Šetření s Debrou Morgan

• Fotoalbum (18)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14090
1.3.21 11:15
@inkakřivák píše:
@Barrrbucha Kdyby. Kdyby se nám sešly všechny pohledávky za dobu provozování živnosti, válím se teď někde ve vlastní chatičce na Maledivách. No nesejdou, tak máme naši zahrádku.

Pravda pravdouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 12:07

Tak mi to nedalo a zkusím to ted pár dní rozepisovat, ale nic neslibuju!!!

snídaně: 2× mléčná rýže s marmeládou (20kč)

svačina: kluk měl půl rohlíku s máslem (2 kč) a část ovocné kapsičky, zbytek dojí odpo (20 kč), ja dopoledne moc nejim, takze nic

oběd: ze včerejška- 5 porcí (asi) lehce přes kilo masa (115 kč), kilo kys. zelí (45 kč, ale my 0), bram. knedlík z necelýho kila brambor (cca 20 kč, já platím jen mouku a sůl tak 4 kč) cibule, česnek, koření, sádlo (15 korun), celkem cca 200 kč, když to zaokrouhlíme, pro 5 lidí: 40 kč na porci, pro nás 135:5=27 kč (včera se snědly 2 porce, já teď 3. porci, večer to dojíme): můj oběd 27 kč

svačina: talíř zeleniny a ovoce: 3 mrkve, hrst borůvek, půlka salátové okurky, banán (když to přeženu tak 25 kč), ještě asi nějaky ty dětský křupky, krekry, to jím i já, cenově tipuju 8 kč, kluk zbytek kapsičky z rána.

večeře: my dva za 27×2= 54 kč
kluk: nějakou šunku, sýr, většinou bez pečiva 15 kč, pak má UM.

celkem: 173 kč

je to jen odhad, nevím co odpoledne ještě kdo kde vytáhne :P

edit: zapomněla jsem na synův oběd, ten má hovězí maso s bramborovobatátovou kaší, je to tak 1/3 normální porce, cenu tady fakt jen tipuju, a je to pro nás je to cena asi jen toho kousku batáty, másla a koření (10kč)

Příspěvek upraven 01.03.21 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22471
1.3.21 12:18

Dnes za jídlo 15 Kč (oplatky po obědě, honila nás s kolegyní mlsná).
A 5 Kč za kávu v práci.
Oběd darovaný.
Snídaně, svačiny, večeře - vše mám z domova, z dřívějšího nákupu.
Zítra bude zbytek darovaného oběda - výtečné maso s rýží, k tomu „moje“ polívka a „moje“ zelenina na salát. „Mou“ polívku a salát dostane zítra také kamarádka, která uvařila na dnešek. Dnes mi donesla tak velkou porci, že ani já, jedlík, jsem nesnědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.3.21 08:43

Teď jsem snad 40 minut přemýšlela, co upeču, doma výjimečně žádný tvaroh a mě jak na potvoru napadly samy buchty s tvarohem :roll: ale už jsem cosi našla, jdu péct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22471
2.3.21 08:53
@debra.morgan píše:
Teď jsem snad 40 minut přemýšlela, co upeču, doma výjimečně žádný tvaroh a mě jak na potvoru napadly samy buchty s tvarohem :roll: ale už jsem cosi našla, jdu péct.

Kdybys dnes pekla pro mě a mohla bych si vybrat - tak perník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
2.3.21 09:48

Holky, nemyslím to ve zlem, jen tomu nerozumím.

Jaký smysl má vypisovat jídlo po částkách?

Vždyť přece stačí celková částka za nákup / sledované období. Nebo když mám jako Debra něco zdarma, tak to stačí napsat. Nebo je v tom něco, co nevidím?

• Citovat
  • Upravit
24992
2.3.21 09:49
@EMicina píše:
Kdybys dnes pekla pro mě a mohla bych si vybrat - tak perník.

Ten byl minulý týden. Btw jasně že jsem jeden tvaroh doma ještě našla :roll: jsem marná. Uklidňuje mě jen to, že většinou potrebuju na pečení půl kila tvarohu l :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.3.21 10:17

@jezzz není v tom nic, tk se to na miminu dělá :mrgreen: mě to moc dlouho bavit nevydrží, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, kolik stojí třeba naše porce oběda. Tak jsem to párkrát spocitala. Ono u tech jídelníčku a rozpočtu, kde ti vychází na den 150 korun pro 4 už to zajimavy je. A když chceš dokázat že to tak je tak musíš rozepsat. To je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.3.21 10:18

Třeba teď tu buchtu, si raději zruším účet, než to rozepisovat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
2.3.21 12:00

No, zapisování se asi nekoná, oběd mi dnes dojel zdarma. Ale vařila jsem zeleninovou polívku s tarhonou, telecím masem a vajíčkem, pro kluka na dnešek a zítřek na oběd a chlap asi dojí zbytek. :nevim:

na snídani byl domácí pribináček (chystala jsem už včera)
buchta
oběd
svačina nevím, kluk jde na návštěvu a já si dám tradičně mrkev a asi kus buchty…
večeře: zapečené brambory s mletým masem a smetanou a sýrem (bude i zítra na oběd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
2.3.21 14:25
@debra.morgan píše:
@jezzz není v tom nic, tk se to na miminu dělá :mrgreen: mě to moc dlouho bavit nevydrží, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, kolik stojí třeba naše porce oběda. Tak jsem to párkrát spocitala. Ono u tech jídelníčku a rozpočtu, kde ti vychází na den 150 korun pro 4 už to zajimavy je. A když chceš dokázat že to tak je tak musíš rozepsat. To je tak vše.

Aha, předpokládám, že tento zvyk vznikl ve vedlejší diskuzi. ;)

Díky moc za vysvětlení. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24992
3.3.21 07:29

Tak jdeme do finále, posledni 1000 do úterý večer. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
3.3.21 07:34

Zdravím, prosím o radu. Dcera dělala jarní závitky zabalené v rýžovém papíru, a když je smažíme dost se připalují. Nějaká vychytávku? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.3.21 08:23

@siso o tom já nic nevím, třeba se někdo ozve. Ja bych dala víc oleje a snížila teplotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.3.21 08:24

Po roce a půl jsem si právě nalakovala nehty, je to dost divný. :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie