Šetříte, nebo si užíváte ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ernais ano, ale je to konzum říkající si užíváni si života
podle mě užívání si života je, když si plnis sny tím co zrovna teď děláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opiska píše:
@NinaU. Podle mě není užívání si života podmíněno penězi.
Zkus to vyprávět samoživitelce, co bere 18 čistého, má dvě děcka a chlap jí neplatí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl takže tomu dítěti by vlastně vynahradilo rodinu pár návštěv v měsíci v cukrárně a drahý výlet? Blbost, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opiska píše:
@Ernais ano, ale je to konzum říkající si užíváni si životapodle mě užívání si života je, když si plnis sny tím co zrovna teď děláš.
Pro málokoho je plnění snů dělat třeba nekvalifikovanou práci, aby uživil děti, a o víkendech sedět doma, protože nejsou prachy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl ale tak očividně si ten život neužívají a já se ptala, jak se život užívá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opiska píše:
@Bábrdl takže tomu dítěti by vlastně vynahradilo rodinu pár návštěv v měsíci v cukrárně a drahý výlet? Blbost, ne?
Problémy s pochopením psaného textu? ![]()
Rodinu ti cukrárna nenahradí, ale přesto je obtížné užívat si života, když člověk dělá nekvalifikovanou práci a má málo peněz…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opiska píše:
By mě zajímalo, jak vypadá dle vás „užívat si života“, jestli je to o tom jet dvakrát ročně na dovolenou, zajít si na jídlo do restaurace, dát si kino a wellness, koupit si co zrovna chci.. protože já v tom nevidím tedy užívání si života, ale užívání si konzumu.
Je to jedna z možností čím to vyjádřit. Pro tebe je to možná měřitelné tím, že ráno vyjde slunce, projdeš se svobodně po louce za hlesotu ptáčků a natrháš kvítí
každý to má jinak… „konzum“ je obvykle jen výraz na všechno, na co někdo nemá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl problém s pochopením textu máš očividně ty, protože já jsem se ptala co je podle vás užívání si života a ty mi do toho pleteš samozivitelku a podprůměrné placenou rodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
Je to jedna z možností čím to vyjádřit. Pro tebe je to možná měřitelné tím, že ráno vyjde slunce, projdeš se svobodně po louce za hlesotu ptáčků a natrháš kvítíkaždý to má jinak…„konzum“ je obvykle jen výraz na všechno, na co někdo nemá…
To je boží, to si musím zapamatovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opiska
Kino, restaurace, výlety, dovolené a jiná placená zábava, pro tebe tedy konzum, je běžná součást dnešních životů většiny lidí (a budu se bavit o Evropě, ať tam nepleteme Afriku a tak). A nepovažuji to za nic špatného, koneckonců pokud nežijes v jeskyni, nezivis se jen tím, co spadne ze stromu nebo najdeš v lese a podobně, tak i ty vedes do určité míry konzumní život ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opiska píše:
@Bábrdl problém s pochopením textu máš očividně ty, protože já jsem se ptala co je podle vás užívání si života a ty mi do toho pleteš samozivitelku a podprůměrné placenou rodinu.
Vždyť ti to píšu…
Meditování, askezi, dechová cvičení, sebezapírání, rozdávání majetku potřebným, po večerech tkaní prostého oděvu z biokonopí…
Jak jinak si asi užívat života? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NinaU. Ale já nikde nepsala, že nežijí konzumní život, já se ptala na to, jak co kdo vidí pod pojmem užívání si života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NinaU. píše:
@Bábrdl
Biokonopiale na hadry ho bude škoda, ne?
To nejsou hadry. Píšu prostý oděv, zdobený jen stylizovaným portrétem Che Guevary, jinak ničím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
To je trochu drsně řečeno, psala, že nemají dluhy.
Kdyby tu byl sociolog, řekl by ti, že v určitých vrstvách jsou extrémně důležité „statusové předměty“ a v jiných zase „zážitky“. Prostě, když máš hlouběji do kapsy, připadá ti důležité mít něco, na co se dá sáhnout, co ostatní uvidí, třeba to tričko za 500 korun. Naprosto nechápou, jak může někdo vyhodit „šedesát litrů za týden někde v nějakým cizím městě, co z toho jako má?“Myslím, že kupování zážitků není ve skutečnosti o moc víc vznešené, než kupování zážitků, jen nám to tak připadá. Prostě je to něco, co dělá člověku radost.
Tak psala, že když se jim rozsype auto, tak ho dovezou do servisu, půjčí si a splatí to až přijde výplata. To už pro mě je dluh (i když třeba jen na 15 dnů). Samozřejmě ať si žijou tak, jak jim to dělá radost. Já si jenom myslím, že třeba děti vzpomínají po letech víc na tu dovolenou než na tričko Levis. A k moři se dá jet i levně, my jezdili pod stan k Baltu a milovali jsme to tam. Ale přesně tihle statusově orientovaní lidé by třeba nad takovou dovolenou ohrnuli nos a pomlouvali by „paštikáře“ v plavkách z Lidlu. A to je právě pro mě ta „navoněná bída“, kdy se lidé oblékají a vystupují jako by byli za vodou, ohrnují nos nad neznačkovými výrobky a přitom je každý výdaj vysosá do nuly nebo hlouběji.
- Citovat
- Upravit