Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@bse.pedro píše:
Nechce se mi to někde hledat… Co je to to Mascarpone…Jak to vypydá, jak to chutná, z čeho to je…
Viděl jsem to teď v obchodě v neprůhledným kbelíku 2kg za 130,–Kč a má to jen německej popis…píše: Více
Prosím můžu se zeptat, kam chodíš pro mascarpone 2kg za 130?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
@adresa já se snažila udělat kopie Brumíků, ty mrchy jsou dvoubarevné![]()
Tu čokoládu jsi položila na záda medvěda a ona se zapekla do těla nebo zatlačila dovnitř?
Já vím, ale když na ty kupované děti nejsou zvyklé, tak je jim to jedno, a kdyz jsou, tak holt kupovaný je dvoubarevný a od maminky kakaový
čokoládu jsem zatlačila trochu dovnitř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lombrico píše:
Prosím můžu se zeptat, kam chodíš pro mascarpone 2kg za 130?
Zlevněnka - jmenuje se to „Potraviny za babku“ - Jihlava, Pelhřimov, Humpolec a ještě někde nevímkde… Tohle vypadalo na dovoz z Německa, nemělo to českej popis a určitě to mělo kratší trvanlivost…
Často tam kupuju třeba polosuchý salámy - Vysočina, Poličan, zmetrový plátky nebo patky, který se nakrájej doma na kráječi, kolem 100,–Kč/kg, zmetkový plátky šunky, debrecínky, taky kolem 90-100,–Kč, různý sýry, německý, francouzský, pro známý jogurty, cukrovinky s kratší minimálkou, nebo po ní a spoustu dalších věcí… ![]()
Podobné obchody s levnými potravinami jsou skoro v každém městě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zítra do lidlu nepojedem. Budu to muset zkoulet z toho co tu máme.
Ale byly další výdaje, takže se nebojte, že bych ušetřila
, respiratory a knížka, balík plin a aviváž.
Pokud se budu držet te tisícovky na tyden, tk do úterý večer mám 257 kurun. A teď to začíná být zajímavý
díky bohu že nemám doma prázdnou spíž a mrazak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Tak zítra do lidlu nepojedem. Budu to muset zkoulet z toho co tu máme.Ale byly další výdaje, takže se nebojte, že bych ušetřila
Pokud se budu držet te tisícovky na tyden, tk do úterý večer mám 257 kurun. A teď to začíná být zajímavý, respiratory a knížka, balík plin a aviváž.
díky bohu že nemám doma prázdnou spíž a mrazak.
Moje babička říkávala, že není umění uvařit, když máš plnou špajzu, ale když máš doma prd. Neboli dokázala uplést z ho..a bič.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@siso píše:
Moje babička říkávala, že není umění uvařit, když máš plnou špajzu, ale když máš doma prd. Neboli dokázala uplést z ho..a bič.
s tím souhlasím, myslím si, že jak šetřit u vaření už vymyšleno bylo a s ničím novým už víceméně nepřijdeme. Vracet se k základům, bez toho to nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a teď musím ještě pořídit darek pro 13 letou holku, nemáte někdo doma podobný produkt? Co teď frčí? Nebo opět skončím u poukazek na hadry…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan dceři bude 12. Už se zajímá o kosmetiku, takže voňavka, laky na nehty, balzám na půdu - udělat z toho balíček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 to sem dělala už loni myslím 😬 no ale asi to tak dopadne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
No a teď musím ještě pořídit darek pro 13 letou holku, nemáte někdo doma podobný produkt? Co teď frčí? Nebo opět skončím u poukazek na hadry…![]()
Máme 2×14. Jaký máš cenový limit? A tušíš, co má nebo nemá? Jinak teda poukázka na hadry je potěší vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nám zavřeli jediný obchod ve vsi. Vypadá to, že budu muset zkusit chleba a rohlíky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
Máme 2×14. Jaký máš cenový limit? A tušíš, co má nebo nemá? Jinak teda poukázka na hadry je potěší vždycky.
eh, no moc ne, tak decentně. Nakonec jsem napsala její ségře, zjistila jsem, že má ráda Harryho Pottera, studentskou pečeť a jaký šminky si kupuje v drogerii…tk to nějak poskládám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Nechce se mi to někde hledat… Co je to to Mascarpone…Jak to vypydá, jak to chutná, z čeho to je… Hodí se to k něčemu jinýmu, než na nějakou tu placatou bábovku na plechu, já to ještě neviděl na živo, ani nejedl…
Viděl jsem to teď v obchodě v neprůhledným kbelíku 2kg za 130,–Kč a má to jen německej popis…![]()
Mascarpone je fajn do sladkých i slaných jídel, teplých i studených. Klasika je udělat z něj tiramisu, dá se použít na náplně do všelijakých koláčů (receptů jsou na internetu mraky), do pomazánek (u nás jedou hodně všelijaké verze česnekové, rajčatovo-česnekové, rajčatovo-česnekovo-avokádové…), dá se to přimíchat do rizota, použít jako výplň do lasagní (třeba s lososem a špenátem). Ve všem to bude mít jinou chuť, takže dvoukilového kbelíku bych se rozhodně nebála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
A nám zavřeli jediný obchod ve vsi. Vypadá to, že budu muset zkusit chleba a rohlíky.
strašný.
já to domací pečivo sice peču, ale pro nás je to fakt na ten den, druhý den už nic moc…takže těd bys kvuli tomu musela sednout do auta?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
eh, no moc ne, tak decentně. Nakonec jsem napsala její ségře, zjistila jsem, že má ráda Harryho Pottera, studentskou pečeť a jaký šminky si kupuje v drogerii…tk to nějak poskládám.
Jo, potterovských věcí jsou naštěstí mraky. Taky máme pyžama, trička, kartáče na vlasy… Pletla jsem tunelové šály podle kolejí… Nejlepší teda je hrnek z Primarku, který má na sobě logo Bradavic a po nalití horké vody se přebarví na jednu z kolejí (při nákupu nevíš jakou, to je překvapení). To mě mrzí, že jsem nenakoupila do zásoby ve velkém. Byla bych u puberťáků za oblíbenou tetu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit