Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ráda bych si pořídila jeden parfém, ale váhám, kde objednat. Říká se, že většina e-shopů s parfémy prodává napodobeniny nebo jsou parfémy staré, nevoní apod. Sephora je asi sázka na jistotu, ale cena parfému je o sto procent vyšší.
Našla jsem celkem dobré recenze na brasty.cz nebo parfemy.cz, tam je cena o dost nižší, ale nerada bych se spálila, pokud by přišlo něco méně kvalitního, tak to nejspíš nepoznám, protože tenhle parfém budu mít poprvé.
Za vaše rady předem děkuji.
@Adrasteia píše:
Ráda bych si pořídila jeden parfém, ale váhám, kde objednat. Říká se, že většina e-shopů s parfémy prodává napodobeniny nebo jsou parfémy staré, nevoní apod. Sephora je asi sázka na jistotu, ale cena parfému je o sto procent vyšší.Našla jsem celkem dobré recenze na brasty.cz nebo parfemy.cz, tam je cena o dost nižší, ale nerada bych se spálila, pokud by přišlo něco méně kvalitního, tak to nejspíš nepoznám, protože tenhle parfém budu mít poprvé.
Mozna Douglas..
No asi tak, pokud je original za nejakou castku a jinde ho prodávají za zlomek ceny, tak uz bych byla na pozoru, bud pujde o něco prosleho nebo fejk.
Na Elnino nebo Notinu nemají? Tam jsou většinou kvalitní věci.
@MaM píše:
Na Elnino nebo Notinu nemají? Tam jsou většinou kvalitní věci.
To nejsou
Raději bych připlatila nějakou tu stovku a koupila si parfém v Sephore, Douglasu nebo Fann Parfumerii. Notino a jiné e-shopy se s tím nedají srovnávat, ty výdrže vůní jsou úplně někde jinde. Nedávno byly dny Marianne a byly slevové kupóny. Tak jestli nebude něco ještě na Black Friday v listopadu.
Kupuji jedině na Sephora, Douglas, Marionnaud, příp. Fann. Tedy vše z oficiálních distribuce. Využívám slev nebo různých kupónů např. v rámci Dnů Marianne atp. Dost často pak parfém kupuji i levněji, než je třeba na Notino.
@lachtanice86 píše:
To nejsou
Tak fejky snad neprodávají ne? A čím by mohly být méně kvalitní? Jako po době spotřeby? (neútočím, ptám se, abych nekoupil případně partnerce něco nekvalitního)
@Prof. Farnsworth píše:
Tak fejky snad neprodávají ne? A čím by mohly být méně kvalitní? Jako po době spotřeby? (neútočím, ptám se, abych nekoupil případně partnerce něco nekvalitního)
Ne, fejky sice neprodávají, ale nejsou to parfémy z oficiální distribuce pro evropský trh, ale pro jiný. Takže např. jiný poměr vonných esencí, tudíž tochu jiná vůně, slabší výdrž…
@MiaBea píše:
Ne, fejky sice neprodávají, ale nejsou to parfémy z oficiální distribuce pro evropský trh, ale pro jiný. Takže např. jiný poměr vonných esencí, tudíž tochu jiná vůně, slabší výdrž…
Díky
A ten rozdíl je opravdu znatelný, tj. nějak výrazný? Dá se odhadnout nějak rozdíl (třeba oficiální voní 5 hodin, neoficiální hodinu) - pro představu laika, jako jsem já? ![]()
@Prof. Farnsworth ja osobně si tam nikdy nic nekoupila ale znama ano. Vídáme se často a jakmile měla tuhle poznala jsem to hned. Vonělo to i jinak a výdrž byla max 2hodiny.
@Prof. Farnsworth píše:
Na notinu je to zajímavý… Těžko se to popisuje. Je to asi jako s pálenkama
ale vážně. Řekněme že vyrobce dělá parfém s určitým obsahem „alkoholu“. Notino kupuje ty stejné voňavky od stejného výrobce. Jen místo 50% si bere ty co mají třeba 45 nebo méně. Snad je to pochopitelné i když je to řečeno na abstraktnějším příkladu. Proto tak nevydrží a jsou o něco levnější.
Za mě osobně marionnaud
@Adrasteia píše:
Ráda bych si pořídila jeden parfém, ale váhám, kde objednat. Říká se, že většina e-shopů s parfémy prodává napodobeniny nebo jsou parfémy staré, nevoní apod. Sephora je asi sázka na jistotu, ale cena parfému je o sto procent vyšší.Našla jsem celkem dobré recenze na brasty.cz nebo parfemy.cz, tam je cena o dost nižší, ale nerada bych se spálila, pokud by přišlo něco méně kvalitního, tak to nejspíš nepoznám, protože tenhle parfém budu mít poprvé.
A ktery to je? V Sephore byva casto slevovy kupon na 20%-25%.Koukni na stranky, byva tam.Taky maji ted podzimni katalog a tam jsou parfemy i o 30% dolu.Nebo taky Dny Marianne jsou slevy.No,takze uz mam 2 za posledni 2 tydny
Z Notina apod. bych si uz nekoupila.
@MyJoy píše:
A ktery to je? V Sephore byva casto slevovy kupon na 20%-25%.Koukni na stranky, byva tam.Taky maji ted podzimni katalog a tam jsou parfemy i o 30% dolu.Nebo taky Dny Marianne jsou slevy.No,takze uz mam 2 za posledni 2 tydnyZ Notina apod. bych si uz nekoupila.
Díky.
Chtěla bych Poeme od Lancome. Ale budu objednávat přes e-shop, do kamenné se nedostanu. 30 ml stojí cca 1800, -, sleva na něj není. No, holt se budu muset plácnout přes kapsu, jen doufám, že zašlou opravdu kvalitní originál za ty prachy.