Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@inkakřivák píše:
@Barrrbucha Kdyby. Kdyby se nám sešly všechny pohledávky za dobu provozování živnosti, válím se teď někde ve vlastní chatičce na Maledivách. No nesejdou, tak máme naši zahrádku.
Pravda pravdouci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi to nedalo a zkusím to ted pár dní rozepisovat, ale nic neslibuju!!!
snídaně: 2× mléčná rýže s marmeládou (20kč)
svačina: kluk měl půl rohlíku s máslem (2 kč) a část ovocné kapsičky, zbytek dojí odpo (20 kč), ja dopoledne moc nejim, takze nic
oběd: ze včerejška- 5 porcí (asi) lehce přes kilo masa (115 kč), kilo kys. zelí (45 kč, ale my 0), bram. knedlík z necelýho kila brambor (cca 20 kč, já platím jen mouku a sůl tak 4 kč) cibule, česnek, koření, sádlo (15 korun), celkem cca 200 kč, když to zaokrouhlíme, pro 5 lidí: 40 kč na porci, pro nás 135:5=27 kč (včera se snědly 2 porce, já teď 3. porci, večer to dojíme): můj oběd 27 kč
svačina: talíř zeleniny a ovoce: 3 mrkve, hrst borůvek, půlka salátové okurky, banán (když to přeženu tak 25 kč), ještě asi nějaky ty dětský křupky, krekry, to jím i já, cenově tipuju 8 kč, kluk zbytek kapsičky z rána.
večeře: my dva za 27×2= 54 kč
kluk: nějakou šunku, sýr, většinou bez pečiva 15 kč, pak má UM.
celkem: 173 kč
je to jen odhad, nevím co odpoledne ještě kdo kde vytáhne ![]()
edit: zapomněla jsem na synův oběd, ten má hovězí maso s bramborovobatátovou kaší, je to tak 1/3 normální porce, cenu tady fakt jen tipuju, a je to pro nás je to cena asi jen toho kousku batáty, másla a koření (10kč)
Příspěvek upraven 01.03.21 v 12:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes za jídlo 15 Kč (oplatky po obědě, honila nás s kolegyní mlsná).
A 5 Kč za kávu v práci.
Oběd darovaný.
Snídaně, svačiny, večeře - vše mám z domova, z dřívějšího nákupu.
Zítra bude zbytek darovaného oběda - výtečné maso s rýží, k tomu „moje“ polívka a „moje“ zelenina na salát. „Mou“ polívku a salát dostane zítra také kamarádka, která uvařila na dnešek. Dnes mi donesla tak velkou porci, že ani já, jedlík, jsem nesnědla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem snad 40 minut přemýšlela, co upeču, doma výjimečně žádný tvaroh a mě jak na potvoru napadly samy buchty s tvarohem
ale už jsem cosi našla, jdu péct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Teď jsem snad 40 minut přemýšlela, co upeču, doma výjimečně žádný tvaroh a mě jak na potvoru napadly samy buchty s tvarohemale už jsem cosi našla, jdu péct.
Kdybys dnes pekla pro mě a mohla bych si vybrat - tak perník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nemyslím to ve zlem, jen tomu nerozumím.
Jaký smysl má vypisovat jídlo po částkách?
Vždyť přece stačí celková částka za nákup / sledované období. Nebo když mám jako Debra něco zdarma, tak to stačí napsat. Nebo je v tom něco, co nevidím?
- Citovat
- Upravit
@EMicina píše:
Kdybys dnes pekla pro mě a mohla bych si vybrat - tak perník.
Ten byl minulý týden. Btw jasně že jsem jeden tvaroh doma ještě našla
jsem marná. Uklidňuje mě jen to, že většinou potrebuju na pečení půl kila tvarohu l ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jezzz není v tom nic, tk se to na miminu dělá
mě to moc dlouho bavit nevydrží, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, kolik stojí třeba naše porce oběda. Tak jsem to párkrát spocitala. Ono u tech jídelníčku a rozpočtu, kde ti vychází na den 150 korun pro 4 už to zajimavy je. A když chceš dokázat že to tak je tak musíš rozepsat. To je tak vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba teď tu buchtu, si raději zruším účet, než to rozepisovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, zapisování se asi nekoná, oběd mi dnes dojel zdarma. Ale vařila jsem zeleninovou polívku s tarhonou, telecím masem a vajíčkem, pro kluka na dnešek a zítřek na oběd a chlap asi dojí zbytek. ![]()
na snídani byl domácí pribináček (chystala jsem už včera)
buchta
oběd
svačina nevím, kluk jde na návštěvu a já si dám tradičně mrkev a asi kus buchty…
večeře: zapečené brambory s mletým masem a smetanou a sýrem (bude i zítra na oběd)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
@jezzz není v tom nic, tk se to na miminu dělámě to moc dlouho bavit nevydrží, ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, kolik stojí třeba naše porce oběda. Tak jsem to párkrát spocitala. Ono u tech jídelníčku a rozpočtu, kde ti vychází na den 150 korun pro 4 už to zajimavy je. A když chceš dokázat že to tak je tak musíš rozepsat. To je tak vše.
Aha, předpokládám, že tento zvyk vznikl ve vedlejší diskuzi. ![]()
Díky moc za vysvětlení. ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím, prosím o radu. Dcera dělala jarní závitky zabalené v rýžovém papíru, a když je smažíme dost se připalují. Nějaká vychytávku? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@siso o tom já nic nevím, třeba se někdo ozve. Ja bych dala víc oleje a snížila teplotu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po roce a půl jsem si právě nalakovala nehty, je to dost divný.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit