti, a tu ja v tehotenstvi taky nemela
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme odplenili už v 11 měsících, ale princip je asi stejný. Sebrala jsem plínu, dala tepláčky bez spoďár a do ponožek jako @cizova nemusela vytírat a co půl hodku na nočník. Trvalo to asi měsíc, než jsme byli bez nehody. Pak asi dva měsíce, než si začal sám říkat (taky ještě nemluví), ale to už byla pohoda. Tvůj je starší, tak by to mohl pochopit rychleji.
Ale ze všeho nejdůležitější je podle mě vytrvalost (mě se to osvědčilo), prostě jsem sebrala plínu a dávala už jen na spaní. Po 14 dnech jsem to chtěla vzdát, ale vytrvali jsme a zvítězili ![]()
Taky nám hodně pomohlo, že koukal, jak čůrá táta a samo chtěl s ním. Pak jsem se jen zeptala: chceš čůrat jako táta?
celej žhavej očůrával každý roští v parku ![]()
Já měla taky osobní ultimátum odplenit, než se narodí další
tak hodně štěstí a pevné nervy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píšete nechat jen tepláčky, tak to u nás nejde, hlavně ne ted v létě, nesnese na nohou ani ponožky, chodí jen v tričku a plíně… a i tu si sundavá a pak běhá nahatá…
takže epláky by neuspěly, sundala by si je během minuty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, napíši ti mojí zkušenost, naše Kačka totiž taky nemluví, neznakujeme, jen ječíme, občas taky obě ![]()
Na začátku léta jsem jí sebrala plínku a týden prostě vytírala, prala, čistila, vždy po akci (před jsem nevychytala a při už bylo pozdě) jsem jí posadila na nočník, v klidu jí řekla, tady se to dělá, ne na koberec. Bylo to k ničemu
Jednou jsem k večeru sbírala prádlo z balkonu a na posteli měla čistě vyprané a poskládané peřiny a polštáře, slečnu samozřejmě nenapadlo nic lepšího, než si na tu hromadu vylézt a počůrat se. Mě ti chytl takovej vztek, že jsem jí jednu lískla na zadek
, stydim se, moc, ale na mojí obranu- verbální komunikace u nás vázne a řvát na ní nebudu. A druhý den ráno si slečna přinesla k pohádce nočník, postavila si ho tak, aby viděla, posadila se, vyčůrala se, zvedla se, odnesla nočník k záchodu, zaječela, já jí otevřela dveře, ona obsah vylila a spláchla. Od té doby to nedělá jinak. A já jsem moc ráda. Asi fakt potřebovala dostat na vědomí, že čůrat po bytě opravdu ne.
Neradím bití, neradím křik, radím nechat mu čas. On to moc dobře chápe. Nepolevuj a ono to přijde, ten správný impuls si určitě najdete a pak i to kakání mu přijde normální. U kakání zas Kačka potřebuje soukromí, nosí si nočníček pryč od nás. Oni moc dobře ví, jen je třeba jim dát čas a prostor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já určitě taky radím plínku sebrat a nechat běhat doma nahatého, mojí dcerce(22měsíců)jsem minulý týden sebrala plenku(zatím jen na doma)a nechci to zakřiknout, ale jak běhá doma nahatá(jen v tričku a bačkůrkách)tak je to paráda, čůrá i kaká do nočníku, už si i říká, volá kakat kakat a sama si nočník přinese, takže zatím jsme i bez nehody, jak měla kalhotky a tepláky, tak myslela, že má plínku a kakala či čůrala do kalhotek, jak nemá na sobě nic, tak je všechno v nočníku,(zatím, zkoušíme teprve pár dní, na ven a na odpo a noční spaní máme ještě plenku, venku mi čůrat nechce)ale vím, že každé dítko je jiné a úplně tě chápu, když jsi těhotná a nechceš se stresovat, zkusila bych, jak říkáš, nechat doma malýho běhat 2dny bez plíny a když to nepřinese žádný zlepšení, tak plínku zas v klidu dala, je mu teprve 20měsíců, to je v poho, to bych fakt ještě moc neřešila, za měsíc, dva to pak zas můžeš zkusit znovu, no pokud chceš malého odplínkovat dřív, než se ti dítko narodí, tak ho úplně nechat doma i venku nahatého, pokud na to nechvátáš, tak bych to fakt nějak moc nehrotila, přeju ti hodně štěstí, jsou to nervičky s těma našema miláčkama, viď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše dnešní "úspěchy"
Tak pro odlehčení, jak to u nás dnes po probuzení vypadalo. Do nočníku nic, jednou se počůral, když zakopl o práh a spadl (to se lekl, takže to neberu jako stoprocentní nehodu). Pak ale začal kadit… Začala jsem to uklízet, on mezitím utekl (naštěstí) ven na terasu, kde tomu tedy dal pořádně. Než jsem to uklidila doma, stihl to (konzistence dost řídká) dostatečně rozšlapat ve včera nových capáčkách Liliputi. Po sprše jsem dala plínku, ve které teď spokojeně sedí na nočníku a hraje si.
Dnes se už na pokračování necítím, stejně půjdeme ven, a na zítřek se musím pořádně vyspat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mom.kri píše:Úplně stejně je to u nás
Tak já řeším to samé, až na to že dcerce je už necelých 29 měsíců.
Když je pěkné počasí chodí doma bez plíny ale čůrá v klidu na koberec, ve stoje, za chůze, vůbec si to neuvědomuje…a kadění to samé.
Na nočníku sedět nevydrží, nic nepomáhá… když má plínu, tak si ji občas sundá sama, na nočník si sedne ale tak na minutu a nic neudělá…
Mluví málo, pár jednoduchých slov.
Taky nemám sílu stále za ní chodit a kontrolovat co dělá a drhnout koberce…
Ale říkám si že už by to měla umět, je přece už dost velká, ale nevím jak na to
Doktorka říká at ještě počkám, že má ještě čas do těch 3 let, že až pak se to řeší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad
JOj, tak to se ti nedivím, to bych mu pak tu plínku taky ráda vrátila. No, tak to zkus zas až za pár dní, ještěže máte tu terasu, co? My dnes měli malou nehodu na koberec, malá se mi trochu vyčůrala na koberec, je blbý, že i když jsem to už vyčistila, tak stejně ten flek tam pořád trochu je, ten koberec je světlý a prostě na něm zůstávají fleky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit