Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Jeremi píše:
@bse.pedro Němci na to zpracovali důkladný návod, jak postupovat. Tady je překlad.
https://www.iniciativa-snih.cz/…situace-.pdf
Příslovečná německá důkladnost… 38 stran… To teda rozhodně nedám…
![]()
Mi to připomíná, jak někdy kolem r.91 přijela do jedné naší fabriky montovat nový mašiny, soustruhy… Ve fabrice musely být v přesně stanovený lhůtě pečlivě připravený betonový sokly podle jejich specifikací, všecko naplánovaný na minuty a pak montáž zůstala viset na tom, že chyběla nějaká speciální součástka, atypická matička…
Velkej problém, milion telefonátů do Německa a výsledek ten, že se montáž zpozdí o 2-3 dny, než jim dodají chybějící díl…
Přišel tam fabrickej šéf údržby, můj bývalej spolužák, kterýmu jsem napovídal při písemkách z češtiny, v matice jsem mu vždycky vypočítal aspoň polovinu příkladů, aby jakžtakž prolezl učňákem a ten vzal klasickou matici M8, něco přibrousil, něco přivařil a montáž stroje mohla proběhnout v řádném termínu… Skopčáci kroutili hlavama a chtěli, aby šel dělat k nim…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
Příslovečná německá důkladnost… 38 stran… To teda rozhodně nedám…![]()
![]()
Mi to připomíná, jak někdy kolem r.91 přijela do jedné naší fabriky montovat nový mašiny, soustruhy… Ve fabrice musely být v přesně stanovený lhůtě pečlivě připravený betonový sokly podle jejich specifikací, všecko naplánovaný na minuty a pak montáž zůstala viset na tom, že chyběla nějaká speciální součástka, atypická matička…Velkej problém, milion telefonátů do Německa a výsledek ten, že se montáž zpozdí o 2-3 dny, než jim dodají chybějící díl…
![]()
Přišel tam fabrickej šéf údržby, můj bývalej spolužák, kterýmu jsem napovídal při písemkách z češtiny, v matice jsem mu vždycky vypočítal aspoň polovinu příkladů, aby jakžtakž prolezl učňákem a ten vzal klasickou matici M8, něco přibrousil, něco přivařil a montáž stroje mohla proběhnout v řádném termínu… Skopčáci kroutili hlavama a chtěli, aby šel dělat k nim…
![]()
![]()
Jsou tam obrázky, stačí se soustředit na ty.;-) Anebo si to zjednodušit na to, že buď nechat větrat na suchém (!!!) místě 7 dní (tj. mít na každý den v týdnu jiný respirátor a v pondělí se zas vrátit k tomu prvnímu), nebo do trouby na 80 stupňů. Osobně dělám to druhý, a to už od října, kdy jsme v respirátorech začali jezdit metrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi Asi udělám kombinaci, sedm respirátorů a v neděli po buchtach půjdou do trouby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Driv se o vikendu varily v hrnci rousky, ted se budou v troube pect respiratory. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malákráličice píše:
Driv se o vikendu varily v hrnci rousky, ted se budou v troube pect respiratory.
„Mámo, copak to tu voní? Pečeš k obědu kuřátko nebo husičku?“
„Ale hov.no, v troubě jsou respirátory, na stole máš chleba se sádlem“
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
„Mámo, copak to tu voní? Pečeš k obědu kuřátko nebo husičku?“
„Ale hov.no, v troubě jsou respirátory, na stole máš chleba se sádlem“![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dárek objednaný
…jsem na sebe naštvaná, za poslední roky jsme se nějak uvolnili a rozfofrovali celkem dost peněz, neměla jsem to teď počítat
. No už to je, tak to zas dáme zpět dohromady, jen to šetření jde mnohem pomaleji než utrácení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je aspon sranda ![]()
Jinak my, vyvar a mala mela burtgulas a zitra ma rizek s kasi.
Na svacu palacinky, zbyly i na zitra.
V tydnu zatim planuju bramborovo-mrkvove placicky, testovinovy salat s tunakem, zapecene brambory a neco s ryzi, ale nevim co ![]()
Co se tyce setreni, udelala jsem tento tyden nakup za 3tis, takze mam do konce pristiho tydne utrum ![]()
Snazim se drzet limitu 1.500Kc na tyden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I ja byla v setreni uspesna, s prehledem jsem se za potraviny a jidlo za minuly tyden vlezla do tisicekorun. Jeden nakup v penny, 2× v pekarstvi, 2× obed za stovku v kantyne. 3× jsem obed dostala. Zbyly mi skoro dve stovky. Nemela jsem pocit, ze stradam. Ty darovane obedy oplatim. S kamaradkou, ktera take nema v praci obedy, si nekdy uvarime i pro druhou.
Tento tyden dva nakupy v Albertu, i brambory, cely sacek, ta tiha! S tisicikorunou jsem vysla tak akoratakorat. A mam kilovy kyblik jogurtu a sklenici kupovane marmelady.
Na vysvetlenou, nakupuji a varim jen pro sebe. Zasoby doma mivam primerene a vetsinou i pestre. Zadne vyvarit zasoby na nulu. Data spotreby kontroluji.
Zbytecne nakupy: jedno avokado, medvidci, kukuricne krupky a vcera v lekarne sacek zdravotnich bonbonu. Malinovych. Vlastne avokado je zelenina, to neni mlsek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jdu zítra koupit šunku a kilo mrkve
chci vážně vydržet a novou tisícovku si vzít až ve středu.
Největší vtip je, že jsem fakt už asi deebil. Počítala jsem 3 tydny, litr na týden, ale bokem jsem dala 4 tisícovky, protože měsíc ma 4 týdny neasi. Takže jsem litr v plusu, jo, to zas padlo na respiratory a ten darek. Takže z toho nic no… Ale asi jsem byla unavená, když jsem chystala ty prachy nebo co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan peníze si do hrobu nevezmeš. Jestli to bylo za zážitky nebo věci ke zpříjemnění života ( žádný růžový pták), tak to byla dobrá investice do kvality života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
@debra.morgan peníze si do hrobu nevezmeš. Jestli to bylo za zážitky nebo věci ke zpříjemnění života ( žádný růžový pták), tak to byla dobrá investice do kvality života.
Ale joo, nějaké dovolené, svatba, doplacení svatební cesty, část šla na auto, pak něco na výbavu pro mimino… Spíš jsem měla takovy hloupý nápad to sečíst za posledních 6 let a kdybysme žili trošku skromnější život tk máme nasetreny dvojnasobek toho co máme. Asi i víc.
No už takový hloupý nápady na sčítání mít nebudu neboj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan takové kdyby, asi máme jednou za čas všichni. Já si poslední dobou říkám, kdyby nebyl Covid, kde by člověk byl…Byt by byl skoro hotový, pár přátelství by nezkrachovalo, malého by prarodiče viděli vyrůstat i jinak než přes Messenger ( a to bydlí kousek od nás, jen se bojí), peněz by bylo… Blbá to doba toto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Samina007 píše:
@debra.morgan takové kdyby, asi máme jednou za čas všichni. Já si poslední dobou říkám, kdyby nebyl Covid, kde by člověk byl…Byt by byl skoro hotový, pár přátelství by nezkrachovalo, malého by prarodiče viděli vyrůstat i jinak než přes Messenger ( a to bydlí kousek od nás, jen se bojí), peněz by bylo… Blbá to doba toto.
Však ja to teď dost zkrouhla
jsem odhodlana šetřit za měsíc 2× tolik než běžně z výplat. Jsem zvědavá jak to půjde.
díky @Barrrbucha jsem dělala v excelu tabulku příjmu a výdajů, ale začala jsem 3 měsíce před vanoci, což jako není úplně super doba
. Takže to jsem byla ráda, že jsem něco málo poslala bokem… Teď věřím tomu, ze to půjde lip. Nejvíc se těším na vratku z daní manželka+dítě, to je nějakých 34k ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit