Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Po císaři nejsem, a snažili jsme de teprve o první. Bylo to celkově i s jedním potratem 10 měsíců. Normální doba teď je 1-1,5 roku snažení. Vaše snažení mi nepřijde nijak dramatické s nemyslím si že by nějak souviselo s císařem. Jinak já používala 3 měsíce před otěhotněním mimistar kde je také uvedeno ať jej užívám 3 měsíce před početím. Po potratu se mi rozhodil cyklus a brala jsem gynex který mi ho srovnal jako hodinky. Věděla jsem kdy je ovu i bez ovulačních testů, testy jsem dělala jen abychom věděli kdy máme milt styk. Začla jsem brát mimistar a pak zase po 3 měsících otěhotněla.
@Anonymní píše: Více
Já to zažila, měla jsem problém s nízkou sliznicí, asi i po revizi, kdy mi po císaři dočišťovali dělohu, na hysteroskopii mi našli i zavřený čípek a po 2 hysteroskopiich a silných hormonech jsem otěhotněla přirozeně…děti jsou nakonec o skoro 4 roky…kojila jsem přes 2 roky, pak se vše začalo řešit…
A kolik si měla sliznici? Já mám tak 6-7mm, dala jsem tomu ještě 2 měsíce šanci a pak nám doporučují už ivf. Mě kromě krve a UZ před každou ovulaci teď poslední dva měsíce nedělali žádné vyšetření. Chtěla jsem mít děti po 3 letech a pokud budou aspon po 4 letech, budu ráda
Otěhotněla jsem na 6mm, ale bylo by lepší vyšší, protože mi prorostla placenta do celého spodního břicha a s dcerou jsme bojovaly o životy, nakonec vydržela do 34.týdne, je zdravá a šikovná…já přišla o dělohu, vejcovody, vaječník, mám zašívaný močový měchýř, ale žijeme ![]()
Ano
První syn přirozeně 7 měsíců od vysazení antikoncepce. Akutní císař byl. Druhé nešlo tak dobre, dg sekundární neplodnost. Ale s císařem to nesouviselo.
U mě se právě neví s čím to souvisí, nebo mě pořádně žádné vyšetření nedělaly. Jen jsme byly na dvou IUI a řekla jsem, že ještě dva měsíce zkusíme a pak asi přistoupím na IVF. Ještě jsem se objednala k fyzio a tento měsíc zkouším i kontryhel zda to nějak pomůže.
Zase na druhou stranu, nezkousite to nějak extra dlouho, tak proč uz IUI
Kolik vám je, že tak chvatate?
@citlivaduse píše: Více33, já vím že to není dlouho, ale už se to řeší dlouho a první ditě šlo během měsíce.
IUI u nas bylo k ničemu, ale byl to takový predskokan IVF. Po 8 měsících bych ještě s IVF neplašila. Ja brala u prvního otěhotnění po 7 měsících jako velkou rychlovku a velké štěstí.
Ahoj, syn byl napoprvé měla jsem plánovaný císař, když měl tři roky snažili jsme se půl roku, ale následně jsem nastoupila do práce. Teďka už to bude 11 měsíců co se znovu snažíme o druhé dítě a nic. Já teda hodně vsázím na přirozený výběr takže nějaké iui a IVF u mě nepřipadá v úvahu
i když se snažíme v podstatě rok a půl nepřijde mi to nějak dlouhá doba s doktorem jsme to ještě neřešili.
Ahoj holky,
máte někdo zkušenost kdy se Vám povedlo otěhotnět nebo nějaké rady. Pojďme se trošku podpořit kdo řeší stejný problém 
chtěla jsem se zeptat zda někdo řešil sekundární neplodnost a byl po císařském řezu. První dítě se nám povedlo ihned a podruhé nám to nejde už přes 8 měsíců, zkoušeli jsme už i 2× IUI, které taky nevyšly