Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@janoma píše:
Holky, jak to delate, ze varite na dva a vice dni? Ja bych rada, ale nedoakzu to. Jsme 4. (Dva skoropubosi). Obedy na sebe vzala babi, bydli pod nami.
Ja delam teple vecere. +jedna porce je vzdy k obedu pro manzela. A at delam jakekoliv mnozstvi cehokoliv, vzdy se to sni
A to nemluvim o druhe veceri synatoru
Znam. Uvarit na vic dni nejde, pokud si to neschovam pod polstar do loznice. Nemaji cenu ani vetsi nakupy, snedi za den libovolne mnozstvi peciva, bananu apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janoma píše:
@debra.morgan jenze u nas je 500g testovin porce pro tri a ja oliznu lzici![]()
![]()
Jako tesim se, ze jim bude jeste vic, to uz budu zadelavat v rokli![]()
Ja to chápu, neboj taky mě to čeká
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
TYRANE…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jo, když opravdu potřebuju, aby zbylo, neváhám sáhnout k tyranii. ![]()
(Kecám, pochopitelně - porce mají na začátku více než dostatečné, jen nedovolím přežírání.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janoma @Eliška Tak tohle fakt znám jen z vyprávění, kamarádka má 3 skoro dospělé syny a manžela a říká, že je jedno, co a kolik nakoupí, že se to prostě vždycky hned sní.
Já jsem teda ta, co vaří na 2-3 dny.
U nás manžel jí celkem málo a děti taky. Myslela jsem, že se v pubertě rozežerou a teda nee. K večeři jeden párek a jeden rohlík na osobu, víc do nic nedostanu. Snídaně to samé, jeden kus pečiva. Svačiny si nedají, na oběd klasickou menší porci. Takže já jsem teď večer udělala kotel zelňačky a vím, že ho budeme jíst minimálně do soboty
Jasně, že bude ještě i nějaké hlavní jídlo, o to dýl se to všecko bude jíst.
Plech buchet se u nás jí skoro týden
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl bcera vecer jsem vyndala buchtu z trouby a byla rada, ze zbyl kousek na snidani ![]()
Kdyby to jidlo na nich bylo alespon videt
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci děsit, ale synáček spapal mezi hlavními jídly, svačinami a druhou večeří ještě pecen chleba (ten velký). V práci si že mě dělali srandu. Vypadal v té době jak model z Dachau.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl nevyměníme si děti?
Prosím?
U nás se nejí, ale žere
A stejně vypadají, že jim nic nedáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 můžeme to zkusit. Já mám prave vždycky pocit, když jsme někde s různýma znamyma na dovolené, ze ty jejich děti sní asi 8× víc, než ty moje.
Ale je pravda, ze mám dvě nejbližší kamarádky a ty mají taky nejedlíky, kluci 12 a 13 let.
Já vždycky říkám, ze nám se nevyplatí platit ani polopenzi, když vidím jejich snídani, půl rohlíku a jedno kolečko šunky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bigl chápu. Když jsme tu měli dcery spolužačku na oběd, to bylo pár kousnutí a už byla plná. Naše všechny 3 a skoro i to 4 jí jednou denně, od rána do večera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janoma píše:
@bigl bcera vecer jsem vyndala buchtu z trouby a byla rada, ze zbyl kousek na snidani
Kdyby to jidlo na nich bylo alespon videt![]()
Nas je sest, a kdyz upecu 50 kolacu (4 plechy), je to na svacinu (ja to nejim). ![]()
Ale behem korony to na nich videt je, maji malo pohybu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janoma 1 plech? Teta vždy v sobotu piekla 5 plechov. Prvý kúsok si mohla vziať až z toho tretieho. Všetko zožrali. Pamätám si ako bratranci jedávali z 2 litrovych mís polievku
10 litrov mlieka na sobotu a nedeľu. Nechcem ťa strašiť, aké keď sú takto žraví už teraz
Ja som zvládla zjesť na raňajky 5-7 rohlíkov. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže, tento měsíc se mi fakt nedaří, nejen že se mi rozbil notas, včera mi odešel i nabíjecí kabl k mobilu. oboje už vyřešeno, ale šetření to teda nepomohlo. kabl sice stal 70 korun, ale kvuli postovnýmu jsem rovnou vzala i reprák, který jsem chtěla koupit až po výplatě. Takže za 550. No nic.
Na účtu posledních 500 kč. Čím víc se účet blíží nule, tím víc mám potřebu tam přeposlat ušetřené peníze
ale chci vydržet, teoreticky bychom je potřebovat neměli.
Dneska a zítra večeře + oběd, špagety s rajčatovou omáčkou, zítra budu péct pudinkáče a udělám domácí pribináček s boruvkami
Zítra večeře: podpora restaurací - platí chlap, jako vždy, to nepočítám
sobota: já jogurt, kluci na dopoledne u tchýně, takže jedí tam, oběd kuřecí kousku v kornflakes, bramborová kaše, večeře domácí pizza, svačina jako vždy talíř zeleniny + co si kdo najde, ale moc zdravý to nebývá…
neděle: snídaně nevím, asi volný lov, namazané pečivo
, oběd rajská, sekaná, knedlík (bude i v pondělí)
odpoledne oslava, najíme se tam, k večeři jen něco menšího, volný lov
oběd(večeře v úterý, pečená kuřecí stehna 4ks s rýží, hodně mrkve, cibule…
co ještě určitě musím za těch 500 koupit: kilo mletýho masa, knedl (u nás prodávají z knedlíkárny, je luxusní, takový doma neudělám, byt by byl levnější), šunku/slaninu na pizzu, šunku+sýr na snídani, mrkev, pečivo - ale možná upeču, to ještě nevím…
zbytek ingrediencí na pizzu a na vaření tu je, okurek, jabka, olivy, poslední pomeranč, červená řepa…
já jsem fakt z tý „poslední“ pětistovky lehce nervní.
jdu si sednout na ruce, abych tam něco nepřeposlala.
edit: máme tu ještě ryby v mrazáku, který se musí dojíst, to si nachystám s klukem tak 2× na oběd. který dny, to ještě nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Obdivuje Tě (a všechny ostatní taky) za naplánování jídelníčku.
Sekaná k rajské omáčce s knedlíkem - ta sekaná mi přijde divná k rajské, vždycky jsem ji měla s vařeným hovězím.
Kdybych u Tebe byla, tak to sním, sekanou s rajskou. Doma bych k sekané udělala bramborovou kaši. Ale - třeba by mi ta nezvyklá kombinace sekané s rajskou zachutnala…
Divná mi připadá i sekaná ke svíčkové - to vařili kdysi v nějaké vyvařovně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
@debra.morgan Obdivuje Tě (a všechny ostatní taky) za naplánování jídelníčku.
Sekaná k rajské omáčce s knedlíkem - ta sekaná mi přijde divná k rajské, vždycky jsem ji měla s vařeným hovězím.
Kdybych u Tebe byla, tak to sním, sekanou s rajskou. Doma bych k sekané udělala bramborovou kaši. Ale - třeba by mi ta nezvyklá kombinace sekané s rajskou zachutnala…
Divná mi připadá i sekaná ke svíčkové - to vařili kdysi v nějaké vyvařovně.
jo, sekaná k svíčkové mi taky přijde divná, u té rajské jsem na to prostě zvyklá
masový koule nebo sekaný řízek.
hovězí moc nemusíme, to děláme hlavně guláš, občas občas na houbách, když na podzim jsou a ptáčky, jinak vaříme spíš telecí, to bude po výplatě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit