Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky mě by spíš zajímalo, kolik % z příjmů měsíčně ušetříte? Schválně nepíšu částku, prtože každý má jiné náklady a příjmy. Nám se to moc nedaří, přijde mi, že vždycky ušetříme, ale pak je potřeba něco zaplatit a rezerva je fuč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
@debra.morgan Obdivuje Tě (a všechny ostatní taky) za naplánování jídelníčku.
Sekaná k rajské omáčce s knedlíkem - ta sekaná mi přijde divná k rajské, vždycky jsem ji měla s vařeným hovězím.
Kdybych u Tebe byla, tak to sním, sekanou s rajskou. Doma bych k sekané udělala bramborovou kaši. Ale - třeba by mi ta nezvyklá kombinace sekané s rajskou zachutnala…
Divná mi připadá i sekaná ke svíčkové - to vařili kdysi v nějaké vyvařovně.
sekanou k rajské vařívali ve školce, pro mě normální, a když děláš plněné papriky, také tam dáváš mleté maso ![]()
sekaná ke svíčkové mě příjde také divná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mojmira píše:
sekanou k rajské vařívali ve školce, pro mě normální, a když děláš plněné papriky, také tam dáváš mleté masosekaná ke svíčkové mě příjde také divná
plněné papriky (mleté maso + rýže) v rajské omáčce, to je dobré, moje oblíbené jídlo.
Jen ta sekaná k rajské mi připadá divná, nezvyklá.
Koule z mletého masa k rajské omáčce jsem už někde jedla, hotové mražené jídlo z obchodu.
No, nějak mě to mleté a sekaná krajské minulo, ale proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lovelytrue
My teď 90-100% příjmu. Ale jsme rádi, že nejdeme do mínusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lovelytrue píše:
Holky mě by spíš zajímalo, kolik % z příjmů měsíčně ušetříte? Schválně nepíšu částku, prtože každý má jiné náklady a příjmy. Nám se to moc nedaří, přijde mi, že vždycky ušetříme, ale pak je potřeba něco zaplatit a rezerva je fuč
dříve jsem vycházeli šul nul, ikdyž jak kdy, nemáme každý měsíc stejné příjmy, ale většinou jsme to utrtili. ted chci ušetřit tk 20%.
Příspěvek upraven 04.03.21 v 13:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina píše:
plněné papriky (mleté maso + rýže) v rajské omáčce, to je dobré, moje oblíbené jídlo.
Jen ta sekaná k rajské mi připadá divná, nezvyklá.
Koule z mletého masa k rajské omáčce jsem už někde jedla, hotové mražené jídlo z obchodu.
No, nějak mě to mleté a sekaná krajské minulo, ale proč ne.
jenže tu papriku jim jen já, takže ji tam nedávám… děláme i masové koule v rajské omáčce a tam mi to takový rozdíl nepřijde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já už jsem zažila sekanou jako maso pomalu ke každé omáčce. Ale nepřijde mi to dobré k žádné. Já ji dělám jen k bramborám nebo kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nad tím nikdy tak nepřemýšlela. Jen teda tu sekanou k rajské nijak nekorenim, jen sůl a pepř, někdy cibuli. Když dělám sekanou ke kaši tk tam dávám ještě min. hortici a majoranku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Já už jsem zažila sekanou jako maso pomalu ke každé omáčce. Ale nepřijde mi to dobré k žádné. Já ji dělám jen k bramborám nebo kaši.
Ja slyšela jen o svíčkové a rajské. O jiné nee… Jaký ještě myslíš? Jako koprovku, krenovou? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Ja slyšela jen o svíčkové a rajské. O jiné nee… Jaký ještě myslíš? Jako koprovku, krenovou?
guláši, ragů, hořčicová… Ke koprovce ne a křenovou ani neznám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
dříve jsem vycházeli šul nul, ikdyž jak kdy, nemáme každý měsíc stejné příjmy, ale většinou jsme to utrtili. ted chci ušetřit tk 20%.Příspěvek upraven 04.03.21 v 13:28
Tech 20 % myslis krome bezneho setreni? Jakoze bezne vydaje, ktere zahrnuji nejake setreni, a jeste 20 % usetrit? Nebo bezne vydaje nutne odchozi a 20 % usetrit? A kam tech 20 % odklanite, na sporak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
guláši, ragů, hořčicová… Ke koprovce ne a křenovou ani neznám
gulas s mletym masem? To neznam. Delam vzdy hovezi z klizky, obcas mame veprovy z jidelny. Jiny neznam.
Krenova omacka je bajecna, miluju i koprovku, ale doma to nikdo nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška on to byl guláš vařený bez masa, jak nevím. A sekaná se k tomu přidávala až na talíř.
Koprovka je jediná omáčka co mám ráda. A taky ji nikdo krom mě nejí. A vařit jen pro sebe se mi nechce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Tech 20 % myslis krome bezneho setreni? Jakoze bezne vydaje, ktere zahrnuji nejake setreni, a jeste 20 % usetrit? Nebo bezne vydaje nutne odchozi a 20 % usetrit? A kam tech 20 % odklanite, na sporak?
No, něco málo posíláme trvalým prikazem pryč. Takže těch 20 % (dříve méně) posílám na spořak, až se nastrada třeba 100k tk většinou investujem, nebo prihodime k něčemu co už jede. Jedněch 100k budeme řešit v brzkých dnech, druhých cca za 4-7 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EMicina
@debra.morgan mňam sekaná ke svíčkové, nedělejte mi chutě
To už jsem neměla ani nepamatuju. Na to je dobrá jen určitá sekaná. Třeba tu z Globusu si k tomu neumím představit. K rajské to neznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit