Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@debra.morgan píše:
nebylo to moc mokrý?dík, zkusím, on to stejně někdo sežere…
Ja to nemám rada, ale najprv by sa mala popražiť slanina, potom cibuľa, potom kapusta. Voda sa vydusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
Já mám formičku na 6 Brumíků už asi 10 let a dělala jsem je 2×![]()
Nebavilo mě to tam po troškách nalívat, aby packy byly tmavé, tělo světlé atd. I jsem je zkoušela plnit. Dělala jsem klasické piškotové těsto.
Taky ji mám, a protože medvědi jsou hnedi kromě lednich, tak jsem upekla z těsta na slehackovou babovku, které jsem celé obarvit kakaem
dovnitr briska jsem dala kousky čokolády, a oči čumák z bílé polevy v pytlicku.
Firma údajně neprilnava, ale raději jsem vymazala a vysypala. Vyskočily samy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa já se snažila udělat kopie Brumíků, ty mrchy jsou dvoubarevné
Tu čokoládu jsi položila na záda medvěda a ona se zapekla do těla nebo zatlačila dovnitř?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan pytlíky mě nemají rádi. Už tolik druhů a značek mi prasklo. I látkový pogumovaný. Loni se mi povedlo sehnat nějaký modrý, původně jednorázový, ten vydržel nejdéle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan na zelný závin je lepší plundrové nebo kynuté těsto. Miluju ho, ale nedělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechce se mi to někde hledat… Co je to to Mascarpone…
Jak to vypydá, jak to chutná, z čeho to je… Hodí se to k něčemu jinýmu, než na nějakou tu placatou bábovku na plechu, já to ještě neviděl na živo, ani nejedl… ![]()
Viděl jsem to teď v obchodě v neprůhledným kbelíku 2kg za 130,–Kč a má to jen německej popis…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zelný závin z listového jsem dělávala. Zelí podusit na cibulce, odpařit co nejvíc tekutiny. Na rozválené těsto položit plátky šunky, plátky sýra, na to zelí, občas jsem to vylepšila škvarky - takže slanina by určitě neuškodila. Zabalit, potřít vejcem a posypat kmínem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tim zelim - kosumberske rohlicky. Jsou z kynuteho testa, ale nenechava se kynout, hned se motaji a davaji pect. Delala jsem je nedavno nasladko a byly hned pryc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@bse.pedro vyser se na to, kup si tvaroh.
Nemám rád tvaroh…
Jen v buchtách… A občas rozmixovanej s kakaem a cukrem a smetanou, takovej jako umělej domácí termix…
![]()
A už jsem se díval, když mi dlouho nikdo neodpovídal, von je to vlastně blbej sejra…
Toho mám teď dost, koupil jsem taveňák z NDR, kyblík 1,5kg, ten bude dobrej na chleba, na to hořčice a pár koleček salámu, popř. ještě plátek Goudy…
…a na rybičkovou pomazánku… Některej den jí upeču u máti… Mám teď doma málo nádobí…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro počkej a co jsi s tím mascarpone chtěl dělat? ja asi mylně získala dojem, že dezert.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadly halušky se zelím a slaninou
![]()
dneska na oběd gulášovka z mletýho masa s chlebem, odpo udělám ještě ty palačinky, chlap je zvyklý je jíst k masovým polívkám místo chleba…ale já si ji udělám na sladko. kluk je jí nejraději suché…
jooo, musím rozpustit karamelovou omáčku, kterou jsem dělala na větrník
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@bse.pedro počkej a co jsi s tím mascarpone chtěl dělat? ja asi mylně získala dojem, že dezert.
Neééé… Zajímali mě, k čemu by se to hodilo kromě dezertů, páč sem nevěděl, co to je… Ještě že jsem to nekoupil… Ale cena asi dobrá, myslím, že jsem uvedl, že 2kilovej kýbl za 130,–Kč…
Taj kdyby to šlo na nějaký jídlo, na čištění bot a mytí podlahy, možná bych to vzal…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Neééé… Zajímali mě, k čemu by se to hodilo kromě dezertů, páč sem nevěděl, co to je… Ještě že jsem to nekoupil… Ale cena asi dobrá, myslím, že jsem uvedl, že 2kilovej kýbl za 130,–Kč…![]()
Taj kdyby to šlo na nějaký jídlo, na čištění bot a mytí podlahy, možná bych to vzal…
![]()
ja vím jen o dezertech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Neééé… Zajímali mě, k čemu by se to hodilo kromě dezertů, páč sem nevěděl, co to je… Ještě že jsem to nekoupil… Ale cena asi dobrá, myslím, že jsem uvedl, že 2kilovej kýbl za 130,–Kč…![]()
![]()
Ja z mascarpone robím i plnku do pečenej papriky, tým že má neutrálnu chuť môžeš ho dať fakt všade. Do krémovej polievky, do nátierky, na zapekanie alebo na cestoviny. Kľudne i do slanej náplne do palaciniek keď nechceš na sladko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit