Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Netopirek tak můj chlap není miminko. Neřeknu kdyby měl horečky ale krom těch infekčních puchýřků mu nic není. Ale to je jedno já se ptala na něco jiného. ![]()
@Radus08 tahle nemoc je infekční už před propuknutim do zaschnutí pupínků. Takže šance, že ses nakazili je vysoká. Že se nakazí kojenec na MM minimální. Takže hlavně jestli zdravý tvoji rodiče, jinak to rozneseš i u nich.
@Netopirek píše:
@Radus08 tahle nemoc je infekční už před propuknutim do zaschnutí pupínků. Takže šance, že ses nakazili je vysoká. Že se nakazí kojenec na MM minimální. Takže hlavně jestli zdravý tvoji rodiče, jinak to rozneseš i u nich.
Kojenec to klidně chytne, mladší syn to chytl od staršího i byl je na MM.
Infekcnost je ještě před prvními příznaky, takhle to dotáhl syn ze školky. My s manželem to nechytli.
Takže jsi zdrhla asi úplně zbytecně ![]()
@Radus08 píše:
Chtěla bych se zeptat a poprosit o radu… Přítel chytil sedmou nemoc.. projevilo se to u něj ve čtvrtek a puchýřky v neděli vyskákaly. Tak jsme hned v neděli s malým jeli pryč.. kdy bude bezpečná doba se vrátit?
Nezlob se, ale tohle „mateřsko-opičí“ chování opravdu nepochopím. O té nemoci zjevně nic nevíš (kdyby ano, tak bys věděla, že nějaký útěk v neděli je dávno o ničem, k možnému nakažení už dávno došlo resp. mohlo dojít) - ale hrrr, hlavně pryč od něj, máme DĚTI.
Nejenže jsi nic nezachránila a nevyřešila, ale ještě jsi riziko nemoci přitáhla ke svým rodičům, tj. lidem o generaci starším (a tedy nemoci hůře snášejícím).
Good job. ![]()
@Pam12 píše:
Kojenec to klidně chytne, mladší syn to chytl od staršího i byl je na MM.
Infekcnost je ještě před prvními příznaky, takhle to dotáhl syn ze školky. My s manželem to nechytli.
Takže jsi zdrhla asi úplně zbytecně
tak já musím říct, že u nás dokud byla malá plně kojená tak se jí všechno vyhlo. Až skoro v roce chytla angínu. Ale jediný příznak jednodenní horečka. Kdybych nešla na předběžnou roční prohlídku, tak jsme na to ani nepřišli ![]()
@Netopirek píše:
tak já musím říct, že u nás dokud byla malá plně kojená tak se jí všechno vyhlo. Až skoro v roce chytla angínu. Ale jediný příznak jednodenní horečka. Kdybych nešla na předběžnou roční prohlídku, tak jsme na to ani nepřišli
U nás kojení úplně k prdu. Syn promarodil cely první rok. Možná je to tím, ze starší tahal Furt něco ze školky
Když jsme měli jen staršího, tak nevím co to byla nemoc do dvou let
@Pam12 píše:
U nás kojení úplně k prdu. Syn promarodil cely první rok. Možná je to tím, ze starší tahal Furt něco ze školky
Když jsme měli jen staršího, tak nevím co to byla nemoc do dvou let
Mě ze školy starší tahala kde co. Dvakrát angínu, střevní virózy
Ale je jasný, že MM není tak úchvatný, jak ho tu spousta maminek propaguje ![]()
@Netopirek píše:
Mě ze školy starší tahala kde co. Dvakrát angínu, střevní virózy
Ale je jasný, že MM není tak úchvatný, jak ho tu spousta maminek propaguje
Mě můj doktor vynadal že tu starší dávám do školky
ale já ji tam nenutila, chtěla tam chodit.
@longed-for-dream píše:
Mě můj doktor vynadal že tu starší dávám do školkyale já ji tam nenutila, chtěla tam chodit.
Jo, to je ten názor, že když je doma novorozenec tak se ideálně izolovat ![]()