Šetření s Debrou Morgan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19251
1.3.21 08:12

Včera jsem udělala nákup na Itesco za necelé 2000. A rozhodla jsem se, že vyzkouším, jestli vydržím nenakupovat celý měsíc. Ale znám se, že…? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
1.3.21 08:22

@debra.morgan :hug: Jsem ráda, žes to tak pěkně vydržela zapisovat, jsi sikula :potlesk: A na to co kdyby se už vy to…vytoto. Já to měla taky (však vis ;) ), ale ono to stav konta stejně nezmeni :mrgreen: Důležité je hledět do budoucnosti :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 08:32
@Dixies píše:
Včera jsem udělala nákup na Itesco za necelé 2000. A rozhodla jsem se, že vyzkouším, jestli vydržím nenakupovat celý měsíc. Ale znám se, že…? :mrgreen:

Co myslíš nenakupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 08:33

@Barrrbucha nooo právě, když ty účty by vypadaly tak pěkně s těmi vyššími čísly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
1.3.21 08:39
@debra.morgan píše:
@Barrrbucha nooo právě, když ty účty by vypadaly tak pěkně s těmi vyššími čísly :mrgreen:

Mi povidej :roll: Proto hledím vpřed, jinak bych si musela nafackovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22487
1.3.21 08:46

@debra.morgan Ještě jsem Ti nenapsala, že máš můj obdiv za vytrvalost. A hlavně za zdravý rozum, žádné extrémy při nákupech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 08:53
@Barrrbucha píše:
Mi povidej :roll: Proto hledím vpřed, jinak bych si musela nafackovat :mrgreen:

Právě. No, beru to tak, že uvědomění přišlo ještě celkem brzo, ale stydím se, tolik dřiny stálo to dát do kupy a pak to tak lazo plážo rozsypem…

Ja ted všeho prodavam, klukovy starý boty a hadry z podzimu, věci co mi tu leží, vajíčko, teď jdu jeste fotit vložku do kocarku a jedno diso, co jsem si pořídila, ale asi ho zas tak nepotrebuji. I tu moji kupu šátku a nositek jsem protridila a nechám si jen batoleci nositko a ten africký šátek (haha, teda snad)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 09:00
@EMicina píše:
@debra.morgan Ještě jsem Ti nenapsala, že máš můj obdiv za vytrvalost. A hlavně za zdravý rozum, žádné extrémy při nákupech.

Děkuji :kytka: :hug: snažím se :P
Myslim, ze tu někdo psal, možná inka, jestli budu rozepisovat ceny za jidla, to ja nemůžu, máme zdroje některých potravin zdarma, což prostě všichni nemají a ta cena je hned jinde. Jedině to dělat nějakým průměrem. Ale na to jsem upřímně líná :oops: teď chci vytrvat do toho 10.3. a pak limit zvednu na 1500/tyden a uvidime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 09:02

Děláte někdo zapečené špagety? Jak? :think:

Příspěvek upraven 01.03.21 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19251
1.3.21 09:13
@debra.morgan píše:
Co myslíš nenakupovat?

Potraviny a drogerii. Ale už teď je mi jasné, že budu potřebovat čerstvou zeleninu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
1.3.21 09:23
@Dixies píše:
Potraviny a drogerii. Ale už teď je mi jasné, že budu potřebovat čerstvou zeleninu :D

Noo právě. Ja furt chodím pro zeleninu, ujizdime s klukek na mrkvi. Máme spotřebu min 2 kila týdne jenom mrkev. + další korenova zel., rapikaty ceker, okurek a cinsky zelí nebo ledový salát. A ředkvičky. A platíš 250 a máš v košíku jen zeleninu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
1.3.21 09:24
@debra.morgan píše:
Tak dárek objednaný :palec:…jsem na sebe naštvaná, za poslední roky jsme se nějak uvolnili a rozfofrovali celkem dost peněz, neměla jsem to teď počítat :roll:. No už to je, tak to zas dáme zpět dohromady, jen to šetření jde mnohem pomaleji než utrácení. :roll:

A jaký dárek jsi vybrala?
S šetřením jsem zastánce přístupu, že nic se nemá přehánět. U nás v rodině se na to používá heslo „Nebudeme šetřit na měnovou reformu.“ Nejvíc k tomu přispěl strýc, který si jako malý kluk šetřil na kolo, brigádničil po sousedství a nakonec si za ty peníze mohl koupit akorát housku se salámem k svačině. :nevim: Prostě sice ne „Po nás potopa“, ale takové nějaké rozumné Carpe diem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
1.3.21 09:29

Jo, a tenhle týden mi jde šetření úplně samo. Máme jarňáky a podle původních plánů jsme měli být na horách. Tak to máme ušetřených 17 tisíc jenom na bydlení a snídaních + další peníze by svištěly za večeře (přes poledne bychom daly asi jen něco malého studeného jako větší svačinu), vleky, benzín na cestu by taky nebyl zadarmo… To si klidně můžeme dát ústřice a pravé šampaňské a stejně budeme v plusu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14094
1.3.21 09:29
@debra.morgan píše:
Děláte někdo zapečené špagety? Jak? :think:Příspěvek upraven 01.03.21 v 09:23

Já někdy se spenatem. Prostě uvařím spagety, zvlášť špenát (klasika, cibulka, česnek, sul) v pekacku to smicham, a pak buď zaleju smetanou nebo rozslehanym vejcem, posypu sýrem (většinou cheddar nebo gouda) a zapecu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79955
1.3.21 10:02

@Barrrbucha Kdyby. Kdyby se nám sešly všechny pohledávky za dobu provozování živnosti, válím se teď někde ve vlastní chatičce na Maledivách. No nesejdou, tak máme naši zahrádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat